Aperitive / Retete culinare

Tarte cu Camembert

Pentru atunci cand vreti sa va rasfatati… incercati aceste micute tarte cu Camembert. Sunt pur si simplu delicioase! M-am entuziasmat cand am citit de concurs pe blogul Laurei, iar entuziasmul a atins cote maxime cand m-am apucat de mancat :))

tarta cu camembert

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 1 cana faina
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei de masline Costa d’Oro
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri lapte rece
  • piper proaspat macinat
  • fulgi de ardei iute
  • Pentru umplutura:
  • branza Camembert
  • piper proaspat macinat
  • cateva frunzulite de rozmarin
  • ulei de masline Costa d’Oro
  • Pentru decor:
  • rosii cherry
  • rozmarin
  • parmezan

ulei de masline costa doro

loading...

Mod de preparare Tarte cu Camembert:

Crusta:

Punem faina intr-un castron. Adaugam apoi sarea, condimentele, untul rece taiat cubulete si uleiul de masline. Amestecam repede cu varful degetelor pana obtinem o compozitie firimicioasa. Adaugam apoi lapte rece, putin cate putin, pana compozitia se leaga si devine omogena. Formam o bila de aluat, o invelim in folie alimentara si punem la frigider pentru jumatate de ora.

tarta cu camembert

Intindem aluatul in foaie subtire, apoi decupam cercuri de marimea formelor de tarta.

Se poate face si in forma mare, daca nu vreti sa va complicati cu forme mici.

Fiecare cerc de aluat se pune in forma de tarta, se preseaza bine, se ridica si pe margine, apoi se inteapa din loc in loc cu o furculita.

tarta cu camembert

Se dau la cuptor pentru cca 15 minute, timp in care pregatim branza Camembert. Aceasta se va taia felii, romburi, triunghiuri, patratele :))) dupa preferinta.

tarta-cu-camembert-5

Punem bucatile de branza peste crusta de aluat fraged, presaram putin piper proaspat macinat, cateva frunzulite de rozmarin si cateva picaturi de ulei de masline.

tarta cu camembert

Dam din nou la cuptor pana tartele se rumenesc usor si branza Camembert se topeste.

Le lasam sa se raceasca, apoi ornam cu felii de rosii cherry si rozmarin.

tarta cu camembert

O ploaie fina de parmezan si rasfatul e gata.

tarta cu camembert

 

Pofta buna! 😉

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Que maravilla.

    SAludos

  2. Lucrurile simple sunt cele mai bune!!!

  3. Miha, arata grozav!!
    Sunt minunate, sper sa iti aduca un cos plin ochi cu produse delicioase!

  4. Felicitari Miha !!!!!!!!

  5. Pingback: Cozonac sarat - Retete de Pasti | Laura Adamache Retete culinare

  6. Melania says:

    Faceti poze cu acel premiu-cadou. Vrem sa-l vedem si noi. Multumim, sarbatori fericite !!!

  7. Intr-adevar este un rasfat.
    Cred ca e excelenta combinatia dintre Camembert si rosii 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]