Inghetata

Semifreddo de orez

Mi-am cumparat de curand carticica cu delicii de ciocolata, din colectia Adevarul. Sincer, ma asteptam la altceva, la multa multa ciocolata, curgand valuri :))) dar n-a fost asa. Am gasit totusi cateva reteta interesante de desert, printre care si acest semifreddo de orez.

E bun si usurel… merita incercat. 😉

Semifreddo

Ingrediente

  • 50 g orez
  • 250 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri coniac
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Semifreddo de orez:

Laptele se pune la fiert. Cand da in clocot se adauga orezul spalat si scurs bine de apa. Se fierbe la foc mic, ametecand din cand in cand, pana orezul se umfla si absoarbe tot laptele. Dam deoparte si lasam la racit. Dupa ce s-a racorit aromam cu vanilie dupa gust.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Adaugam coniacul si punem vasul la baine-marie. Amestecam continuu pana compozitia incepe sa se ingroase. Dam deoparte si lasam la racit.

Intre timp, batem smantana pentru frisca. O mixam pana isi dubleaza volumul si devine pufoasa.

Orezul l-am maruntit usor cu mixerul (poate ramane si intreg), apoi l-am amestecat cu compozitia de oua si frisca batuta, amestecand usor cu o lingura.

Semifreddo

Turnam compozitia in forme individuale de aluminiu si dam la congelator pentru cca 3 ore.

Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu ciocolata rasa. Se poate servi si cu sos de ciocolata.

Semifreddo cu orez si ciocolata

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Miha, arata mai bine decat in carticica cu pricina. Recunosc ca si eu zunt dezamagita… abia daca ma atrag 2-3 retete din toata cartea 🙁
    Iti recomand, in schimb,”500 de retete de dulciuri cu ciocolata”
    Ti-a mai ramas vreo portie si pt mine? Neaparat cu lingurita cu ursulet, ca tare draguta e!

  2. wowww…Oana…500 zici? :)) Deja mi se invart rotitele… :)))

    Cu drag te astept la o portie. 😉

  3. Cred ca e delicios,tocmai bun pe caldura asta!Pupici Miha!

  4. Ce fotografii frumoase! Adorabile 🙂

  5. Deci nu sunt singura nemultumita de aceasta carte? 🙁
    Desertul tau arata foarte bine.
    O zi faina!

  6. Foarte bine arata. Yumm, yumm!

  7. Arata foarte bine cu siguranta este un desert delicios!

  8. Foarte bun si gustos

  9. offf ….ce n-as da pentru o portie acum la mine acasa :)))as devora-o nu alta:))arata grozav!!!!felicitari!!

  10. Hmm nici mie nu-mi place carticica asa de mult cum ma asteptam .. dar sunt cateva acolo care mi-au facut cu ochiul ! arata foarte bine semifreddo-ul tau! o sa-l pregatesc si eu ! pupici Miha

  11. Dulciurica asta are toate ingredientele care imi plac!Super,Miha!Pupici si o seara buna!

  12. M-am prezentat la o portioara mica… ca eu nu mai am timp nici sa maninc, nicidecum sa fac bunatati…

  13. Nimic de invidiat la prietenii noştri italieni, îmi place
    Va doresc o seara frumoasa
    Valerie.

  14. Anonymous says:

    In primul rand felicitari pt. un blog atat de reusit!

    Am o intrebare: as putea inlocui coniacul cu rom inchis la culoare sau vodca?

    Multumesc anticipat pt. raspuns!

  15. Da, se poate inlocui coniacul cu orice altceva sau se poate renunta la el, e doar chestie de gust.

    Multumesc frumos de aprecieri si te mai astept! 🙂

  16. Anonymous says:

    Voi reveni cu siguranta!

  17. Anonymous says:

    Miha,am facut si eu de trei ori,ne place tare mult,super arata,Cris2711:-*:X

  18. Imbratisari calde draga Cris! Ma bucur tare mult ca va place! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Mod de preparare Inghetata de ciocolata alba cu lamaie: Ciocolata rupta bucatele, peste care am turnat jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca, se pune la foc mic sau la baine-marie si se topeste, fara a da in clocot. Turnam restul de smantana pentru frisca, omogenizam si dam la rece. […]