Paste / Retete culinare

Tagliatelle integrale cu pui si smantana

loading...

* Pentru tagliatelle:

* 1 ou
* 150 g faina integrala
* 3 linguri apa calduta

Se amesteca oul cu faina, putina sare si apa calduta. Apa se adauga cate putin, in fuctie de cum o cere aluatul. Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare.


Se lasa sa se odihneasca 10 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se ruleaza si se taie fasii, dupa care se rasfira pe masa si se lasa la uscat.

* Pentru sos:

* 1 piept de pui
* 1 ceapa
* 3 catei usturoi
* 300 g smantana
* 100 g mazare
* sare si piper

Ceapa si usturoiul tocate marunt se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga pieptul de pui taiat cubulete. Se toarna un pahar de apa deasupra (sau cat este necesar pentru a acoperi carnea) si se fierbe inabusit la foc mic. Cand lichidul este scazut la jumatate, se potriveste gustul de sare si piper si se adauga smantana si se omogenizeaza. Se aduce din nou la fierbere apoi se pune si mazarea. Se mai dau cateva clocote.

* Pentru cosuletul de decor:

* ~300 g aluat de paine inegrala

Aluatul framantat si dospit se intinde pe fundul unui ceaun foarte bine uns cu ulei. Marginile se incretesc din loc in loc. Se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Pastele se fierb in apa cu sare, timp de cateva minute, pana se ridica la suprafata. Se scurg de apa, apoi se pun peste sos si se amesteca.

Se servesc calde.

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. tagliatelle,tagliatelle,dar cosuletul ma incanta tare!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Paste cu sos de leurda

Paste cu sos de leurda

Mod de preparare Paste cu sos de leurda: Topim untul la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin, pana obtinem o compozitie subtire. Punem din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa […]

Ravioli cu ciuperci si branza

Ravioli cu ciuperci si branza

Mod de preparare Ravioli cu ciuperci si branza: Mai intai vom pregati umplutura de ciuperci: Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat punem ciupercile tocate foarte marunt si omogenizam. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie se scade toata […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]

Salata de paste cu avocado

Salata de paste cu avocado

Mod de preparare Salata de paste cu avocado: Pastele se pun la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se pun la scurs intr-o strecuratoare. Aici, e pur optiunea fiecaruia daca trece sau nu pastele sub un jet de apa rece. Zic unii ca […]