Dulciuri / Retete de prajituri

Salam de biscuiti cu ciocolata

Reteta Salam de biscuiti cu ciocolata

Salam de biscuiti

Ingrediente

  • * 300 g biscuiti obisnuiti
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 50 g cacao
  • * 100 g zahar
  • * 150 g unt
  • * 80 ml lapte
  • * 100 g nuca
  • * 50 ml lichior de migdale
loading...

Mod de preparare Salam de biscuiti cu ciocolata:

Biscuitii se rup cu mana bucati potrivite sau se zdrobesc cu sucitorul si se amesteca cu nuca taiata bucati maricele.

Intr-un  vas, la foc mic, topim ciocolata impreuna cu untul. Cacaoa o amestecam cu zaharul, apoi o „desfacem” cu laptele rece. Sosul obtinut se amesteca cu ciocolata si untul topite. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga si lichiorul.

Sosul obtinut se toarna peste biscuiti si se amesteca bine, pana compozitia devine oarecum legata, pana se imbiba putin biscuitii cu sosul de ciocolata.

Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara si se toarna compozitia de biscuiti. Se preseaza bine si se inveleste in folie. Salamul se rastoarna pe o folie de aluminiu si prin presare cu mainile i se da forma dorita. Se inveleste in folia de aluminiu si se da la frigider pentru cel putin 3 ore.

Se taie felii groase si se pudreaza (sau nu :)) ) cu cacao.

salam de biscuiti

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. It looks great, and sounds like is pretty easy to make, that is MY kind of recipe lol.
    Have a great day!
    Priscilla

  2. Fantastico. Saludos

  3. Im palce foarte tare, si eu multe ori fac salam de biscuiti

  4. Imi place foarte mult reteta ca e lejera, superb arata ca toate deserturile tale !

  5. Pingback: Prajitura cu blat de biscuiti

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]