Dulciuri / Retete de prajituri

Tiramisu la pahar

Acest week-end ar fi trebuit sa-l petrec la Slanic alaturi de prietenii mei bucatarasii, dar cum fetita mea a facut varicela de cea mai buna calitate :))) planurile noastre s-au schimbat radical. Asa se face ca dupa o noapte nedormita am simtit nevoia de un desert revigorant. Oricat m-am gandit si m-am razgandit tot la tiramisu ma intorceam.

Chiar daca de obicei ma feresc de ouale crude din compozitia unor creme, de data aceasta am vrut sa trec peste aceste temeri, cu atat mai mult cu cat aveam si oua bio! 😉 A fost bun, chiar foarte bun… si acum ca mi-am revenit din oboseala ma intreb…oare-as mai risca o data? :)))) Voi ce ziceti? Riscati?

tiramisu

tiramisu

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 2 pliculete zahar vanilat (optional)
  • 1 cana cafea tare, indulcita dupa gust
  • 20 piscoturi sau cate va incap in pahare
  • cacao pentru decor
loading...

Mod de preparare Tiramisu:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam mascarpone si mixam pana la omogenizare.

Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Cafeaua racita o punem intr-o farfurie, piscoturile se taie bucati potrivite.

Trecem piscoturile prin cafea. Atentie sa nu le inmuiati foarte tare! Punem in pahare cate un strat de piscoturi inmuiate in cafea si cate un strat de crema. Alternam pana terminam atat crema cat si piscoturile. Ultimul strat va fi de crema.

Pudram din abundenta cu cacao si dam la rece pentru… cat vreti voi! :))))

tiramisu

tiramisu

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Eu risc, clar! Super idee de weekend!

  2. Sunt mortale fotografiile! Esti atat de inspirata, Miha!

    Grozava ideea acestui Tiramisu la pahar! Multumim!

    Te pup cu drag!
    Sa aveti weekend frumos!

    Ilda
    Lavender Thoughts

  3. foarte bun! nu stiu de unde-ti vin ideile astea minunate pt. poze, dar toate sunt extraordinare! bravoooooooooooo!

  4. Imi plac foarte mult deserturile la pahar, iar tiramisul tau este delicios!

  5. Te han quedado maravillosos

  6. Mai demult nu-mi placea tiramisu, dar de ceva timp m-am indragostit de acest desert. E minunat:)

  7. Florin says:

    Buna 🙂 Eu nu sunt mare fan tiramisu dar…am urmat reteta ta si sincer iti spun ca a fost divin, familia s-a bucurat din plin de acest desert atat de clasic si delicios. Crema a iesit mult mai buna cu alburi decat cu frisca. Iti multumesc mult pentru reteta!

  8. iftimie monica says:

    ma bag si eu la tiramisu la pahar.

  9. ella says:

    . . .Buna 🙂 foarte tare ideea de a face tiramisu’ la pahar…iar imaginile postate mai sus sunt dementiale….

    • Multumesc >:D<

      • ella says:

        Pentru ceea ce faci ar trebuii sa ti se multumeasca in fiecare zi,ca nu oricine are rabdare sa faca prajituri…mie imi place sa stau foarte mult in bucatarie sa fac fel si fel de bunatati..si am sa incerc si eu aceasta reteta cu „Tiramisu’ la pahar” 😉 ..:*

      • ileana says:

        Cate pahare tiao iesit?

        • cred ca 6, daca mai tin minte bine. Dar depinde de cat de mari sunt paharele… de cat de multa crema pui… 😉

  10. Mirela says:

    Esti geniala.Sunt plecata din tara de zece ani,fetitei mele ii plac enorm de mult prajiturile tale.Datorita tie o pot apropia mai mult de bucataria romineasca.Te urmarim cu drag.

  11. Crissy says:

    Buna Miha, de 2 zile am intrat pe site-ul tau si déjà am inceput sa fac una alta . Mi-ai dat o idee buna cu tiramisu la pahar :D. Mersi ! :*

  12. iulia says:

    …mie si familiei mele ne place tare mult tiramisu…mai ales ficei mele care anul acesta a avut o mare cumpana (meningita urmata de abces cerebral).motiv pt care are interdictie la ciocolata,cafea cacao…dar unele placeri,mici exceptii…ni le mai satisfacem 🙂 …Multumesc Domnului pt ajutorul dat…si ma rog sa ne apere si ajute in continuare si sa te ajute si pe tine pt a ne incanta mereu cu retetele tale faine…si intrebarea mea era : cate portii ies din aceasta cantitate!

    • Depinde de marimea paharelor folosite. Eu am facut aici 6 portii 🙂
      Sanatate multa fiicei dvs si va mai astept pe aici, cu drag de fiecare data. >:D<

  13. Pingback: Tiramisu la pahar | Glazuradeciocolata

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]