Retete de prajituri / Torturi

Tort cu capsuni si crema de iaurt

Sa tot fie o saptamana de cand am petrecut alaturi de prieteni dragi, 1 an de cand s-a nascut minunea lor mica si draga. Si cum am fi putut merge la aceasta ocazie speciala fara tort? :))

Am ales sa fac o reteta de tort cremos, racoritor, cu crema de iaurt si plin de fructe, in speta capsuni, ca ele-s cele mai la indemana acum.

Tort cu capsuni

Ingrediente

  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • 300 g iaurt gras
  • 500 g capsuni
  • piscoturi pentru decor
loading...

Mod de preparare Tort cu capsuni si crema de iaurt:

Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa  rece.

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se pune gelatina si se omogenizeaza. Se da vasul la frigider pentru cateva ore, pana compozitia se raceste foarte bine si se ingroasa.

Capsunile le taiem felii ( sau fasii sau cubulete). Pastram cateva si pentru decor.

Mixam crema de ciocolata alba, cateva minute, pana capata putina consistenta. Adaugam iaurtul si omogenizam. La sfarsit incorporam capsunile, amestecand usor.

Tapetam cu folie alimentara o tava mica de tort (18 cm diametru) sau intr-o cratita. Punem piscoturile de jur imprejurul tavii, apoi turnam crema de iaurt. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte, pana se intareste crema.

Tortul se rastoarna pe platou si se orneaza cu capsunile pastrate.

tort cu crema de iaurt si capsuni

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

21 Comentarii

  1. Ce frumos e! Faci altu’, da? 😛

  2. Un deliciu aromat!Yummy!Pupici!

  3. Ce frumos arata!!!

  4. Arata foarte bine tortuletul, mi-ai facut pofta 😉

  5. As manca si eu o feliuta….

  6. U-huuuuuuuuuuuuuuuuuuuu , ce minunatie de surpriza ptr o rupere de turta … sa le traiasca minunea si tu sa-i faci si la majorat si la nunta si , si , si …
    PS Se poate si ptr a 54 turta ??? (a mea :d)

  7. Va multumesc frumos de aprecieri! Pup! :*

  8. Diana, cu drag …oricand. :*

  9. Dumnezeule… asa de bine arata ca imi vine sa musc din desktop. Yammy. Multumim pentru reteta.

  10. MMMmmm,ce frumos este!!!!l-ai taiat???eu l-as fi pus in vitrina cu trofee!!!
    Pupici draga mea!!

  11. Ce frumos este Miha! Toate dulciurile tale sunt admirabile. Pup.

  12. la multi ani ingerasului!
    ador capsunile in orice combinatie.

  13. Poza ta a iesit … deliciosa. Nu-mi ramine decit sa banuiesc ca si gustul a fost pe masura!

  14. Ms frumos ! O intrebare draga mea … ma intreb , minunile alea de piscoturi cum le-ai fixat inainte de turnarea cremei ???

  15. Diana, le-am pus de jur imprejurul cratitei, apoi am turnat crema.

  16. Si stau asa cumintele , singure ?:d sau ai umezit folia alimentara , sau piscoturile ???

  17. Stau Diana, stau. :))

    Piscoturile nu le-am umezit, caci intentia mea a fost ca acestea sa ramana crocante, sa poata sustine crema. Nici folia n-am umezit-o, ea se lipeste bine de cratita si fara sa fie umezita.

  18. Sa vezi ce repede prepar minunatia asta parfumata!:)
    Super !

  19. Cristina says:

    Buna,

    Am o intrebare: dupa ce am topit ciocolata cu smantana si am omogenizat cu gelatina, am pus compozitia la frigider pt cateva ore, conf retetei tale. Dupa 2 ore compozitia de la frigider era tare ca piatra si nu se putea mixa.
    Ce s-a intamplat? Eu am urmat exact pasii tai.

    Merci,
    Cristina

    • Poate o fi fost gelatina ta mai strong, nu stiu ce sa zic…O poti lasa un pic la temperatura camerei si se mai inmoaie, apoi o poti mixa.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Am descoperit de curand ca lamaia in combinatie cu nuca de cocos este extraordinara. Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie este cea mai simpla prajitura pe care o puteam face ca sa pot combina cele 2 arome. A fost un deliciu! 🙂 Prajitura cu blat de cocos […]