Aperitive / Mancaruri cu peste / Retete culinare / Salate

Salata de icre de crap

* 100 g icre de crap
* 300 ml ulei
* zeama de lamaie
* sare
* ceapa

Icrele proaspete se trec printr-o sita pentru a indeparta pielitele. Se pune putina sare si se tin la rece cateva ore.

Se amesteca cu mixerul turnand cate putin ulei, cantitatea marindu-se treptat. Din cand in cand se adauga cate putina apa minerala si zeama de lamaie. La sfarsit se pune ceapa tocata foarte marunt si se omogenizeaza.

Daca se intampla ca icrele sa se taie se pot repara amestecand o lingura de icre nepreparate cu cate putin din icrele taiate. Se mai pot drege cu 50 g gris fiert foarte tare si racit bine. Se pune grisul intr-un castron si se mixeaza cu cate putin din icrele taiate.

Dupa ce au fost preparate, icrele se lasa sa se odihneasca jumatate de ora, dupa care se amesteca din nou, adaugand cate putina apa minerala, atata cat mai primesc.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. óóóó ce bunatate

  2. Frumos prezentata, foarte buna si sanatoasa.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]