Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu branza dulce

Pentru azi va propun o reteta de tarta cu branza, pe care eu am “imbogatit-o” cu putina ciocolata :)) Stiam ca astfel n-o sa dau gres in fata piticilor, dar voi puteti pune chiar si niste fructe de sezon, ma gandesc ca nu poate fi decat delicioasa.

Tarta cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 75 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 700 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g ciocolata amaruie
  • cateva linguri de smantana (doar daca este absolut necesar)
  • esenta de rom

Mod de preparare Tarta cu branza dulce:

Aluat:

Intr-un vas se amesteca bine branza cu laptele, uleiul, zaharul si un praf de sare. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in crema de branza si se framanta, pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Aluat pentru tarta cu branza

Umplutura:

Intr-un castron amestecam cu mixerul vertical branza cu zaharul, ouale si esenta de rom. Daca branza este mai uscata se pot adauga 2 linguri de smantana, atat cat sa obtinem o compozitie cremoasa. La sfarsit incorporam ciocolata rasa, amestecand usor.

Intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde o parte din aluat, ridicand si pe peretii tavii. Cam 2/3 din aluat sunt suficiente. Se toarna deasupra crema de branza si se niveleaza.

Tarta cu branza si ciocolata inainte de cuptorRestul de aluat se rade pe razatoarea cu ochiuri mari si se repartizeaza uniform pe toata suprafata tartei.

Se da tava la cuptor la foc mediu pentru vreo 40-50 de minute, pana aluatul se rumeneste usor. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Tarta cu branza si ciocolata

Sectiune tarta cu branza si ciocolataPofta buna! ;)

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Laura Nechita says:

    Sigur ca trebuia si putina ciocolata :))) arata suuuper, asa “carnoasa”!

  2. Foarte buna!

  3. Se ve fantastica.

    Saludos

  4. Foarte buna si gustoasa. Sa ai un week-end placut!

  5. Diana says:

    Ma intreb daca dispare ciocolata si cacaoa , mai faci praji ? cred c-ai sucomba prin murire :)) glumesc , draga Mihule , tu stii ca te admir si te pretuiesc .
    Duminica frumoasa !

  6. Mena says:

    Ce frumoasa e!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Tort cu bezea si piersici

Tort cu bezea si piersici

Mod de preparare Tort cu bezea si piersici: Blat de tort: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va […]

Tort cu ananas caramelizat

Tort cu ananas caramelizat

Mod de preparare Tort cu ananas caramelizat: Blat de tort: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va […]

Tort Joffre

Tort Joffre

Mod de preparare Tort Joffre: Se amesteca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, cacaoa si apa. Se pune vasul la baine marie pana compozitia se infierbanta foarte bine si nu se mai simt cristale de zahar. Dam deoparte si lasam la racit. Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza […]

Chec cu banane si cacao

Chec cu banane si cacao

Mod de preparare Chec cu banane si ciocolata: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul, pana devine ca o crema si zaharul se topeste. Bananele se paseaza cu furculita, se stropesc cu zeama de lamaie si se adauga peste crema de unt. Se mixeaza usor. Adaugam un […]