Aperitive / Retete culinare / Salate

Salata de ciuperci cu maioneza

Iata, dragii mei, ca mai e putin si vine Craciunul, incepe sa miroase a scortisoara si portocale 😀

Reteta de astazi nu e nici cu scortisoara nici cu portocale, ba chiar miroase bine-a usturoi. :)))) Salata de ciuperci cu maioneza si usturoi este potrivita pentru sarbatorile ce vin, neaparat sa o treceti pe lista voastra cu aperitive.

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare si piper
  • usturoi, dupa gust
  • maioneza (puneti atat cat considerati ca trebuie)

Mod de preparare:

Ciupercile le spalam sub jet de apa rece. Punem apa la fiert intr-o cratita incapatoare. Cand incepe sa fiarba punem in apa 1 lingurita de sare, cateva boabe de piper si zeama de la o lamaie mare. Fierbem ciupercile in jur de 15-20 de minute, gustati si vedeti cand sunt gata. Le punem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs si racit.

Intre timp se prepara maioneza. Galbenusul fiert se sfarama bine intr-un castron si se presara putina sare. Punem galbenusul crud si omogenizam. Turnam apoi ulei in fir subtire, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Din cand in cand stropim cu zeama de lamaie.

Ciupercile bine racite le taiem felii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Le punem intr-un castron, punem maioneza si omogenizam. Potrivim gustul de sare, punem si putin piper proaspat macinat si usturoiul bine pisat. Omogenizam si dam la rece pentru 1 ora.

Se serveste ca aperitiv, dar merge foarte bine si ca garnitura la diferite fripturi.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Mmm chiar imi place..Mia ales daca am si o feliuta de paine prajita langa…

  2. ilda76 says:

    Miha, stii ca eu te consider o minune in viata mea???:)
    Pupicei!
    Nu as obosi sa-ti multumesc pentru ceea ce faci!

  3. Ramo says:

    Azi am facut si eu ciuperc dar am folosit in plus si putina smantana!Sunt delicioase(asta asa inainte de sarbatori).Weekend placut se pare cu ninsoare.

  4. lulu says:

    Daaa,era printre favoritele mele in vremurile trecute!!de mult nu am ai facut!
    Pup Miha!!

  5. Foarte frumoasa prezentarea. Salata de ciuperci este aperitivul meu preferat.

  6. radu says:

    super bune merci miha!

  7. iulian says:

    super bune am luat nota 10 de la musafiri datorita maestrei Miha scces si mai asteptam noi retete

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Chiftelute la cuptor

Chiftelute la cuptor

Mod de preparare Chiftelute la cuptor: Legumele curatate si spalate le-am tocat marunt la robot. Evident, se poate folosi si cutitul sau razatoarea, dar asa e mai rapid 😉 Rastoarna legumele peste carnea tocata, pune si patrunjel verde tocat, sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga oul si amesteca bine. Cu […]

Muschiulet de porc la cuptor

Muschiulet de porc la cuptor

Mod de preparare Muschiulet de porc la cuptor: Muschiuletul de porc il speli si il usuci cu un prosop de hartie. Intr-un mojar zdrobesti putin boabele de coriandru si semintele de chimen. Adauga si restul condimentelor si amesteca-le bine. Pune muschiuletul pe o bucata de hartie de copt si „tabaceste-l” […]