Aperitive / Retete culinare / Salate

Salata de ciuperci cu maioneza

Iata, dragii mei, ca mai e putin si vine Craciunul, incepe sa miroase a scortisoara si portocale :D

Reteta de astazi nu e nici cu scortisoara nici cu portocale, ba chiar miroase bine-a usturoi. :)))) Salata de ciuperci cu maioneza si usturoi este potrivita pentru sarbatorile ce vin, neaparat sa o treceti pe lista voastra cu aperitive.

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare si piper
  • usturoi, dupa gust
  • maioneza (puneti atat cat considerati ca trebuie)

Mod de preparare:

Ciupercile le spalam sub jet de apa rece. Punem apa la fiert intr-o cratita incapatoare. Cand incepe sa fiarba punem in apa 1 lingurita de sare, cateva boabe de piper si zeama de la o lamaie mare. Fierbem ciupercile in jur de 15-20 de minute, gustati si vedeti cand sunt gata. Le punem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs si racit.

Intre timp se prepara maioneza. Galbenusul fiert se sfarama bine intr-un castron si se presara putina sare. Punem galbenusul crud si omogenizam. Turnam apoi ulei in fir subtire, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Din cand in cand stropim cu zeama de lamaie.

Ciupercile bine racite le taiem felii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Le punem intr-un castron, punem maioneza si omogenizam. Potrivim gustul de sare, punem si putin piper proaspat macinat si usturoiul bine pisat. Omogenizam si dam la rece pentru 1 ora.

Se serveste ca aperitiv, dar merge foarte bine si ca garnitura la diferite fripturi.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Mmm chiar imi place..Mia ales daca am si o feliuta de paine prajita langa…

  2. ilda76 says:

    Miha, stii ca eu te consider o minune in viata mea???:)
    Pupicei!
    Nu as obosi sa-ti multumesc pentru ceea ce faci!

  3. Ramo says:

    Azi am facut si eu ciuperc dar am folosit in plus si putina smantana!Sunt delicioase(asta asa inainte de sarbatori).Weekend placut se pare cu ninsoare.

  4. lulu says:

    Daaa,era printre favoritele mele in vremurile trecute!!de mult nu am ai facut!
    Pup Miha!!

  5. Foarte frumoasa prezentarea. Salata de ciuperci este aperitivul meu preferat.

  6. radu says:

    super bune merci miha!

  7. iulian says:

    super bune am luat nota 10 de la musafiri datorita maestrei Miha scces si mai asteptam noi retete

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Chifle aromate

Chifle aromate

Mod de preparare Chifle aromate: Mai intai preparati untul aromat, in cazul in care nu-l aveti gata preparat. Pentru aromatizare puteti folosi orice fel de condimente va plac si va sunt la indemana. Eu am folosit usturoi, busuioc verde, sare, piper si cativa fulgi de ardei iute. Piseaza usturoiul si […]

Oua umplute cu pasta de avocado

Oua umplute cu pasta de avocado

Mod de preparare Oua umplute cu pasta de avocado: De la ouale fierte am folosit doar 3 galbenusuri. Restul le-am mancat cu mustar Am taiat fructul de avocado in 2 si am scobit miezul. Am pus intr-un castron, amstropit cu zeama de lamaie, apoi am adaugat patrunjelul verde, usturoiul curatat, […]

Oua romanesti gratinate

Oua romanesti gratinate

Mod de preparare Oua romanesti gratinate: Se pune apa la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba se pune putina sare si o lingura de otet. Ouale se sparg, pe rand, intr-un bol si se pun in apa fierbinte. Inainte de a da drumul oului in apa amestecam circular cu […]

Chiftelute de linte si ciuperci

Chiftelute de linte si ciuperci

Mod de preparare Chiftelute de linte si ciuperci: Lintea spalata bine in mai multe ape se pune la fiert. Se fierbe pana se inmoaie, apoi se scurge de apa intr-o strecuratoare. Se lasa la racit. Ciupercile spalate si curatate se pun la fiert in apa cu sare si putina zeama […]