Retete de prajituri / Torturi

Tort Chitara

Tort pentru copii

Un tort cu crema de ciocolata, cu care l-am sarbatorit pe Sergiu, baietelul unor prieteni foarte dragi noua. Pe Sergiu il stiu de bebelus, cel mai frumos bebelus ce l-am vazut eu vreodata (pana la ai mei, evident :)))) ), copilul ce m-a facut sa-mi doresc sa am si eu copiii mei. 🙂 Si cum imi este atat de drag, n-am putut refuza provocarea de a-i face un tort in forma de chitara, cea mai noua pasiune a sa.

Nu am poze multe, dar am martori ca a fost bun. :)))

Tort pentru copii

Petrecere copii

 

Ingrediente

  • Pentru corpul chitarei:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • pudra de portocale
  • Pentru crema:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • ~100 ml apa
  • Pentru punte, cap si gaura de sunet
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
  • Pentru ornat lateralele chitarei:
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingura cacao neagra
  • Pentru ornat corpul chitarei:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita cafea solubila (ness)
loading...

Mod de preparare Tort Chitara:

Blat pentru corpul chitarei:

Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu untul la foc mic sau la microunde. Se mixeaza apoi pana compozitia devine cremoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se incorporeaza bine si se topeste. Urmeaza apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si pudra de portocale.

Compozitia obtinuta o turnam in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru grif am copt inca un blat din aceleasi ingrediente si cantitati. Am taiat o fasie, iar restul de blat l-am folosit la o prajitura pe care cred ca am sa v-o arat curand.

Crema:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se da la frigider pentru cateva ore, pana se raceste foarte bine si se intareste. Se mixeaza putin pana crema devine pufoasa, apoi se incorporeaza si mascarponele ce l-am mixat separat cu zaharul vanilat.

Sirop:

Zaharul se caramelizeaza apoi se „stinge” cu apa. Se lasa la racit, pana se topeste caramelul.

Blatul se decupeaza pentru a forma corpul chitarei, apoi se taie in doua. La fel vom proceda si cu fasia pentru grif.

Vom insiropa blaturile, apoi  vom pune crema intre ele. Dam la loc racoros pana vom pregati frisca si crema pentru ornat.

Inainte de a orna tortul il vom imbraca intr-un strat subtire de frisca. (~ 100 ml)

Punte, cap si gaura de sunet:

Topim ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca si untul. Omogenizam si lasam la racit.

Lateralele chitarei:

Frisca se mixeaza pana devine pufoasa, apoi se adauga cacaoa si se omogenizeaza.

Crema pentru ornat corpul chitarei:

Frisca se mixeaza pana devine pufoasa, apoi se adauga cafeaua si se omogenizeaza.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Draga Miha, nemaipomenit de reusit si foarte original tortul tau! Mi-a placut la nebunie !

  2. superb tortul, Miha!

  3. La, la , la! :))
    Ce frumusel e!
    La multi ani!

  4. Tare frumos a iesit si tare delicios!Pup!

  5. numai cuvinte de lauda! superb!!!! ti-a luat ceva timp cu siguranta…blaturi,decupari, creme, ornari..pfoa ,,,multa munca! dar rezultatul e minunat!

  6. La multi ani!Tortul e de nota 11!

  7. La multi ani pustiului! Minunat tortul.

  8. La multi ani pustiului! Minunat tortul.

  9. La multi ani Sergiu ! Tortul e super original, de gust nu mai vorbim ca banuim yumi,yumi.

  10. La multi ani pustiului!Deosebit tortul.Cred ca a fost o petrecere pe cinste:)))Pupici:x

  11. La multi ani ii urez lui Sergiu! Are alura de artist si, intr-adevar, e un baiat frumos – le plang de mila bietelor fete!
    Tie, Miha, felicitari! Multa munca, rabdare si pricepere…iar rezultatul, pe masura!:*

  12. Felicitari, ai realizat un tort minunat! :*

  13. Foarte frumos… felicitari!

  14. Multumim din suflet de urari. Eu va mai multumesc inca o data si pentru aprecieri. :*

  15. patricia says:

    super tare si io vreau unu din asta

  16. patricia says:

    si io vreau unu din asta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers am mai facut candva, dar intr-o alta varianta, cu multa ciocolata, asa cum imi place mie 😀 Combinatia din prajitura Snickers de azi o aveam in plan de multa vreme, ciocolata alba-ciocolata neagra-caramel-nuca, dar nu-mi gaseam inca un motiv sa ma apuc de ea. Si cum la noi […]

Tort cu nuca si crema de vanilie

Tort cu nuca si crema de vanilie

Oricine ma cunoaste stie ca-mi place ciocolata 😀 dar cand vine vorba de nuca si crema de vanilie pot sa spun ca mai am o slabiciune :)) Asa se face ca dupa ce am facut prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao, galbenusurile ramase si-au gasit locul intr-o minunata […]

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao este o prajitura destul de simpla. Blaturi de pandispan cu vanilie si inca o foaie de bezea cu cacao, umplute cu crema de ciocolata alba. Va asigur ca va avea succes! 😉 Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu […]