Retete culinare / Salate

Salata de primavara cu oua romanesti

E plina piata de verde 😉 Iubesc verdele, iubesc salata si as manca-o in orice combinatie. De data asta am incercat ceva nou, desi oua romanesti sau oua posate, ca sa le zic mai…trendy :)) am mai facut pana acum, nu le-am asociat niciodata cu salata. Sa faceti si voi pentru ca e tare tare bun, dar inainte de toate sa va asigurati ca aveti si niste paine proaspata in casa, integrala, cu seminte si cu coaja crocanta 😀

Salata de primavara cu oua roamanesti

 

Ingrediente

  • Pentru salata:
  • salata verde creata
  • spanac
  • loboda
  • ceapa verde
  • rosii cherry
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • sare si piper
  • Pentru oua romanesti:
  • 2 oua
  • 1 lingura otet
  • sare
loading...

Mod de preparare Salata de primavara cu oua romanesti:

Se pune apa la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba se pune putina sare si o lingura de otet. Ouale se sparg, pe rand, intr-un bol si se pun in apa fierbinte. Inainte de a da drumul oului in apa amestecam circular cu o lingura formand un vartej. Lasam ouale 4-5 minute, pana albusul se coaguleaza si in functie de cat de moale dorim galbenusul, dupa care le scoatem cu o spumiera pe un prosop absorbant, sa se scurga excesul de apa.

Salata se rupe bucati, la fel spanacul si loboda. Rosiile se taie in doua, ceapa se taie rondele subtiri. Se stropesc cu ulei de masline si zeama de lamaie, se potriveste gustul de sare si piper.

Punem ouale romanesti deasupra si… pofta buna! 😉

Salata de primavara cu oua romanesti

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Je mangerais bien cette salade
    Bisous

  2. O idee minunata ce trebuie incercata !
    E plina de….sanatate salata asta .
    Te tzuc Miha !

  3. O salata extraordinar de buna! Mama mea face niste salate dementiale cu oua moi! Trebuia sa vad in poze ca sa ma conving sa le incerc si eu :))) Muaah!

  4. Pingback: Chiftelute de linte si ciuperci

  5. Ce salate faine poti sa faci, si-mi place ca nu sunt sofisticate, gasesti ingredientele usor. Nu m-as fi gandit la ideea de salata cu ou.

  6. Pingback: Chiftelute la cuptor

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]