Paste / Retete culinare

Spaghete cu sunca si rosii

De-a lungul vremii am tot incercat diverse retete de paste, una pentru ca se fac repejor si combinatiile sunt nenumarate si a doua, le plac tare mult piticilor. Reteta de azi am „mesterit-o” ca urmare a provocarii lansate de Cristina, aceea de a gati cu paste Baneasa.  Am ales o varianta simpla, cu putine ingrediente si la indemana oricui, o varianta care sper sa va placa si voua, dar mai ales juriului 😀

Spaghete cu sunca si rosii

Ingrediente

  • 1 pachet spaghetti Baneasa (400 g)
  • 2 cepe rosii
  • 100 g sunca cu piper
  • 1 conserva rosii in suc propriu
  • cateva rosii cherry
  • cateva cozi de ceapa verde
  • patrunjel verde
  • parmezan

spaghete baneasa

Mod de preparare Spaghete cu sunca si rosii:

Sunca taiata fasiute se prajeste usor in cateva linguri de ulei.

  • Eu am folosit un sortiment de sunca in crusta de piper, dar se poate folosi orice alt sortiment aveti sau va place. De asemenea, se poate folosi bacon, cred ca va fi la fel de savuros 😉

Se adauga ceapa rosie tocata marunt si se caleste usor, fara sa se rumeneasca, doar cat sa se inmoaie.

Sunca si ceapa calita

Rosiile cu tot cu sucul din conserva se paseaza cu blenderul vertical si se toarna in tigaie peste amestecul de sunca si ceapa. Fierbem la foc mic, amestecand din cand in cand, pana sosul ajunge la consistenta dorita.

Intre timp fierbem spaghetele in apa cu multa sare. Se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj (8 minute), apoi se scurg bine de apa intr-o strecuratoare.

Cand sosul a scazut suficient punem pastele fierte, rosiile cherry, cozile de ceapa tocate si patrunjelul verde tocat marunt. Amestecam bine si condimentam cu sare si piper, daca mai este necesar.

Spaghete cu sunca si rosii

Compozitia se pune intr-un vas ceramic uns cu ulei, se presara cu parmezan din belsug si se da la cuptor la foc mediu pana compozitia se gratineaza.

spaghete cu sunca si rosii

Spaghetele cu sunca si rosii se servesc calde.

Pofta buna! 😉

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. ce poze frumoase si preparat bun. succes!

  2. Pingback: GATESTE CU PASTE BANEASA SI CASTIGI PREMII | Diva In Bucatarie

  3. foarte apetisante !

  4. Mmmm.. de cand n-am mai mancat niste paste.. Super arata!!!

  5. Iulia says:

    ARATA BINEEEEE! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Paste cu sos de leurda

Paste cu sos de leurda

Mod de preparare Paste cu sos de leurda: Topim untul la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin, pana obtinem o compozitie subtire. Punem din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa […]

Ravioli cu ciuperci si branza

Ravioli cu ciuperci si branza

Mod de preparare Ravioli cu ciuperci si branza: Mai intai vom pregati umplutura de ciuperci: Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat punem ciupercile tocate foarte marunt si omogenizam. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie se scade toata […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]

Salata de paste cu avocado

Salata de paste cu avocado

Mod de preparare Salata de paste cu avocado: Pastele se pun la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se pun la scurs intr-o strecuratoare. Aici, e pur optiunea fiecaruia daca trece sau nu pastele sub un jet de apa rece. Zic unii ca […]