Eurocas Shop - ingrediente - materii prime cofetarie si patiserie
 
Aperitive / Retete culinare / Salate

Salata de ciuperci cu maioneza

Iata, dragii mei, ca mai e putin si vine Craciunul, incepe sa miroase a scortisoara si portocale :D

Reteta de astazi nu e nici cu scortisoara nici cu portocale, ba chiar miroase bine-a usturoi. :)))) Salata de ciuperci cu maioneza si usturoi este potrivita pentru sarbatorile ce vin, neaparat sa o treceti pe lista voastra cu aperitive.

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare si piper
  • usturoi, dupa gust
  • maioneza (puneti atat cat considerati ca trebuie)

Mod de preparare:

Ciupercile le spalam sub jet de apa rece. Punem apa la fiert intr-o cratita incapatoare. Cand incepe sa fiarba punem in apa 1 lingurita de sare, cateva boabe de piper si zeama de la o lamaie mare. Fierbem ciupercile in jur de 15-20 de minute, gustati si vedeti cand sunt gata. Le punem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs si racit.

Intre timp se prepara maioneza. Galbenusul fiert se sfarama bine intr-un castron si se presara putina sare. Punem galbenusul crud si omogenizam. Turnam apoi ulei in fir subtire, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Din cand in cand stropim cu zeama de lamaie.

Ciupercile bine racite le taiem felii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Le punem intr-un castron, punem maioneza si omogenizam. Potrivim gustul de sare, punem si putin piper proaspat macinat si usturoiul bine pisat. Omogenizam si dam la rece pentru 1 ora.

Se serveste ca aperitiv, dar merge foarte bine si ca garnitura la diferite fripturi.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Mmm chiar imi place..Mia ales daca am si o feliuta de paine prajita langa…

  2. ilda76 says:

    Miha, stii ca eu te consider o minune in viata mea???:)
    Pupicei!
    Nu as obosi sa-ti multumesc pentru ceea ce faci!

  3. Ramo says:

    Azi am facut si eu ciuperc dar am folosit in plus si putina smantana!Sunt delicioase(asta asa inainte de sarbatori).Weekend placut se pare cu ninsoare.

  4. lulu says:

    Daaa,era printre favoritele mele in vremurile trecute!!de mult nu am ai facut!
    Pup Miha!!

  5. Foarte frumoasa prezentarea. Salata de ciuperci este aperitivul meu preferat.

  6. radu says:

    super bune merci miha!

  7. iulian says:

    super bune am luat nota 10 de la musafiri datorita maestrei Miha scces si mai asteptam noi retete

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Branza feta marinata

Branza feta marinata

Mod de preparare Branza feta marinata: Branza feta se taie cubulete, apoi se aseaza in straturi intr-un borcan. Printre straturi punem cateii de usturoi si restul condimentelor. La sfarsit umplem borcanul cu ulei de masline. Punem capacul, apoi agitam usor borcanul si dam la frigider. Dupa vreo 2 zile este […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]

Rulouri cu usturoi si parmezan

Rulouri cu usturoi si parmezan

Mod de preparare Rulouri cu usturoi si parmezan: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam […]

Tarta cu dovlecei si branza de capra

Tarta cu dovlecei si branza de capra

Mod de preparare Tarta cu dovlecei si branza de capra: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie […]