Prajituri / Retete de prajituri

Tiramisu cu portocale

Chiar daca reteta clasica de Tiramisu imi place mult de tot si o fac la diverse ocazii, trebuie uneori sa adaptez si sa improvizez astfel incat sa poata manca si copiii 😉

A fost usor de facut, a fost bun si s-a mancat de-ndata! Acum cat va scriu reteta de tiramisu cu portocale, ma gandesc ca tare bun ar fi facut si cu capsuni sau fructe de padure. Ce ziceti? 🙂

Tiramisu cu portocale

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura suc de portocale
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 1 cana lapte in care am dizolvat 3 linguri Nesquik
  • piscoturi cate incap in tava
  • Pentru decor:
  • 3 portocale
  • 2 linguri zahar
loading...

Mod de preparare Tiramisu cu portocale:

Se freaca galbenusurile cu zaharul si o lingurita de zahar vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam sucul de portocale si punem vasul la baine marie. Fierbem fara a da in clocot, pana crema se incalzeste bine si nu se mai simt cristalele de zahar. Dam deoparte si lasam la racit.

In crema de galbenusuri racita punem mascarponele si mixam pana la omogenizare.

Smantana pentru frisca se mixeaza  cu o lingurita de zahar vanilat, pana capata consistenta. Nu este necesar sa fie ferma. Se incorporeaza apoi in crema de mascarpone amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Laptele cu Nesquik il punem intr-o farfurie si inmuiem piscoturile. Atentie sa nu le inmuiati foarte tare!

Punem in vas cate un strat de piscoturi inmuiate in lapte si cate un strat de crema. Alternam pana terminam atat crema cat si piscoturile. Ultimul strat va fi de crema. Dam la rece pana preparam glazura de portocale.

Portocalele curatate de coaja si cat se poate din pielita, se pun in blender si se mixeaza pana se obtine un piure fin. Rastoarna intr-o craticioara, pune zaharul si pune la foc mic. Fierbe cateva minute, pana se topeste zaharul si se mai evapora din zeama. Da deoparte si lasa la racit.

„Glazura” racita se pune peste Tiramisu si se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Tiramisu cu frisca si fructe

Tiramisu cu fructe

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. olivia says:

    Ideea de a inlocui cafeaua este geniala.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]