Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu branza dulce

Pentru azi va propun o reteta de tarta cu branza, pe care eu am „imbogatit-o” cu putina ciocolata :)) Stiam ca astfel n-o sa dau gres in fata piticilor, dar voi puteti pune chiar si niste fructe de sezon, ma gandesc ca nu poate fi decat delicioasa.

Tarta cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 75 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 700 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g ciocolata amaruie
  • cateva linguri de smantana (doar daca este absolut necesar)
  • esenta de rom

Mod de preparare Tarta cu branza dulce:

Aluat:

Intr-un vas se amesteca bine branza cu laptele, uleiul, zaharul si un praf de sare. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in crema de branza si se framanta, pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Aluat pentru tarta cu branza

Umplutura:

Intr-un castron amestecam cu mixerul vertical branza cu zaharul, ouale si esenta de rom. Daca branza este mai uscata se pot adauga 2 linguri de smantana, atat cat sa obtinem o compozitie cremoasa. La sfarsit incorporam ciocolata rasa, amestecand usor.

Intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde o parte din aluat, ridicand si pe peretii tavii. Cam 2/3 din aluat sunt suficiente. Se toarna deasupra crema de branza si se niveleaza.

Tarta cu branza si ciocolata inainte de cuptorRestul de aluat se rade pe razatoarea cu ochiuri mari si se repartizeaza uniform pe toata suprafata tartei.

Se da tava la cuptor la foc mediu pentru vreo 40-50 de minute, pana aluatul se rumeneste usor. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Tarta cu branza si ciocolata

Sectiune tarta cu branza si ciocolataPofta buna! ­čśë

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Laura Nechita says:

    Sigur ca trebuia si putina ciocolata :))) arata suuuper, asa „carnoasa”!

  2. Foarte buna!

  3. Se ve fantastica.

    Saludos

  4. Foarte buna si gustoasa. Sa ai un week-end placut!

  5. Diana says:

    Ma intreb daca dispare ciocolata si cacaoa , mai faci praji ? cred c-ai sucomba prin murire :)) glumesc , draga Mihule , tu stii ca te admir si te pretuiesc .
    Duminica frumoasa !

  6. Mena says:

    Ce frumoasa e!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema mascarpone: Blat cu nuca: Nuca macinata, zaharul si apa se pun intr-o cratita, la foc mic. Se fierb pana scade apa si amestecul se ingroasa (va incepe sa miroase frumos a nuca prajita ? ) Se adauga cacaoa si pesmetul de biscuiti. […]

Tort cu blat de ciocolata si crema mascarpone

Tort cu blat de ciocolata si crema mascarpone

Mod de preparare Tort cu blat de ciocolata si crema mascarpone: Blat: Punem intr-un vas ciocolata rupta bucatele, untul, uleiul si smantana pentru frisca. Punem vasul pe foc mic (sau la baine marie) si amestecam continuu pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si lasam la racit. In crema de […]

Tort anti-gravitatie (Tort de ciocolata)

Tort anti-gravitatie (Tort de ciocolata)

Mod de preparare Tort anti-gravitatie (Tort de ciocolata): Blat: Amestecam faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Dupa ce le-am amestecat bine le cernem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, smantana, esenta de vanilie si cele 3 […]