Aluat dulce / Retete de prajituri

Strudel cu mere

loading...

Avem nevoie de:

400 g aluat de foietaj
4 mere mari
4 linguri de zahar (sau dupa preferinta)
1 lingurita scortisoara
50 g unt
1 galbenus pentru uns

Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata.

Foaia de aluat e bine sa nu fie dezghetata complet,sa se poata lucra cu ea.

Desfacem foaia de aluat,daca mai e necesar o intindem putin cu sucitorul.Cu un cutit bine ascutit,vom taia pe marginile laterale fasii late de 1-1,5 cm.

Umplutura de mere,bine racita,o repatizam pe mijlocul foii,intre cele 2 randuri de fasii.

Apoi incepem sa „impletim” fasiile,aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le.

Cu atentie,punem strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte,presaram cu zahar

Dam la cuptorul incins la 190 de grade,pana se rumeneste.

Se scoate din tava si se portioneaza dupa ce se raceste.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Miha, ce fain arata, mi s-a facut o pofta…vreau si eu…plizzz!

  2. Oo, ce impletitura frumoasa i-ai tras!

  3. Miha, crezi ca daca ma grabesc mai prind o bucatica. Aduc eu inghetata de vanilie sa punem alaturi 🙂

  4. Wow. ce bine arata. Poti sa-mi impachetezi si mie o bucatica? :)) sa mananc la noapte pe drum :))) Te pup

  5. Mihaela,daca te grabesti pun o bucatica deoparte. :)) Pup!

  6. Multumesc Natalia! 🙂

  7. Mmmm…Sabina…inghetata zici? Cand vii? :))

  8. Miki,desigur ca pun o bucatica si pentru tine! :))

    Drum bun iti doresc si sa ne auzim cu bine in Ro! Pup!

  9. ce frumoasa impletitura,ai minute fermecate!

  10. Oooo…multumesc Alison,draga mea! Esti o draguta! Te pup!

  11. imi place mult impletitura asta la strudel, arata foarte bine. frumos tare blogul asta.

  12. Multumesc mult Oana draga.
    Ma bucur tare mult ca-ti place aici la mine. 🙂 Te astept oricand cu drag!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu […]