Eurocas Shop - ingrediente - materii prime cofetarie si patiserie
 
Dulciuri / Retete de prajituri

Salam de biscuiti cu ciocolata si nuca

Salamul de biscuiti nu se numara printre deserturile mele favorite. Dar imi place, mai ales ca-mi aduce aminte de copilarie. ;) Si pentru ca se face usor si nu este costisitoare il fac atunci cand vreau sa ma simt din nou copil :)))

salam de biscuiti

Ingrediente

  • 500 g biscuiti obisnuiti
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 3 linguri cacao
  • 100 g miez de nuca
  • cateva bucati de rahat
  • esenta de rom
  • Pentru decor:
  • nuca macinata sau nuca de cocos

Mod de preparare salam de biscuiti cu ciocolata si nuca:

Biscuitii se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul, vom obtine astfel un pesmet de biscuiti amestecat cu bucati mai maricele de biscuiti. ;)

Intr-un vas punem laptele, untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul. Punem vasul pe foc si incalzim usor pana se omogenizeaza toate ingredientele. Dam deoparte si lasam la racit. Cand s-a racit aromam dupa gust cu esenta de rom.

Biscutii sfaramati ii punem intr-un castron si amestecam cu cacaoa, nuca rupta bucati cu mana si rahatul taiat cubulete.

salam de biscuitiTurnam deasupra siropul de lapte si ciocolata si amestecam usor cu lingura, pana acesta este bine absorbit de biscuiti.

Pe o bucata de folie de aluminiu intindem nuca macinata in strat subtire. Intindem deasupra in strat cat mai uniform compozitia de biscuiti, apoi cu ajutorul foliei formam un baton (rulam  ca si cum am face o rulada). Se inveleste bine in folie si prin presare cu mana i se da forma de cilindru.

Se da la rece pana se intareste bine si se poate felia.

salam de biscuiti

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

28 Comentarii

  1. Tare bun! Am facut si eu de curand, tot de dorul copilarei….
    Nuca nu am pus decat in el, nu si pe deasupra. E o idee excelenta :)
    Si mi-ai facut pofta sa fiu iar copil, fara griji, toata ziua la joaca… ah, ce vremuri!

  2. Ramo says:

    Ai dat o tenta noua moderna acestui preparat renumit))

  3. Mi-e tare pofta!!!:)

    Te pup, Miha!
    Ilda
    Lavender Thoughts

  4. De mult timp nu am mai mancat..Vin la tine sa iau o bucatica.Seara frumoasa!

  5. Desi este atit de bun il fac si eu foarte rar.
    Si imi place de mor!
    Sotul meu chiar zilele trecute imi cerea asa ca, sigur voi avea o prestatie in curind.

  6. Super bun, si noua ne place mult de tot!! Pup Miha

  7. Josana says:

    Ciocolata nu este pe lista de ingrediente? Cita ciocolata este necesara?

    • Multumesc de atentionare Josana!
      Eu am pus 50 g ca atat mai aveam, dar poti pune si mai mult daca preferi sa fie mai ciocolatos. ;)

  8. Miha Ela says:

    Chiar nu am mai mancat de mult timp! Ce bine arata!

  9. laura88 says:

    arata foarte bine,am facut salam de buscuti dar fara ciocolata si nuca iti multumesc

  10. tare bun si aromat!

  11. Foarte bun salamul de biscuiti!Arata Minunat!

  12. ANCA says:

    Si eu m-am intors in copilarie facand aceasta prajiturica minunata!

  13. ANCA says:

    Am uitat sa spun ca initial ma inspirasem din reteta ta “salam de biscuiti cu ciocolata”, dar nu am pus lichior, in schimb adaugasem niste rahat. Ma gandesc ca asta se apropie mai mult de ceea ce am facut eu!

  14. Claudia says:

    Foarte bun, sotului mei ai place tare mult salamul de biscuiti.

  15. chefgonin says:

    Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate… Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.

    http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

    În această săptămână “fritters dovleac reteta” şi săptămâna următoare “Mona Paşti din Valencia” ai de gând să-şi piardă?

    În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător

    ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se drăguţ.

  16. Ioana says:

    cel mai bun salam de biscuiti…le-a placut tuturor si e si usor de facut .multumesc pt reteta a meritat sa o incerc.

  17. L-am facut :) Mersi de reteta !

  18. Teodora says:

    Foarte, foarte buna. Acum este la rece. Mulmumesc pt.reteta

  19. vio says:

    am facut reteta ta si a iesit destul de gustoasa numai ca am fost nevoita sa adaug mai mult unt deoarece nu s-a legat suficient de bine.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Profiterol

Profiterol

Mod de preparare Profiterol: Gogosele: Apa impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea se pune la fiert. Se fierbe pana se topeste untul, apoi se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi […]

Desert cu biscuiti si crema de branza

Desert cu biscuiti si crema de branza

Mod de preparare Desert cu biscuiti si crema de branza: Biscuitii se pun intr-o punga mai groasa si se sfarama cu ajutorul sucitorului sau a ciocanului de snitele, ce aveti si voi mai la indemana. Finetea pesmetului de biscuiti o stabiliti voi, in functie de cum va place… eu am […]

Clatite cu cacao si crema de branza

Clatite cu cacao si crema de branza

Mod de preparare Clatite cu cacao si crema de branza: Clatite: Ouale se mixeaza cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Cand si-au dublat volumul si au devenit ca o crema, se adauga iaurtul si laptele. Faina se amesteca cu cacaoa si se incorporeaza usor in compozitie. […]

Inghetata de banane si avocado

Inghetata de banane si avocado

Mod de preparare Inghetata de banane si avocado: Asa cum va spuneam, modul de preparare este unul foarte simplu. Fructul de avocado il taiem in doua, scoatem samburele si cu o lingura scoatem miezul. Punem intr-un castron, apoi adaugam banana rupta bucati, laptele condensat si cacaoa. Cu blenderul vertical mixam […]