Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu mere si caramel

Tarta cu mere si caramel

* Pentru blat:

* 3 oua
* 3 linguri zahar
* 1 lingura ulei
* 3 linguri faina
* esenta de vanilie
* 1/2 lingurita praf de copt

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu ulei si vanilie, apoi se toarna peste bezea. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza usor in compozitie.

Compozitia se toarna in tava de tarta bine unsa cu unt si se da la cuptor la foc mediu, pana se aureste frumos deasupra. Se lasa la racit in tava.

* Pentru crema:

* 1 plic Crem Ole
* 150 ml lapte
* 250 ml frisca lichida

Laptele rece se amesteca cu frisca lichida. Se adauga praful de budinca si se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa.

* Pentru caramel:

* 3 mere
* 50 g unt
* 1 pahar de zahar
* 1 pahar (acelasi) frisca lichida

Merele se curata si se taie cubulete. Zaharul se caramelizeaza la foc mic, amestecand continuu. Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se topeste,dupa care se adauga si frisca. Se pun si merele cubulete, amestecand usor. Se mai fierbe putin, pana incepe sosul sa se ingroase, apoi se lasa la racit.

Blatul se rastoarna pe un platou, apoi se repartizeaza crema uniform, pe toata suprafata. Se acopera cu merele caramel si se orneaza cu frisca.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. Bravo mai Miha, iar ne omori cu bunatatile tale. Trebuie incercata tarta asta ca arata exceptional. Te pup!

  2. Miha… felicitari… arata tare bine… Cred ca am s-o incerc si eu… Multumesc de reteta..

  3. Ma scurg cub birou de pofta :P
    Arata de milioane.. Inghit in sec si ma bag la somn :D:P

  4. frumos arata tarta ta !

  5. arata tare bine si se potriveste de minune cu zilele caniculare ce vor veni, speram cat mai repede :)

  6. un deliciu, minunata combinatie! te puppp!

  7. wow ce fainai! si eu vreau o felieeee :))

  8. Arata nemaipomenit de bine,felicitari!i-mi ploua in gura si inghit in sec,mmmmmm!delicioasa!

  9. Multumesc Naina.
    Da, merita incercata tarta. E buna, buna si usor de facut. :)

  10. Felis, multumesc si eu, draga mea.

  11. Multumesc Olguta.
    Sa stii ca si eu cam inghit in sec, ca nu mai e cam de multisor. :))

  12. Pansy, multumesc. Esti o draguta!

  13. Boscodina, si noi asteptam caldura care pare ca nu mai vine. Dar as prefera sa nu fie canicula, doar asa…moderat. :)) Se poate? :))

  14. Te pup si eu Flori. Si multumesc!

  15. Ufff…Anca…de-as mai avea cu drag te-as servi. Poate data viitoare. :))

  16. Multumesc Gabriela. :)

  17. A fost minunata tarta! Intrece multe torturi. A fost si usor si repede de facut.

  18. A disparut repede. Mai vrem!

  19. Iuhuuu…ce ma bucur! Super…sa va fie de bine! :)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Fursecuri Linzer cu gem

Fursecuri Linzer cu gem

Mod de preparare Fursecuri Linzer cu gem: Jumatate din cantitatea de zahar se caramelizeaza. Cand a devenit lichid se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a intarit si racit foarte bine se rupe bucati si se mixeaza fin, la robot […]

Prajituri cu ciocolata

Prajituri cu ciocolata

Mod de preparare Prajituri cu ciocolata: Blat: Punem intr-un vas ciocolata rupta bucatele, untul, uleiul si smantana pentru frisca. Punem vasul pe foc mic (sau la baine marie) si amestecam continuu pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si lasam la racit. In crema de ciocolata racita, adaugam galbenusurile mixand […]

Fursecuri cu unt

Fursecuri cu unt

Mod de preparare Fursecuri cu unt: Untul moale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana devine spumos. Se adauga coaja de portocala, apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. In crema obtinuta incorporam cu o spatula faina cernuta impreuna cu praful de copt. Aluatul obtinut […]

Prajitura cu ciocolata si blat de cocos

Prajitura cu ciocolata si blat de cocos

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si blat de cocos: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa si se tine bine de paletele mixerului. Se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie, se toarna in ploaie […]