Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu branza dulce

Pentru azi va propun o reteta de tarta cu branza, pe care eu am „imbogatit-o” cu putina ciocolata :)) Stiam ca astfel n-o sa dau gres in fata piticilor, dar voi puteti pune chiar si niste fructe de sezon, ma gandesc ca nu poate fi decat delicioasa.

Tarta cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 75 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 700 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g ciocolata amaruie
  • cateva linguri de smantana (doar daca este absolut necesar)
  • esenta de rom

Mod de preparare Tarta cu branza dulce:

Aluat:

Intr-un vas se amesteca bine branza cu laptele, uleiul, zaharul si un praf de sare. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in crema de branza si se framanta, pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Aluat pentru tarta cu branza

Umplutura:

Intr-un castron amestecam cu mixerul vertical branza cu zaharul, ouale si esenta de rom. Daca branza este mai uscata se pot adauga 2 linguri de smantana, atat cat sa obtinem o compozitie cremoasa. La sfarsit incorporam ciocolata rasa, amestecand usor.

Intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde o parte din aluat, ridicand si pe peretii tavii. Cam 2/3 din aluat sunt suficiente. Se toarna deasupra crema de branza si se niveleaza.

Tarta cu branza si ciocolata inainte de cuptorRestul de aluat se rade pe razatoarea cu ochiuri mari si se repartizeaza uniform pe toata suprafata tartei.

Se da tava la cuptor la foc mediu pentru vreo 40-50 de minute, pana aluatul se rumeneste usor. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Tarta cu branza si ciocolata

Sectiune tarta cu branza si ciocolataPofta buna! 😉

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Laura Nechita says:

    Sigur ca trebuia si putina ciocolata :))) arata suuuper, asa „carnoasa”!

  2. Foarte buna!

  3. Se ve fantastica.

    Saludos

  4. Foarte buna si gustoasa. Sa ai un week-end placut!

  5. Diana says:

    Ma intreb daca dispare ciocolata si cacaoa , mai faci praji ? cred c-ai sucomba prin murire :)) glumesc , draga Mihule , tu stii ca te admir si te pretuiesc .
    Duminica frumoasa !

  6. Mena says:

    Ce frumoasa e!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Prajitura „Indiene cu frisca”

Prajitura „Indiene cu frisca”

Mod de preparare Prajitura „Indiene cu frisca” : Coji: Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, coaja de portocala confiata, cernem faina si omogenizam usor, cu miscari de jos in sus. Compozitia o punem intr-un posh si spritam cerculete in tava tapetata cu hartie […]

Prajitura cu iaurt si cirese

Prajitura cu iaurt si cirese

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si cirese: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20 cm […]

Prajitura din albusuri cu mere

Prajitura din albusuri cu mere

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu mere: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Se adauga uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza mixand usor, la viteza […]

Prajitura cu gem si bezea

Prajitura cu gem si bezea

Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea: Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana spuma de albusuri devine consistenta, lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de […]