Retete de prajituri / Torturi

Tort aniversar – 3 ani de blog

Pana acum n-am aniversat blogul Dulciuri fel de fel nici intr-un an. Dar pentru ca azi implineste deja 3 ani… merita sarbatorit cum se cuvine. :))

Nu sunt o maestra a cuvintelor, nu stiu cum as putea descrie mai bine acesti ani in care am impartasit cu voi experiente noi in bucatarie, retete fel de fel… si daaa… dulciuri fel de fel… :))  Multumesc tuturor de cuvintele frumoase, de incurajari si sustinere, multumesc ca ma vizitati si mai ales ca reveniti…

Pentru voi, cu drag… un tort cu ciocolata, in combinatie cu o crema ganache de ciocolata alba si crema de branza cu scortisoara

tort cu ciocolata si caramel

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 140 g faina
  • 2 linguri cacao
  • pudra de portocale
  • Pentru crema ganache de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru caramel:
  • 100 g zahar
  • 40 g unt
  • 75 ml frisca lichida
  • Pentru crema de branza:
  • 200 g crema de branza
  • 50 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 30 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura unt
  • Pentru ornat:
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 150 g ciocolata amaruie (rece, tinuta cateva minute la congelator)
  • bilute de ciocolata alba si neagra
loading...

Mod de preparare Tort aniversar – 3 ani de blog:

Blat:

Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu untul la foc mic. Se mixeaza apoi pana compozitia devine cremoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se incorporeaza bine si se topeste. Urmeaza apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si pudra de portocale.

Compozitia obtinuta o turnam in tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema ganache de ciocolata alba:

Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana pentru frisca si se pune la foc mic. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Se mixeaza crema pana aceasta devine pufoasa. Daca e necesar se poate adauga si un intaritor de frisca.

Caramel:

Zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara. Cand a devenit auriu si lichid, se da deoparte si turnam frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Mai fierbem cateva minute pana caramelul ajunge la consistenta smantanii. Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit.

Crema de branza:

Se bate cu mixerul crema de branza cu untul moale, pana cand crema devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat si scortisoara si se mai bate putin, pana se omogenizeaza. Se da la rece pana se intareste.

Crema de ciocolata:

Se topeste ciocolata, untul si smantana pentru frisca, amestecand continuu, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit.

Blatul copt si racit se taie in 3 parti.

Punem primul blat pe platou. Turnam jumatate din crema de ciocolata alba, apoi punem caramelul si acoperim cu cealalta jumatate de crema. Punem al 2-lea blat, jumatate din cantitatea de crema de branza, crema de ciocolata neagra si restul de crema de branza. Acoperim cu ultima parte de blat.

tort cu ciocolata, caramel si crema de branza

Batem smantana pentru frsica impreuna cu cele 2 pliculete de zahar vanilat pana devine pufoasa. Daca e nevoie se adauga un intaritor de frisca.

Imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca si dam la frigider pana pregatim ciocolata.

Ciocolata se rade cu un cutit zimtat, apoi se amesteca cu bilutele de ciocolata.

Imbracam tortul cu ciocolata rasa si dam la frigider pana in momentul servirii.

Tort cu caramel si ciocolata

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

98 Comentarii

  1. La multi ani!Sa fii sanatoasa si sa ne bucuri in continuare cu bunatatile tale!Pupici!

  2. un adevarat tort aniversar ! felicitari pentru 3 ani de blog ! Ma bucur sa te vizitez si de fiecare data sa ma minunez de deliciile care le faci si le prezinti cu atata maiestrie !

  3. La multi ani! Iti multumim ca imparti cu noi toate retetele acestea fantastice! Te imbrsatisez cu drag!

  4. La multi ani blogului tau si la cat mai multe poze si retete faine.
    Super bun tortul.

  5. La multi ani blogului, sa ne incanti in continuare cu retetele tale minunate!
    Tortul este apetisant, ca tot ce gatesti tu aici. Bilutele de cioco alba se gasesc in comert? Te pupic.

  6. Au trecut 3 ani deja? Eu iti doresc la cat mai multi si mai inspirati pe blog!

  7. Multumesc Flory! Pupici!

  8. Multumesc Dana! Ma bucur ca ma vizitezi si sper sa o mai faci si de acum incolo. Pup cu drag!

  9. Multumesc Cris! Pupici cu lipici!

  10. Multumesc Micule! Draguta ca de obicei! Te pup!

  11. Multumesc Maria! Pup!

    Bilutele sunt un amestec de bilute de ciocolata alba si neagra. Am gasit de cumparat in Lidl.

  12. Da Minoki, deja is 3 ani. 3 ani pe care abia i-am simtit cum au trecut. Multumesc!

  13. La cat mai multi ani si la cat mai multa inspiratie in bucatarie! :*
    Super tort aniversar! :*

  14. La multi multi ani draga mea!!

  15. La multi ani si retete cat mai multe!!!

  16. La multi ani si la cit mai multe retete !!!

  17. La multi ani! Viata lunga si plina de satisfactii in aceasta lume minunata a blogerilor. Suntem convinsi ca si de acum inainte vom avea ca inspiratie blogul si retetele tale.

  18. La multi ani dulci si plini de inspiratie!!!
    Tortul este mortal!. Pupici!

  19. multi ani cu retete frumoase!o imbratisez pe creatoarea blogului cu drag!:)

  20. La multi ani !!!!! superb tortul!!!! te pup

  21. Felicitari pentru tot ce faci si la multi ani!

  22. La Multi Ani!!! si tot inainte cu retete minunate!

  23. La Multi ani si la cat mai multe retete delicioase!

    Cu drag,
    Georgiana si Iolanda

  24. La multi ani! Un tort minunat, ca tot ceea ce faci tu. Sa ne incanti inca multi ani cu… dulciuri fel de fel. Pup!

  25. La multi ani! Un tort minunat, ca tot ceea ce faci tu. Sa ne incanti inca multi ani cu… dulciuri fel de fel. Pup!

  26. La multi ani si la cat mai multe retete frumoase! Tortul arata f bine, iar ingredientele sunt de vis: ciocolata, caramel, branza!!! Combinatia e ideala, numai buna pentru a incununa 3 ani de retete superbe!

  27. La cat mai multi ani de blog si la cat mai multe retete extraordinare ca si pana acum! Felicitari!!!

  28. La multi ani! Iti doresc multa sanatate si putere de munca sa ne mai rasfeti cu preparatele tale delicioase!
    PS Tortul este minunat!

  29. Anonymous says:

    La multi ani , Miha! Felicitari ptr tot ce faci .
    Astept mail-urile cu postarile tale si peste … 33 de ani .
    Te imbratiseaza ,
    Diana .

  30. La multi,multi ani !
    Felicitari pentru blog si delicioasele retete, care in tot acest timp ne-au incantat simturile !
    Tortul aniversar este inca o ispita marca „Dulciuri fel de fel”

    Emilia Stanescu

  31. La multi, multi ani inainte!

  32. LA MULTI ANI!.super usor ca de gustos nu mai zic.bun rau.ms

  33. La multi ani! ai facut un tort pe masura anisorilor

  34. „La multi ani”.Asta-i tort pentru ciocolatosi,asa ca mine.Te pup numai bine.

  35. Anonymous says:

    felicitari din toata inima pentru aceasta aniversare si din partea mea, o ¨hoata¨care ti a copiat majoritatea retetelor intr o carpeta personala in laptopul meu si… can dnu voi mai avea bani a platesc internetul voi avea mica mea ¨revista¨de minunatii – eu sunt pasionata de retete, fie doar a le vedea.
    si cu tortul acesta m ai dat gata incat te rog frumos draga mihaela mai da ne mama draga un respiro…
    la multi ani si la mai mare cu acest blog.

    aurelia

  36. La muuuuuulti ani!!! Îți doresc sa ai la fel de mult succes,cu blogul si in anii care vin si multă sănătate,pentru tine,sa poți sa ne încânti in continuare,cu rețete atât de delicioase!!!!

  37. La cat mai multe realizari in plan culinar! La multi ani!

  38. uta says:

    superb arata si daca e ciocolatos si mai bine …trebuie incercat neaparat La muuuuuuuuuuulti multi ani!

  39. Felicitari pt aniversare si pt talentul tau! Continua tot asa! Pupici

  40. La muuulti ani Miha draga!! Si cat mai multi de acum incolo sa ne incanti cu cea ce faci! Te pup!

  41. Mor de pofta aici!!! Arata absolut minunat!!!
    Miha, tie si blogului tau, impreuna, va doresc sanatate si viata lunga caci stiu ca-n rest toate ingredientele-s asigurate!:)
    La multi, multi ani deliciosi!:D

  42. La multi ani!!!Felictari pentru retetele minunate, si pap cu mare placere o felie din minunatul tort!Pup!

  43. La multi ani cu blogul !!! Suuper tort !!! 🙂 Excelent gust !

  44. Anonymous says:

    La multi ani si mult succes in continuarie

  45. La multi ani! la cat mai multe retete delicioase si inspirate si la cat mai multe satisfactii 🙂

  46. Apropo, te-am vazut in Good Food 🙂 felicitari!

  47. La multi ani inspirati si de acum inainte, cu mult spor si bucurii! Te pup :*

  48. La multi ani! Sa ai multe retete inspirate si delicioase!

  49. La multi ani pentru 3 ani de blog!Sa ne incanti in continuare cu retetele tale minunate!Minunat tortul:) Pupici:x

  50. La multi ani!
    Te felicit pentru tot! Multi ani cu spor inainte!

  51. La cat mai multi ani plini de retete minunate !!!!

  52. Multumesc Alina! Sper sa ma mai tina puterile. :)))

  53. Antonina, draga mea…multumesc frumos! Pupici!

  54. Multumesc Corina! Pup!

  55. Multumesc cuscra draga! Sa traiesti! :)) Pup cu drag!

  56. Dan si Ionela, va multumesc frumos de gandurile bune. Toate cele bune si voua!

  57. Multumesc Ancuta! Pupici si tie!

  58. Alison, imbratisari cu drag si de la mine pentru tine!

  59. Pupici Dana, multumesc!

  60. Multumesc Adina! Pup! :*

  61. Multumesc Timea! :*

  62. Georgiana si Iolanda, va multumesc! Pup cu drag!

  63. Multumesc Sara! Sa dea Dumnezeu asa sa fie! Pup! :*

  64. Multumesc Poliana. A fost un tort foarte bun si apreciat de cei ce l-au mancat. Acum l-am facut a 2-a oara. Prima data n-am apucat sa fac poze. :))

  65. Micky, multumesc frumos! :*

  66. Diana, draga mea… eheeee… peste 33 de ani o sa am de crescut nepoti, nu mai am timp de blog. :))))

    Pup fata draga…si multumesc. :*

  67. Multumesc Emilia. Sper sa va mai incant si de acum incolo. 🙂

  68. Multumesc Livia! :*

  69. Multumesc Speranta! :* Ma bucur mult ca-ti place!

  70. Multumesc Dia-Mar! :* Se pare ca suntem de aceeasi parte a baricadei. :)))

  71. Multumesc Aurelia! Nu pot decat sa ma bucur ca-ti place blogul si ca ai salvat din retetele de pe aici. Cat ai bani sa platesti netul sper sa mai revii pe la mine. :)))

    Pup cu drag!

  72. Multumesc Claudia. :* Asta imi doresc si eu in acest moment, sanatate sa-mi dea Dumnezeu, ca inspiratia poate vine dupa aceea. :)))

  73. Multumesc Naty! :*

  74. Multumesc Mishu! :*

  75. Multumesc Uta! :*

  76. Multumesc de incurajari Alinuta! Te pup!

  77. Pupici Adela. Multumesc. :*

  78. Multumesc Ilda draga mea! Sper sa ramai in continuare fanul meu numarul 1. :))) Te pup!

  79. Multumesc Licuta. :* Acum imi dau seama ca n-am descarcat pozele cu sectiunea. Ufff…la treaba cu mine. :)))

  80. Multumesc Mirela! :* Ma bucur ca-ti place!

  81. Multumesc Anonim! 🙂

  82. Multumesc Mihaela! :* Asa sa fie! 😉

  83. Multumesc Diana! :*

  84. Multumesc Cristina! :*

  85. Pupici Maria! :* Multumesc!

  86. Multumesc Gabi. :* Asemenea si tie!

  87. Multumesc Cat! Pupici!

  88. La cît mai multi ani de blogareala si la cît mai multe retete si iamgini superbe! Asa cum ne-ai obisnuit!
    Arata excelent tortul aniversar!

    Pupici!

  89. Multumesc Maya! Pup cu drag!

  90. la multi ani blogului si sa ne incanti in continuare cu cit mai multe retete minunate,iar tortul arata superb si cu siguranta si foarte gustos

  91. Acum am ajuns si eu. Cam tarzior, dar tot vreau sa-i urez blogului tau ani multi de acum incolo. Si tie timp ca sa-l poti creste mare 🙂

  92. Multumesc Kerim! :*

  93. Brandusa, pentru o urare de bine niciodata nu e prea tarziu. :)) Multumesc frumos draga mea! :*

  94. mirela says:

    buna miha,as avea o rugaminte sa imi spui daca blatul se inmoaie suficient de la crema?nu este nevoie sa fie insiropat deloc?,merci mult si toate cele bune,,cat mai multe retete spectaculoase

    • Buna, Mirela!
      Dupa gusturile noastre a fost perfect asa. Blatul e moale si pufos si mai si absoarbe din umezeala cremelor. Dar daca voua va plac prajiturile insiropate sau foarte insiropate, poti insiropa caci nu e nici o problema. Doar sa nu pui foarte mult sirop.

  95. mirela says:

    buna miha ,multumesc mult pt raspuns,din pacate as mai avea o intrebare,problema amatorului :)),,,am tortul pe masa de lucru,am facut crema ganache de cioc alba si am dat-o la frigider ,aceasta crema dupa ce sta la frigider o mai mixez sa devina pufoasa?multumesc mult si scuze pt deranj

    • Buna, Mirela.
      Nu e nici o problema, nu ma deranjezi absolut deloc.

      Da, acea crema o mixezi dupa ce sta la frigider, pana devine pufoasa. O poti „ajuta” cu un intaritor de frisca, daca este necesar. 🙂

  96. Multi ani inainte cu cat mai multe bunatati !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane

Poate parea complicat sa faci un tort cu rulada si banane, dar va asigur ca nu este, absolut deloc. Daca vrei ca totul sa fie si mai rapid decat este deja poti folosi o rulada din comert, cu orice umplutura vrei si iti place. Abia la degustare mi-am dat seama […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]