Dulciuri / Inghetata / Retete de prajituri

Salam de biscuiti cu inghetata de cafea

Reteta Salam de biscuiti cu inghetata de cafea

Salam de biscuiti

Ingrediente

  • Salam de biscuiti:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri cacao
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • esenta de rom
  • Pentru inghetata:
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ness
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Salam de biscuiti cu inghetata de cafea:

Salam de biscuiti:

Biscuitii se piseaza bucatele sau se zdrobesc cu sucitorul.

Intr-un vas, la foc mic, topim ciocolata impreuna cu untul. Cacao o amestecam cu zaharul, apoi o „desfacem” cu laptele rece. Sosul obtinut se amesteca cu ciocolata si untul topite. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga esenta de rom.

Acest sos se toarna peste biscuiti si se amesteca bine, pana biscuitii se imbiba cu sosul de ciocolata.

Inghetata de cafea:

Galnenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si se pune la fiert, pana se ingroasa putin, amestecand continuu. Dupa aceea se se pune nessul dizolvat in putina apa calduta si cacaoa. Se omogenizeaza, se da deoparte si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit compozitia de galbenusuri cu cafea, se pune frisca batuta si se omogenizeaza. Se da la congelator pentru 1 ora-1 ora si jumatate.

Compozitia pentru salam de biscuiti se intinde pe o folie alimentara, in strat subtire. Se da la frigider cateva minute, sa se intareasca putin.

Peste blatul de biscuiti se pune un strat de inghetata si cu ajutorul foliei se ruleaza blatul.

Se inveleste „salamul” in folie de aluminiu, se strange bine la capete si se da la congelator pana la congelarea completa.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Miha ce buna idee… Doar ca asa copii nu or sa-l poata papa daca are ness… sau ii pot pune fara cafeina…
    Am sa-l incers si eu sa vad daca or sa le placa…
    Te pupic dulce…

  2. Deliciosa galleta. Saludos

  3. Iar ai facut o bunatate dulce… Yamiii, pap si eu o feliuta, cu ochii bineinteles…

  4. Foarte interesanta ideea cu inghetata.Cred ca s-a consumat repede.

  5. Daaa…nu ne-am lasat pana nu l-am dat gata. :)))

  6. Valentina, asta e un desert pentru „oameni mari” :)) Poti inlocui cu cacao sau Nesquik. 😉

  7. Multumesc Jose Manuel! 🙂

  8. Cuscra, numa cu ochii? :)) Pup!

  9. Ce bine ca le mai scoti din cand in cand de la sertar!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]