Eurocas Shop - ingrediente - materii prime cofetarie si patiserie
 
Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu mere si caramel

Tarta cu mere si caramel

* Pentru blat:

* 3 oua
* 3 linguri zahar
* 1 lingura ulei
* 3 linguri faina
* esenta de vanilie
* 1/2 lingurita praf de copt

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu ulei si vanilie, apoi se toarna peste bezea. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza usor in compozitie.

Compozitia se toarna in tava de tarta bine unsa cu unt si se da la cuptor la foc mediu, pana se aureste frumos deasupra. Se lasa la racit in tava.

* Pentru crema:

* 1 plic Crem Ole
* 150 ml lapte
* 250 ml frisca lichida

Laptele rece se amesteca cu frisca lichida. Se adauga praful de budinca si se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa.

* Pentru caramel:

* 3 mere
* 50 g unt
* 1 pahar de zahar
* 1 pahar (acelasi) frisca lichida

Merele se curata si se taie cubulete. Zaharul se caramelizeaza la foc mic, amestecand continuu. Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se topeste,dupa care se adauga si frisca. Se pun si merele cubulete, amestecand usor. Se mai fierbe putin, pana incepe sosul sa se ingroase, apoi se lasa la racit.

Blatul se rastoarna pe un platou, apoi se repartizeaza crema uniform, pe toata suprafata. Se acopera cu merele caramel si se orneaza cu frisca.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. Bravo mai Miha, iar ne omori cu bunatatile tale. Trebuie incercata tarta asta ca arata exceptional. Te pup!

  2. Miha… felicitari… arata tare bine… Cred ca am s-o incerc si eu… Multumesc de reteta..

  3. Ma scurg cub birou de pofta :P
    Arata de milioane.. Inghit in sec si ma bag la somn :D:P

  4. frumos arata tarta ta !

  5. arata tare bine si se potriveste de minune cu zilele caniculare ce vor veni, speram cat mai repede :)

  6. un deliciu, minunata combinatie! te puppp!

  7. wow ce fainai! si eu vreau o felieeee :))

  8. Arata nemaipomenit de bine,felicitari!i-mi ploua in gura si inghit in sec,mmmmmm!delicioasa!

  9. Multumesc Naina.
    Da, merita incercata tarta. E buna, buna si usor de facut. :)

  10. Felis, multumesc si eu, draga mea.

  11. Multumesc Olguta.
    Sa stii ca si eu cam inghit in sec, ca nu mai e cam de multisor. :))

  12. Pansy, multumesc. Esti o draguta!

  13. Boscodina, si noi asteptam caldura care pare ca nu mai vine. Dar as prefera sa nu fie canicula, doar asa…moderat. :)) Se poate? :))

  14. Te pup si eu Flori. Si multumesc!

  15. Ufff…Anca…de-as mai avea cu drag te-as servi. Poate data viitoare. :))

  16. Multumesc Gabriela. :)

  17. A fost minunata tarta! Intrece multe torturi. A fost si usor si repede de facut.

  18. A disparut repede. Mai vrem!

  19. Iuhuuu…ce ma bucur! Super…sa va fie de bine! :)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Blat de tort cu cacao

Blat de tort cu cacao

Mod de preparare Blat de tort cu cacao: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine […]

Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone: Blat: Intr-un castron cernem faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amestecam. Dupa ce le-am amestecat bine facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul si cele 3 […]

Profiterol

Profiterol

Mod de preparare Profiterol: Gogosele: Apa impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea se pune la fiert. Se fierbe pana se topeste untul, apoi se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi […]

Tort cu crema mascarpone si caramel

Tort cu crema mascarpone si caramel

Mod de preparare Tort cu crema mascarpone si caramel: Blat: Amestecam faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Dupa ce le-am amestecat bine le cernem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul si cele 3 oua. Incepem […]