Mancaruri cu legume / Retete culinare / Salate

Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie e salata pe care eu una o ador. As manca oricand si cu orice, chiar si fara nimic, doar asa cum e, direct din borcan. :))

E o salata ce se face foarte usor, nu prea am ce sa povestesc despre ea, dar este foarte buna si tentanta pe orice masa festiva, alaturi de aperitive sau o friptura rumena si suculenta. Se pastreaza foarte bine in borcane inchise ermetic, la loc racoros.

Salata de sfecla

Salata de sfecla cu hrean

 

Ingrediente

  • 4 radacini de sfecla rosie, potrivite ca marime
  • 2 radacini de hrean
  • sare si piper
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura ulei
loading...

Mod de preparare Salata de sfecla rosie cu hrean:

Sfecla se coace in cuptor, la foc mediu, pentru cca 1 ora, pana se inmoaie putin.

  • Se poate si fierbe, dar isi va pierde din culoare si chiar din gust, parerea mea! 

Se lasa sa se raceasca, apoi se curata si se da pe razatoare.

  • Mie imi place data pe razatoarea cu ochiuri mici, dar se poate da si pe cea cu ochiuri mari sau se poate felia.

Hreanul se curata, se da pe razatoarea cu ochiuri mici si se pune peste sfecla.

  • Cantitatea de hrean poate varia in functie de preferinta fiecaruia. Se poate pune mai mult sau mai putin.

Se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga uleiul amestecat cu otet si se omogenizeaza.

Aceasta salata de sfecla rosie cu hrean este mult mai buna a doua zi. Se mai poate prepara inlocuind hreanul cu chimion.

Salata de sfecla

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

26 Comentarii

  1. daaaaaaaa, imi place tare mult aceasta salata …. si eu fac de fff multe ori 😉 …. ce frumoase sunt vasutele tale , parca tot la tine le-am vazut cu un risoto, asa-i?

  2. Minunataaaa !! Ador salata de sfecla rosie cu hrean!!! <3<3<3 Si ce vasute frumoase... <3<3<3
    Pupicei, scumpa !!

    xoxoxox

  3. coapta e cea mai buna
    fiarte…n-are farmec, pe bune
    felicitari, moldoveanco@

  4. e super buna, coapta, clar, si e nelipsita din meniul de iarna. de obicei pun si un pic chimen si o mananc fara alte „garnituri” :))

  5. si eu o ador!Pup

  6. Sa stii ca prima data am mancat genul asta de salata tot in moldova 😉 la soacra-mea acum 6 ani ;)) pana atunci nu .. si mi-a placut pe loc.. Ea pune parca mai mult hrean… dar e genial de bun!!

  7. Bun, bun, bunut de tot! Are o culoare fantastica!

  8. Si eu o ador !
    Nu concep Pastele si Umplutura de miel fara ea. 🙂

  9. Subscriu: este delicioasa! Ionela

  10. yummy!vreau si eu

  11. Cristina says:

    Ce buna e! Oare cum se poate conserva pentru iarna? Cred ca doar fiarta.

  12. Ador aceasta salata……….si ce-mi plac vasele.
    Seara frumoasa!

  13. Cat, vasele sunt de la Decorix, le gasesti pe site-ul lor daca doresti. 😉
    Pup si multumesc!

  14. Pup Ana Maria. Multumesc, esti tare draguta. :*

  15. Alice, moldoveanca mea draga… multumesc! Pup! :*

  16. Carmen, stiu ca se face si cu chimen, dar n-am incercat niciodata. Poate data viitoare, macar de curiozitate. 🙂

    Pupici!

  17. Multumesc Aziz-ule drag! Pup!

  18. Alinuta, e atat de buna incat nu se poate sa n-o adori. :)) Pup!

  19. Antonina, fiecare pune cat hrean doreste, in functie de preferinta. Tine chiar si mai bine daca se pune mai mult hrean, acesta avand si rol de conservant. 😉

    Pupici draga mea!

  20. Multumesc Maya! Pup!

  21. Lia, eu nu gatesc cu carne de miel, dar cred ca salata asta ii da un gust foarte bun. 😉

  22. Ionela, pupici! Ma bucur ca esti de acord cu mine. 😉

  23. Sarah, cate portii sa-ti pregatesc? :)) Pup!

  24. Cristina, pusa intr-un borcan la frigider tine si 2-3 saptamani, poate chiar mai mult, mai ales daca ii pun mai mult hrean. Sfecla se gaseste pe piata pana tarziu in iarna, nu stiu daca are rost sa o conservi mai mult decat atat. Fiarta mie nu-mi place.

    Pupici!

  25. Seara frumoasa si tie Maria! Te pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]