Dulciuri

Salam de biscuiti

loading...

Nu e reteta clasica de „salam de biscuiti”.E o reteta adaptata si super adaptata dupa gusturile noastre. 🙂 Si dupa ceea ce am gasit prin frigider,evident. :))

Salam de biscuiti

Avem nevoie de:
200g biscuiti obisnuiti
200 g lapte condensat indulcit
50 ml lapte
2 linguri de zahar
50 g unt
2 linguri cacao
esenta de rom
nuca dupa gust

Am caramelizat laptele condensat,apoi am pus untul si am lasat la racit.
Biscuitii rupti bucatele i-am amestecat cu cacaoa,nuca si zaharul.Apoi am turnat crema de laptele condensat si am omogenizat,adaugand laptele amestecat cu rom,treptat pana am ajuns la consistenta dorita.

O folie de plastic am uns-o cu putin unt apoi am turnat compozitia de biscuiti,pe care am rulat-o cu ajutorul acesteia.
Se da la rece pentru cateva ore.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. De unde cumperi lapte condensat? Eu am cautat in metro,sellgros,billa,kaufland…si nu am gasit. Intrebam de lapte condensat ele ma trimiteau la raftul cu lapte degresat :)). Poate ma poti ajuta ca vreau sa incerc una dintre retetele tale…toate imi cam fac cu ochiul dar una-n special! Pupici de la o ciocoholica ca tine

  2. apropo nu te speria e e-mai-ul prietenului meu de aia ti-a aparut Iosif….:) eu ma numesc Andreea!

  3. Buna Andreea!

    Lapte condensat am avut de la 2 zane bune,una din Bucuresti si una din Brazilia. :))

    Dar cum rezervele s-au terminat,am pornit si eu in cautari prin supermarketuri. Am gasit doar in Kaufland,la tub.Nu e extraordinar dar e bunicel.

  4. Excelent arata, am facut si eu reteta de la Rivka dar ma tenteaza si asta cu lapte condensat , o sa iti zic cum a iesit , pupici .

  5. Silvia, eu nu ma dau in vant dupa salamul de biscuiti, dar asta are o alta savoare. Poate si pentru ca sunt innebunita dupa laptele condensat? :))

  6. Eu cumpar lapte condensat la cutie(Tetrapack), pasteurizat, de la PLUS. Il gasesti in zona cafelei si a ceaiurilor, cutia este alb cu albastru.
    Voi incerca si eu reteta.

  7. Pingback: Tort Ursulet

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]