Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu mere si caramel

loading...
Tarta cu mere si caramel

* Pentru blat:

* 3 oua
* 3 linguri zahar
* 1 lingura ulei
* 3 linguri faina
* esenta de vanilie
* 1/2 lingurita praf de copt

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu ulei si vanilie, apoi se toarna peste bezea. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza usor in compozitie.

Compozitia se toarna in tava de tarta bine unsa cu unt si se da la cuptor la foc mediu, pana se aureste frumos deasupra. Se lasa la racit in tava.

* Pentru crema:

* 1 plic Crem Ole
* 150 ml lapte
* 250 ml frisca lichida

Laptele rece se amesteca cu frisca lichida. Se adauga praful de budinca si se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa.

* Pentru caramel:

* 3 mere
* 50 g unt
* 1 pahar de zahar
* 1 pahar (acelasi) frisca lichida

Merele se curata si se taie cubulete. Zaharul se caramelizeaza la foc mic, amestecand continuu. Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se topeste,dupa care se adauga si frisca. Se pun si merele cubulete, amestecand usor. Se mai fierbe putin, pana incepe sosul sa se ingroase, apoi se lasa la racit.

Blatul se rastoarna pe un platou, apoi se repartizeaza crema uniform, pe toata suprafata. Se acopera cu merele caramel si se orneaza cu frisca.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. Bravo mai Miha, iar ne omori cu bunatatile tale. Trebuie incercata tarta asta ca arata exceptional. Te pup!

  2. Miha… felicitari… arata tare bine… Cred ca am s-o incerc si eu… Multumesc de reteta..

  3. Ma scurg cub birou de pofta 😛
    Arata de milioane.. Inghit in sec si ma bag la somn :D:P

  4. frumos arata tarta ta !

  5. arata tare bine si se potriveste de minune cu zilele caniculare ce vor veni, speram cat mai repede 🙂

  6. un deliciu, minunata combinatie! te puppp!

  7. wow ce fainai! si eu vreau o felieeee :))

  8. Arata nemaipomenit de bine,felicitari!i-mi ploua in gura si inghit in sec,mmmmmm!delicioasa!

  9. Multumesc Naina.
    Da, merita incercata tarta. E buna, buna si usor de facut. 🙂

  10. Felis, multumesc si eu, draga mea.

  11. Multumesc Olguta.
    Sa stii ca si eu cam inghit in sec, ca nu mai e cam de multisor. :))

  12. Pansy, multumesc. Esti o draguta!

  13. Boscodina, si noi asteptam caldura care pare ca nu mai vine. Dar as prefera sa nu fie canicula, doar asa…moderat. :)) Se poate? :))

  14. Te pup si eu Flori. Si multumesc!

  15. Ufff…Anca…de-as mai avea cu drag te-as servi. Poate data viitoare. :))

  16. Multumesc Gabriela. 🙂

  17. A fost minunata tarta! Intrece multe torturi. A fost si usor si repede de facut.

  18. A disparut repede. Mai vrem!

  19. Iuhuuu…ce ma bucur! Super…sa va fie de bine! 🙂

  20. Multumim! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane

Poate parea complicat sa faci un tort cu rulada si banane, dar va asigur ca nu este, absolut deloc. Daca vrei ca totul sa fie si mai rapid decat este deja poti folosi o rulada din comert, cu orice umplutura vrei si iti place. Abia la degustare mi-am dat seama […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]