Dulciuri / Inghetata / Retete de prajituri

Salam de biscuiti cu inghetata de cafea

Reteta Salam de biscuiti cu inghetata de cafea

Salam de biscuiti

Ingrediente

  • Salam de biscuiti:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri cacao
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • esenta de rom
  • Pentru inghetata:
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ness
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida

Mod de preparare Salam de biscuiti cu inghetata de cafea:

Salam de biscuiti:

Biscuitii se piseaza bucatele sau se zdrobesc cu sucitorul.

Intr-un vas, la foc mic, topim ciocolata impreuna cu untul. Cacao o amestecam cu zaharul, apoi o „desfacem” cu laptele rece. Sosul obtinut se amesteca cu ciocolata si untul topite. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga esenta de rom.

Acest sos se toarna peste biscuiti si se amesteca bine, pana biscuitii se imbiba cu sosul de ciocolata.

Inghetata de cafea:

Galnenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si se pune la fiert, pana se ingroasa putin, amestecand continuu. Dupa aceea se se pune nessul dizolvat in putina apa calduta si cacaoa. Se omogenizeaza, se da deoparte si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit compozitia de galbenusuri cu cafea, se pune frisca batuta si se omogenizeaza. Se da la congelator pentru 1 ora-1 ora si jumatate.

Compozitia pentru salam de biscuiti se intinde pe o folie alimentara, in strat subtire. Se da la frigider cateva minute, sa se intareasca putin.

Peste blatul de biscuiti se pune un strat de inghetata si cu ajutorul foliei se ruleaza blatul.

Se inveleste „salamul” in folie de aluminiu, se strange bine la capete si se da la congelator pana la congelarea completa.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Miha ce buna idee… Doar ca asa copii nu or sa-l poata papa daca are ness… sau ii pot pune fara cafeina…
    Am sa-l incers si eu sa vad daca or sa le placa…
    Te pupic dulce…

  2. Deliciosa galleta. Saludos

  3. Iar ai facut o bunatate dulce… Yamiii, pap si eu o feliuta, cu ochii bineinteles…

  4. Foarte interesanta ideea cu inghetata.Cred ca s-a consumat repede.

  5. Daaa…nu ne-am lasat pana nu l-am dat gata. :)))

  6. Valentina, asta e un desert pentru „oameni mari” :)) Poti inlocui cu cacao sau Nesquik. 😉

  7. Multumesc Jose Manuel! 🙂

  8. Cuscra, numa cu ochii? :)) Pup!

  9. Ce bine ca le mai scoti din cand in cand de la sertar!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]