Retete de prajituri / Torturi

Tort cu capsuni si crema de iaurt

Sa tot fie o saptamana de cand am petrecut alaturi de prieteni dragi, 1 an de cand s-a nascut minunea lor mica si draga. Si cum am fi putut merge la aceasta ocazie speciala fara tort? :))

Am ales sa fac o reteta de tort cremos, racoritor, cu crema de iaurt si plin de fructe, in speta capsuni, ca ele-s cele mai la indemana acum.

Tort cu capsuni

Ingrediente

  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • 300 g iaurt gras
  • 500 g capsuni
  • piscoturi pentru decor
loading...

Mod de preparare Tort cu capsuni si crema de iaurt:

Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa  rece.

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se pune gelatina si se omogenizeaza. Se da vasul la frigider pentru cateva ore, pana compozitia se raceste foarte bine si se ingroasa.

Capsunile le taiem felii ( sau fasii sau cubulete). Pastram cateva si pentru decor.

Mixam crema de ciocolata alba, cateva minute, pana capata putina consistenta. Adaugam iaurtul si omogenizam. La sfarsit incorporam capsunile, amestecand usor.

Tapetam cu folie alimentara o tava mica de tort (18 cm diametru) sau intr-o cratita. Punem piscoturile de jur imprejurul tavii, apoi turnam crema de iaurt. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte, pana se intareste crema.

Tortul se rastoarna pe platou si se orneaza cu capsunile pastrate.

tort cu crema de iaurt si capsuni

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

21 Comentarii

  1. Ce frumos e! Faci altu’, da? 😛

  2. Un deliciu aromat!Yummy!Pupici!

  3. Ce frumos arata!!!

  4. Arata foarte bine tortuletul, mi-ai facut pofta 😉

  5. As manca si eu o feliuta….

  6. U-huuuuuuuuuuuuuuuuuuuu , ce minunatie de surpriza ptr o rupere de turta … sa le traiasca minunea si tu sa-i faci si la majorat si la nunta si , si , si …
    PS Se poate si ptr a 54 turta ??? (a mea :d)

  7. Va multumesc frumos de aprecieri! Pup! :*

  8. Diana, cu drag …oricand. :*

  9. Dumnezeule… asa de bine arata ca imi vine sa musc din desktop. Yammy. Multumim pentru reteta.

  10. MMMmmm,ce frumos este!!!!l-ai taiat???eu l-as fi pus in vitrina cu trofee!!!
    Pupici draga mea!!

  11. Ce frumos este Miha! Toate dulciurile tale sunt admirabile. Pup.

  12. la multi ani ingerasului!
    ador capsunile in orice combinatie.

  13. Poza ta a iesit … deliciosa. Nu-mi ramine decit sa banuiesc ca si gustul a fost pe masura!

  14. Ms frumos ! O intrebare draga mea … ma intreb , minunile alea de piscoturi cum le-ai fixat inainte de turnarea cremei ???

  15. Diana, le-am pus de jur imprejurul cratitei, apoi am turnat crema.

  16. Si stau asa cumintele , singure ?:d sau ai umezit folia alimentara , sau piscoturile ???

  17. Stau Diana, stau. :))

    Piscoturile nu le-am umezit, caci intentia mea a fost ca acestea sa ramana crocante, sa poata sustine crema. Nici folia n-am umezit-o, ea se lipeste bine de cratita si fara sa fie umezita.

  18. Sa vezi ce repede prepar minunatia asta parfumata!:)
    Super !

  19. Cristina says:

    Buna,

    Am o intrebare: dupa ce am topit ciocolata cu smantana si am omogenizat cu gelatina, am pus compozitia la frigider pt cateva ore, conf retetei tale. Dupa 2 ore compozitia de la frigider era tare ca piatra si nu se putea mixa.
    Ce s-a intamplat? Eu am urmat exact pasii tai.

    Merci,
    Cristina

    • Poate o fi fost gelatina ta mai strong, nu stiu ce sa zic…O poti lasa un pic la temperatura camerei si se mai inmoaie, apoi o poti mixa.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort Diplomat cu piersici

Tort Diplomat cu piersici

Desi imi place ciocolata, o felie de tort Diplomat cu piersici ori cu orice alte fructe nu refuz niciodata 🙂 E bun si racoros si merge de minune dupa o masa copioasa. Si cum eu, pentru o vreme va trebui sa uit de ciocolata, cred ca reteta de tort Diplomat […]

Gofre belgiene cu vanilie

Gofre belgiene cu vanilie

Aceste Gofre belgiene sunt ideale pentru micul dejun sau ca o gustare pentru cei mici. Se fac rapid si usor si au devenit preferatele noastre! Ne plac si pentru ca pot fi servite cu diverse toppinguri, in functie de preferinta fiecarui membru al familie, sau simple. Sunt grozave oricum! Mod […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Buna, dragilor! Am facut placinta cu branza si e musai sa va spun si voua ca la mine in bucatarie miroase tare bine. Poate asa va fac pofta si faceti si voi reteta de placinta cu branza. M-am pus pe framantat in ideea ca voi face niste cornuri cu ciocolata, […]

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Anul 2018 nu l-am inceput in cea mai buna forma, ceva probleme de sanatate tinandu-ma departe de ceea ce-mi place mie cel mai mult, sa fac torturi si prajituri de casa. Am mai facut cate ceva pe ici pe colo pentru cei dragi, dar nimic elaborat. Asa ca, atunci cand […]