Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu branza dulce

Pentru azi va propun o reteta de tarta cu branza, pe care eu am “imbogatit-o” cu putina ciocolata :)) Stiam ca astfel n-o sa dau gres in fata piticilor, dar voi puteti pune chiar si niste fructe de sezon, ma gandesc ca nu poate fi decat delicioasa.

Tarta cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 75 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 700 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g ciocolata amaruie
  • cateva linguri de smantana (doar daca este absolut necesar)
  • esenta de rom

Mod de preparare Tarta cu branza dulce:

Aluat:

Intr-un vas se amesteca bine branza cu laptele, uleiul, zaharul si un praf de sare. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in crema de branza si se framanta, pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Aluat pentru tarta cu branza

Umplutura:

Intr-un castron amestecam cu mixerul vertical branza cu zaharul, ouale si esenta de rom. Daca branza este mai uscata se pot adauga 2 linguri de smantana, atat cat sa obtinem o compozitie cremoasa. La sfarsit incorporam ciocolata rasa, amestecand usor.

Intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde o parte din aluat, ridicand si pe peretii tavii. Cam 2/3 din aluat sunt suficiente. Se toarna deasupra crema de branza si se niveleaza.

Tarta cu branza si ciocolata inainte de cuptorRestul de aluat se rade pe razatoarea cu ochiuri mari si se repartizeaza uniform pe toata suprafata tartei.

Se da tava la cuptor la foc mediu pentru vreo 40-50 de minute, pana aluatul se rumeneste usor. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Tarta cu branza si ciocolata

Sectiune tarta cu branza si ciocolataPofta buna! ;)

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Laura Nechita says:

    Sigur ca trebuia si putina ciocolata :))) arata suuuper, asa “carnoasa”!

  2. Foarte buna!

  3. Se ve fantastica.

    Saludos

  4. Foarte buna si gustoasa. Sa ai un week-end placut!

  5. Diana says:

    Ma intreb daca dispare ciocolata si cacaoa , mai faci praji ? cred c-ai sucomba prin murire :)) glumesc , draga Mihule , tu stii ca te admir si te pretuiesc .
    Duminica frumoasa !

  6. Mena says:

    Ce frumoasa e!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu mere caramelizate

Prajitura turnata cu mere caramelizate

Mod de preparare Prajitura turnata cu mere caramelizate: Mere caramelizate: Merele se spala si se taie in sferturi. Se scot cotoarele. Curatati-le de coaja daca o sa considerati ca este necesar. Se monteaza accesoriul de taiere cubulete pe Salad Chef Smart si cu o miscare ferma se apasa dispozitivul. Intr-un […]

Prajitura cu nuca si frisca

Prajitura cu nuca si frisca

Mod de preparare Prajitura cu nuca si frisca: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana spume devine densa si lucioasa. Aceasta trebuie sa faca “turturi” in momentul in care scoatem palete mixerului din castron. Adaugam esenta de […]

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie si ananas: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza […]

Madlene

Madlene

Mod de preparare Madlene: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam laptele, untul topit si racit, coaja de lamaie confiata, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Dam vasul la frigider pentru 15-20 de minute. Puneti compozitia […]