Aperitive / Mancaruri cu peste / Retete culinare / Salate

Salata de icre de crap

* 100 g icre de crap
* 300 ml ulei
* zeama de lamaie
* sare
* ceapa

Icrele proaspete se trec printr-o sita pentru a indeparta pielitele. Se pune putina sare si se tin la rece cateva ore.

Se amesteca cu mixerul turnand cate putin ulei, cantitatea marindu-se treptat. Din cand in cand se adauga cate putina apa minerala si zeama de lamaie. La sfarsit se pune ceapa tocata foarte marunt si se omogenizeaza.

Daca se intampla ca icrele sa se taie se pot repara amestecand o lingura de icre nepreparate cu cate putin din icrele taiate. Se mai pot drege cu 50 g gris fiert foarte tare si racit bine. Se pune grisul intr-un castron si se mixeaza cu cate putin din icrele taiate.

Dupa ce au fost preparate, icrele se lasa sa se odihneasca jumatate de ora, dupa care se amesteca din nou, adaugand cate putina apa minerala, atata cat mai primesc.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. óóóó ce bunatate

  2. Frumos prezentata, foarte buna si sanatoasa.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Chiftelute de naut

Chiftelute de naut

Mod de preparare Chiftelute de naut: Boabele de naut le-am curatat de coaja. Nu e musai aceasta etapa, mai ales daca aveti un robot foarte bun. Asadar, punem boabele de naut in vasul robotului de bucatarie impreuna cu restul ingredientelor si mixam pana obtinem o pasta fina. Luam cu lingura […]

Mic dejun de duminica

Mic dejun de duminica

Mod de preparare Mic dejun de duminica: Avocado se taie in jumatate. Se scoate samburele, apoi cu o lingurita se scobeste miezul. Se pune intr-un castron, se stropeste cu zeama de lamaie, apoi se paseaza cu furculita. Se adauga ulei de masline si se amesteca usor pana la omogenizare. Se […]

Chifle aromate

Chifle aromate

Mod de preparare Chifle aromate: Mai intai preparati untul aromat, in cazul in care nu-l aveti gata preparat. Pentru aromatizare puteti folosi orice fel de condimente va plac si va sunt la indemana. Eu am folosit usturoi, busuioc verde, sare, piper si cativa fulgi de ardei iute. Piseaza usturoiul si […]

Oua umplute cu pasta de avocado

Oua umplute cu pasta de avocado

Mod de preparare Oua umplute cu pasta de avocado: De la ouale fierte am folosit doar 3 galbenusuri. Restul le-am mancat cu mustar Am taiat fructul de avocado in 2 si am scobit miezul. Am pus intr-un castron, amstropit cu zeama de lamaie, apoi am adaugat patrunjelul verde, usturoiul curatat, […]