Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu branza dulce

Tarta cu branza dulce

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 75 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 700 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g ciocolata amaruie
  • cateva linguri de smantana (doar daca este absolut necesar)
  • esenta de rom

Mod de preparare

Mod de preparare Tarta cu branza dulce:

Aluat:

Intr-un vas se amesteca bine branza cu laptele, uleiul, zaharul si un praf de sare. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in crema de branza si se framanta, pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Aluat pentru tarta cu branza

Umplutura:

Intr-un castron amestecam cu mixerul vertical branza cu zaharul, ouale si esenta de rom. Daca branza este mai uscata se pot adauga 2 linguri de smantana, atat cat sa obtinem o compozitie cremoasa. La sfarsit incorporam ciocolata rasa, amestecand usor.

Intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde o parte din aluat, ridicand si pe peretii tavii. Cam 2/3 din aluat sunt suficiente. Se toarna deasupra crema de branza si se niveleaza.

Tarta cu branza si ciocolata inainte de cuptorRestul de aluat se rade pe razatoarea cu ochiuri mari si se repartizeaza uniform pe toata suprafata tartei.

Se da tava la cuptor la foc mediu pentru vreo 40-50 de minute, pana aluatul se rumeneste usor. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Tarta cu branza si ciocolata

Sectiune tarta cu branza si ciocolataPofta buna! ­čśë

Tags: , , , ,

6 Comments

  1. Laura Nechita says:

    Sigur ca trebuia si putina ciocolata :))) arata suuuper, asa „carnoasa”!

  2. Foarte buna!

  3. Se ve fantastica.

    Saludos

  4. Foarte buna si gustoasa. Sa ai un week-end placut!

  5. Diana says:

    Ma intreb daca dispare ciocolata si cacaoa , mai faci praji ? cred c-ai sucomba prin murire :)) glumesc , draga Mihule , tu stii ca te admir si te pretuiesc .
    Duminica frumoasa !

  6. Mena says:

    Ce frumoasa e!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]