Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Sufleu de pui cu cascaval

loading...

Chiar daca e cald afara nevoia de a manca ma impinge catre bucatarie. :))) In aceste situatii, chiar daca bucataria sta sa bubuie de caldura, prefer mancarurile la cuptor, pentru ca le pun acolo si apoi fug repede la racoare. :))

Asadar, astazi vom savura un delicios sufleu de pui cu cascaval, o reteta ce se face foarte usor, o sa vedeti.


1 piept de pui
150 g mozzarella
150 g cascaval
2 linguri smantana
4 oua
3 linguri faina
sare si piper
fulgi de ardei iute
frunze de busuioc proaspat

Pieptul de pui se taie cubulete, la fel si mozzarella si cascavalul. Se adauga busuiocul tocat, fulgii de ardei iute, sare si piper dupa gust. Punem smantana, apoi galbenusurile de ou, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare si la sfarsit faina.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam in vasele de ceramica bine unse cu ulei si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc frumos deasupra.

Se serveste cald sau rece, dupa preferinta.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Minuni scoti din cuptorul asta al tau, zau
    🙂

  2. Super reteta ! 🙂

  3. Multumesc frumos! 🙂

  4. Interesanta reteta. trebuie sa incerc si eu… fetitele mele cred ca vor fi incantate.

  5. Sa imi opresti pentru maine!!

  6. Si eu vreau 2 portii. Am zis!;)

  7. Anonymous says:

    Suna foarte bine reteta si as vrea sa o incerc dar nu am forme de sufleu.Credeti ca as putea sa coc sufleul intr-un vas termorezistent mare?Multumesc!Cristiana

  8. Cristiana, poti sa coci sufleul intr-un vas termorezistent mai mare, dar nu foarte mare. Cred ca unul patrat de 20/20 cm ar fi foarte bun. Daca vasul e mai mare, maresti cantitatile.

  9. Anonymous says:

    Multumesc pentru raspunsul prompt.Chiar am un vas termorezistent patrat de 20/20 cm.Felicitari pentru rabdarea si felul in care explicati retetele.Cristiana

  10. Cristiana, spor la treaba si pofta buna mai apoi. 🙂

  11. Se poate pune și într-un vas termorezistent de yena?

  12. Da Mihaela, se poate folosi si vas de Yena. 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]