Aluat dulce / Retete de prajituri

Strudel cu mere

Avem nevoie de:

400 g aluat de foietaj
4 mere mari
4 linguri de zahar (sau dupa preferinta)
1 lingurita scortisoara
50 g unt
1 galbenus pentru uns

Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata.

Foaia de aluat e bine sa nu fie dezghetata complet,sa se poata lucra cu ea.

Desfacem foaia de aluat,daca mai e necesar o intindem putin cu sucitorul.Cu un cutit bine ascutit,vom taia pe marginile laterale fasii late de 1-1,5 cm.

Umplutura de mere,bine racita,o repatizam pe mijlocul foii,intre cele 2 randuri de fasii.

Apoi incepem sa „impletim” fasiile,aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le.

Cu atentie,punem strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte,presaram cu zahar

Dam la cuptorul incins la 190 de grade,pana se rumeneste.

Se scoate din tava si se portioneaza dupa ce se raceste.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Miha, ce fain arata, mi s-a facut o pofta…vreau si eu…plizzz!

  2. Oo, ce impletitura frumoasa i-ai tras!

  3. Miha, crezi ca daca ma grabesc mai prind o bucatica. Aduc eu inghetata de vanilie sa punem alaturi 🙂

  4. Wow. ce bine arata. Poti sa-mi impachetezi si mie o bucatica? :)) sa mananc la noapte pe drum :))) Te pup

  5. Mihaela,daca te grabesti pun o bucatica deoparte. :)) Pup!

  6. Multumesc Natalia! 🙂

  7. Mmmm…Sabina…inghetata zici? Cand vii? :))

  8. Miki,desigur ca pun o bucatica si pentru tine! :))

    Drum bun iti doresc si sa ne auzim cu bine in Ro! Pup!

  9. ce frumoasa impletitura,ai minute fermecate!

  10. Oooo…multumesc Alison,draga mea! Esti o draguta! Te pup!

  11. imi place mult impletitura asta la strudel, arata foarte bine. frumos tare blogul asta.

  12. Multumesc mult Oana draga.
    Ma bucur tare mult ca-ti place aici la mine. 🙂 Te astept oricand cu drag!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu magiun si nuca

Cornuri pufoase cu magiun si nuca

Mod de preparare Cornuri pufoase cu magiun si nuca: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de portocale, omogenizam. Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul si ouale. […]

Cornulete bicolore cu ciocolata

Cornulete bicolore cu ciocolata

Mod de preparare Cornulete bicolore cu ciocolata: Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de lamaie si amestecam. Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele si uleiul si incepem sa […]

Cornuri cu crema de ciocolata

Cornuri cu crema de ciocolata

Mod de preparare Cornuri cu crema de ciocolata: Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de lamaie, omogenizam. Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul si ouale. Framantam pana […]

Placinta cu branza si portocale

Placinta cu branza si portocale

Mod de preparare Placinta cu branza si portocale: Intr-un castron mixeaza cu blenderul vertical branza cu ouale, zaharul, smantana si coaja de portocala. Taie foile de placinta in doua. Vom avea 12 foi de placinta mici, pe care le vom unge cu ulei pe fiecare in parte. Aseaza in tava […]