Aperitive / Retete culinare / Salate

Salata de ciuperci cu maioneza

Iata, dragii mei, ca mai e putin si vine Craciunul, incepe sa miroase a scortisoara si portocale :D

Reteta de astazi nu e nici cu scortisoara nici cu portocale, ba chiar miroase bine-a usturoi. :)))) Salata de ciuperci cu maioneza si usturoi este potrivita pentru sarbatorile ce vin, neaparat sa o treceti pe lista voastra cu aperitive.

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare si piper
  • usturoi, dupa gust
  • maioneza (puneti atat cat considerati ca trebuie)

Mod de preparare:

Ciupercile le spalam sub jet de apa rece. Punem apa la fiert intr-o cratita incapatoare. Cand incepe sa fiarba punem in apa 1 lingurita de sare, cateva boabe de piper si zeama de la o lamaie mare. Fierbem ciupercile in jur de 15-20 de minute, gustati si vedeti cand sunt gata. Le punem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs si racit.

Intre timp se prepara maioneza. Galbenusul fiert se sfarama bine intr-un castron si se presara putina sare. Punem galbenusul crud si omogenizam. Turnam apoi ulei in fir subtire, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Din cand in cand stropim cu zeama de lamaie.

Ciupercile bine racite le taiem felii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Le punem intr-un castron, punem maioneza si omogenizam. Potrivim gustul de sare, punem si putin piper proaspat macinat si usturoiul bine pisat. Omogenizam si dam la rece pentru 1 ora.

Se serveste ca aperitiv, dar merge foarte bine si ca garnitura la diferite fripturi.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Mmm chiar imi place..Mia ales daca am si o feliuta de paine prajita langa…

  2. ilda76 says:

    Miha, stii ca eu te consider o minune in viata mea???:)
    Pupicei!
    Nu as obosi sa-ti multumesc pentru ceea ce faci!

  3. Ramo says:

    Azi am facut si eu ciuperc dar am folosit in plus si putina smantana!Sunt delicioase(asta asa inainte de sarbatori).Weekend placut se pare cu ninsoare.

  4. lulu says:

    Daaa,era printre favoritele mele in vremurile trecute!!de mult nu am ai facut!
    Pup Miha!!

  5. Foarte frumoasa prezentarea. Salata de ciuperci este aperitivul meu preferat.

  6. radu says:

    super bune merci miha!

  7. iulian says:

    super bune am luat nota 10 de la musafiri datorita maestrei Miha scces si mai asteptam noi retete

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Omleta cu ciuperci la cuptor

Omleta cu ciuperci la cuptor

Mod de preparare Omleta cu ciuperci la cuptor: Ciupercile se curata de coaja, se spala si se taie cu ajutorul Salad Chef Smart, forma cu lamele multiple pentru taiat cubulete. Curatatul ciupercilor de coaja este o optiune pur personala. Daca voi nu vreti sa le curatati nu e absolut nici […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Trigoane cu branza

Trigoane cu branza

Mod de preparare Trigoane cu branza: Intr-un castron se amesteca telemeaua cu cascavalul si parmezanul rase. Se adauga oul si smantana si se omogenizeaza. Se sareaza si pipereaza dupa gust si se aromeaza cu marar. Foile de placinta se taie fasii, atat de late cat de mari vreti sa va […]

Chiftelute de naut

Chiftelute de naut

Mod de preparare Chiftelute de naut: Boabele de naut le-am curatat de coaja. Nu e musai aceasta etapa, mai ales daca aveti un robot foarte bun. Asadar, punem boabele de naut in vasul robotului de bucatarie impreuna cu restul ingredientelor si mixam pana obtinem o pasta fina. Luam cu lingura […]