Aperitive / Condimente / Retete culinare

Sunca de curcan

Sunca de curcan este foarte buna si inlocuieste cu succes mezelurile din comert. Ca si la pastrama de pui, trebuie nitica rabdare in procesul de preparare, dar rezultatul final merita totul

Sunca de curcan

Ingrediente

  • 1 bucata de piept de curcan (am taiat o parte dintr-un piept de curcan extrem de generos, cca 400 grame)
  • 1 cana apa (sau supa daca aveti la dispozitie)
  • 4 linguri ulei
  • 2 foi de dafin
  • 2 crengute de rozmarin
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1/2 lingurira cimbru uscat
  • 1/2 lingurita boabe de mustar
  • fulgi de ardei iute
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita enibahar
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1/2 lingura sare
loading...

Mod de preparare Sunca de curcan:

Prepararea presupune doua etape consecutive: fierbere si coacere.

Mai intai am legat bucata de carne cu ata alimentara dandu-i forma de sul. Se pune intr-un vas termorezistent, se adauga apa (sau supa), 2 linguri de ulei, foile de dafin, crengutele de rozmarin si cateii de usturoi.

Sunca de curcan

Se acopera cu un capac sau folie de aluminiu si se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, la foc mediu.

Intre timp uleiul se amesteca cu fulgii de ardei iute, iar restul ingredientelor se piseaza sau se macina mare si se amesteca.

Se scoate carnea din tava, se unge cu ulei, apoi se tavaleste prin amestecul de condimente. Se pune din nou in tava (din care am scurs ce-a ramas in urma procesului de fierbere) si se da la cuptor la foc foarte mic, pentru 20-30 de minute. Carnea trebuie sa fie coapta dar nu uscata.

Se lasa la racit apoi se feliaza. Se poate servi ca atare, adaugata in salate sau alte preparate culinare.

Sunca de curcan

Sursa

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

41 Comentarii

  1. O alternativa cu adevarat sanatoasa!
    Pupici

  2. foarte interesant… curcanul apoi e foarte dietetic ! Miha pot sa te intreb ce model de marca e aparatul tau de fotografiat?

  3. ooo…intr-adevar…sanatos si gustos! Imi place tare mult de tine Miha, ca te gandesti la ce e mai bun pentru puiutii tai~

  4. mmm cat de bine arata

  5. Cu siguranta o trec pe lista.Foarte faina si apetisanta.
    Pupici la pitici.

  6. Este si arata delicios!!!!

  7. O fi musai sa fie sul?!!:))))))Grozav de buna!!!

  8. Cred ca doar asa as face barbatul sa manince piept de curcan… Imi trimiti citeva feliute la pachet ?!!!!

  9. Foarte gutos. Ci ce masina sau program faci pozele astea minunate

  10. Vezi ca maine e marti!

  11. Delicios!! picii sunt tare incantati nu? ca eu una da!

  12. arata fenomenal! sigur e delicioasa de te lingi pe degete!

    te pup cu drag!

  13. Excelent…multumesc mult!

  14. Delicioasa si sanatoasa sunculita ta !!! Si noi facem asa ceva !!!!

  15. o idee foarte buna pentru puii nostrii!

  16. arata nemaipomenit! si e foarte sanatosa, nici nu se compara cu ceea ce cumparam din magazine.

  17. mmmmmmm……..cred ca e delicioasa

  18. eu cu mana pe inima iti multumesc pentru reteta.la mine e o mare problema cu salamurile din comert si zic mai mereu pas.sigur sunca asta va sta in frigiderul meu mai mereu.pupici multi si felicitari ca le meriti!
    PS:cam cat timp poate fi pastrata la frigider?

  19. Sarah, eu am facut cantitate mai mica, ce am mancat-o „azi si maine” :)) Pastrama de pui pe care o fac de obicei tine si cateva zile, acoperita, la frigider. Banuiesc ca si asta e la fel.

    Pupici si ma bucur ca-ti place.

  20. Alinuta, e buna, merita incercata! 😉

  21. Asa este Diana. Mai cumpar si de la magazin, desi ma stradui sa o fac cat mai rar si copiilor sa le dau si mai rar. Le spun ca e mancare pt oameni mari. :)))

  22. Da Teo, pentru ei facem orice… 😉 Pup!

  23. Cat, deci tu stii ca este buna, nu-ti mai spun eu. :))) Pupici!

  24. Ruxy…pentru ce draga mea? Eu multumesc! Pupici!

  25. Amoush, pupici si de la noi. Multumesc! :*

  26. Multumesc Anto! Pup!

  27. Minoki, daaa… a fost marti. Si ce daca? :))))

  28. Bianka, multumesc! Aparatul e un Nikon P100.

  29. Cuscra, trimit si mai multe felii. Pentru cuscru fac si un curcan intreg. :))) Pupici cu lipici!

  30. Azizule drag… daaa….neaparat. :)))) Pup!

  31. Cirmicica, multumesc frumos de aprecieri!

  32. Pupici si de la noi Micule. Multumesc!

  33. Multumesc Naty! :*

  34. Multumesc Ophelia! :*
    Tot ce fac fac pentru puii mei. 😉

  35. Vica, multumesc! :*
    Aparatul e un Nikon P100, dar nu-l recomand.

  36. Pupici Raluca. Multumesc!

  37. Arata tare bine si cred ca e foarte buna…am salvat reteta si o sa fac si eu.pupici

  38. Anonymous says:

    am so incerc sper sa fie buna 🙂

  39. Anonymous says:

    NU AM GUSTAT DAR SUNT SIGUR K ESTE DELICIOS……….IL VOI FACE SI EU!!!!!!!!!!!!!

  40. Pingback: Sunca de curcan | RETETE DUKAN

  41. Pingback: Sunca din piept de pasare- Casuta Laurei

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]