Inghetata

Sandwich cu inghetata

loading...
Sandwich cu inghetata

* Pentru blat:

* 4 oua
* 100 g zahar
* 2 linguri lapte
* 100 ml ulei
* 2 linguri gris macinat
* 2 linguri cacao
* 2 linguri faina
* 1 lingurita de praf de copt
* esenta de vanilie


Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Faina se amesteca cu praful de copt, cacao si grissi se adauga la crema de galbenusuri. Se omogenizeaza, apoi se adauga pe rand laptele si uleiul, amestecand usor.

Se incorporeaza apoi albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Compozitia se imparte in 2 si se coc 2 foi in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, timp de aproximativ 15 minute. Se lasa la racit.

* Pentru stratul de ciocolata:

* 100 g ciocolata amaruie
* 100 ml frisca lichida
* 2 linguri mascarpone
* 2 linguri lichior de migdale

Crema aceasta de ciocolata am folosit-o si la Mini tartele cu ciocolata. E atat de buna incat o fac cu orice ocazie. :))

Frisca o turnam peste ciocolata rupta bucatele. Se pune vasul pe foc mic si se aduce la punctul de fierbere. Se da deoparte si se amesteca pana la omogenizare. Se da la rece pana se intareste, apoi se amesteca cu lichiorul de migdale si branza mascarpone.

* Pentru inghetata de cacao:

* 3 galbenusuri
* 1 lingura zahar
* 1 lingura miere
* 3 linguri cacao
* 150 ml lapte
* 200 ml frisca lichida

Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si mierea, pana devin pufoase ca o crema. Adaugam cacaoa si amestecam usor.

Laptele il punem la fiert si cand da in clocot il turnam peste crema de galbenusuri si mixam pana se racoreste. Dam la frigider pana la racirea completa. Adaugam frisca batuta putin si omogenizam.

Dam la congelator pentru 1 ora, pana se congeleaza partial.Se mixeaza inghetata, pentru omogenizare.

Unul din blaturi il ungem cu crema de ciocolata.

Acoperim apoi cu inghetata de cacao si cel de-al doilea blat.

Dam din nou la congelator pana la congelarea completa, dupa care se potioneaza.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Gata m-am hotarat asta e sandwich-ul meu preferat din toate cate exista !!!! 🙂

  2. Wow ce bine si apetisant arata! Pupicei din Montreal!

  3. Este exact desertul la care visam … Sau e aperitivul ?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Mod de preparare Inghetata de ciocolata alba cu lamaie: Ciocolata rupta bucatele, peste care am turnat jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca, se pune la foc mic sau la baine-marie si se topeste, fara a da in clocot. Turnam restul de smantana pentru frisca, omogenizam si dam la rece. […]