Prajituri / Retete de prajituri

Savarine

Aceste savarine delicioase va sunt dedicate voua, tuturor celor ce sunteti alaturi de mine si ma sustineti zi de zi cu cate un vot in concursul de pe bucataras.ro Si nu numai!!! Poate cei ce n-au votat pana acum o vor face de acum incolo. Pana la sfarsitul lunii am nevoie de votul vostru. Momentan sunt pe locul 2 si desi sunt departe de locul 1…speranta moare ultima. :))))

Acesta este link-ul direct catre “Tortul Amandina”, cel ce trebuie votat in acest concurs:

http://www.bucataras.ro/bucataras-premium/?bid=BP01094

Multumesc inca o data de sustinerea voastra si sper eu sa fiti in numar cat mai mare. :)))

Pentru aluat:

200 ml lapte
250 g faina
7 g drojdie uscata
2 linguri zahar
3 linguri ulei
1 ou

Pentru sirop:

400 ml apa
100 g zahar
3 linguri miere
esenta de rom

Pentru garnitura:

400 ml smantana pentru frisca
2 intaritoare de frisca
1 lingura zahar
sirop din dulceata

Se pune faina intr-un castron si se face in mijloc o gropita in care vom pune drojdia dizolvata in putin lapte cald. Se amesteca cu putina faina, formand o plamadeala si se lasa sa creasca la loc cald, in jur de 15-20 de minute. Se adauga apoi oul, restul de lapte, zaharul, putina sare si se amesteca cu faina. La urma se pune uleiul. Se amesteca foarte bine compozitia, obtinand un aluat omogen de consistenta unei smantani groase. Se acopera cu un prosop si se lasa la cald.

Eu n-am avut forme speciale de savarina si am folosit tava de briose.

Se ung formele cu unt, se presara cu faina sau pesmet si se umplu pe 3/4 cu aluat.

Se lasa sa creasca si cand a ajuns in gura formei, se da la cuptor, la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se lasa sa se raceasca in forma.

Intre timp se prepara siropul:

Se fierbe apa cu zaharul si mierea. Se dau cateva clocote. Se lasa la racit, apoi se adauga esenta de rom.

Frisca lichida foarte rece, se bate cu mixerul pana incepe sa capete o oarecare consistenta. Se adauga zaharul (pudra) si inatritorul de frisca si se mixeaza pana devine pufoasa.

Fiecarei saverine i se taie un capacel ( pojghita intarita de deasupra), apoi se insiropeaza foarte foarte bine. Se pun pe o farfurie, se unge fiecare “capacel” cu sirop de dulceata ( puteti folosi orice fel de gem, marmalada, dulceata) si se umplu cu frisca batuta.

Sursa

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

40 Comentarii

  1. Invizibilule, intai votam si p-aia halim. :)))))

  2. foarte bine arata,de fel nu imi plac savarinele dar pe astea am sa incerc sa le fac si eu,te-am votat si eu ,ca eu nu am nicio sansa

  3. Multumesc mult Emilia! :* :*

  4. Anonymous says:

    miha, yuuumiiiii…ca de altfel tot ceea ce faci tu! sunt dependenta de blogul tau, intru zilnic (neaparat!!!) pentru a vedea ce ai mai facut si, uneori, reusesti performanta de a ma convinge sa intru in bucatarie – ti-am mai spus asta!
    daca nu am cont facebook, nu pot vota???:(

    (ilda76)

  5. Ce-mi plac………mmm.

  6. Ilda, ma bucur mult ca iti pot fi sursa de inspiratie. :* :*

    Din pacate, la acest concurs se poate vota doar daca ai cont FB. Pupici! :*

  7. Maria, te invit la o savarina. ;) :*

  8. Corect, primesc savarine doar cei care au votat! :)) Eu vreau portia de azi, de ieri, si de alaltaieri, va rog! :)) Se poate si pe cele in avans!

  9. Te han quedado de diez, que fantastico.

    Saludos

  10. Mulţumesc frumos! Ai votul 465 de la mine. Aruncă-mi câteva savarine. :X:X

  11. nati, stau o saptamana, zi de zi, si coc la savarine, numai sa castig Kitchen Aid-ul. :))))

  12. Multumesc Jose Manuel! :)

  13. Multumesc Ionix-ul meu drag! :* :*

  14. Am papat tot :)sunt preferatele mele

  15. Miho, azi nu mai zic yumm yum ci te feleicit ! Bravo tie! fata, tu esti buna de presedinte!

  16. felicitari aveti votul meu ptr.tortul amandina,acum cateva secunde l-am votat,aceasta savarina este minunata nu am mai mancat demult o savarina aici in portugalia din pacate nu se fac,in fine nu stiu ei ce pierd,felicitari ptr.blog il urmaresc de ceva vreme si imi plac retetele dvs.la nebunie

  17. Miha, sper sa castigi mixerul, il meriti pe deplin, in fiecare zi pui cate o reteta noua, ma intreb cine mananca atatea bunatati? :)

  18. Iubesc savarina, eu am alta receta, dar a ta este minunata

  19. Anonymous says:

    Si eu am votat,mult succes!Silvia

  20. alo! eu nu vreau savarine k am si eu din astea la mine pe blog chiar acum :)))) Eu vreau un tort de ciocolata :D

  21. Fur si eu una ca arata bestial :))))))))))))) si te-am votata si eu zilele astea :) pupici .

  22. Nu stiu daca apare primul comentariu :) vreau ca arata bestial si votez ! :)

  23. da cine e pe primul loc ca le-am luat la rand si nu am gasit altu cu voturi mai multe ???????

  24. Delicioase savarinele!!!

    Te asteapa un concurs pe blogul meu!
    Sper sa ti se para interesant si sa participi :)

    O zi buna,
    Alina

  25. pele57 says:

    Pare delicioasa prajitura si nu f.grea !
    La “placinte” inainte !
    Bafta !

  26. Buna Miha draga! Merci de vizita si comment. Felicitari pentru bunatatile tale culinaresti. Arata de revista savarinele tale. Cred ca am sa-ti “fur” si eu reteta intr-o zi. Pupicei si o primavara frumoasa!

  27. Mai, eu nu am mancat savarine de la tine?? nu po’ sa cred:))
    deci,cum e regula? adun toate voturile si pt fiecare primesc cate doua? ok, iti zic pe 28 cu cate sa vii:)))
    pup miho, zi faina!

  28. Anonymous says:

    Votat

  29. Anonymous says:

    am sa o incerc si eu

  30. Anonymous says:

    inca nu am facut reteta dar as vrea sa stiu cate savarine imi iese din aceeasta reteta

  31. Mie mi-au iesit 12 bucati.

  32. Anonymous says:

    am facut savarine si au esit delicioase doar ca nu leam ansiropat andeajuns. data viitoate or sa iasa mai delicioaase

  33. Da, savarinele sunt bune bune daca-s insiropate foarte bine.

    Ma bucur ca ti-au placut! :)

  34. Pingback: Savarina cu pesmet

  35. georgeta says:

    eu am forme de savarine și au ieșit bune iti multumusc mult

  36. lili says:

    am furat si eu reteta aseara de pe blog si azi m-am apucat de treaba ,nu am crezut vreodata ca aceste minunate si savuroase savarine le poti face si acasa!felicitari Miha ptr toate retetele postate pe care n-i le impartasesti si noua nastiutorilor de bucatareala.

  37. Miha sa-ti dea D-zeu sanatate! am facut savarinele si au iesit o nebunie! am mancat cu o pofta cum n-am mai mancat de mult!
    Te puuup si multumesc mult pentru reteta asta senzationala!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura simpla cu visine

Prajitura simpla cu visine

Mod de preparare Prajitura simpla cu visine: Scoatem samburii visinelor si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie se adauga […]

Prajitura cu banane caramelizate

Prajitura cu banane caramelizate

Mod de preparare Prajitura cu banane caramelizate: Intr-o tigaie punem zaharul la topit. Cand a devenit lichid adaugam smantana pentru frisca si fierbem la foc mic pana se topeste caramelul. Adaugam bananele taiate pe lungime si le acoperim bine cu caramel. Rasturnam cu atentie intr-un vas termorezistent. Mixam ouale cu […]

Prajitura cu visine si crema de vanilie

Prajitura cu visine si crema de vanilie

Mod de preparare Prajitura cu visine si crema de vanilie: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele. Galbenusurile frecate cu ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, […]

Negresa cu mascarpone si scortisoara

Negresa cu mascarpone si scortisoara

Mod de preparare Negresa cu mascarpone si scortisoara: Blat: Punem intr-un vas ciocolata, untul si cappucino dizolvat intr-o lingura cu apa fierbinte. Punem la foc mic pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand energic dupa fiecare, pana […]