Retete de prajituri / Torturi

Tort cu ciocolata Nestle

 

tort cu crema de ciocolata cu mascarpone

Tort cu crema de ciocolata

Tort cu ciocolata – reteta explicata pas cu pas. Nimic mai bun pentru cei ce iubesc cu adevarat ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g unt
  • 200 g zahar (pudra)
  • 3 oua
  • 200 g iaurt natural
  • 50 ml lapte
  • 250 g faina
  • 30 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata Nestle
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g mascarpone
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata Nestle
  • ~100 ml smantana pentru frisca
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata Nestle
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • bomboane de ciocolata

Ciocolata Nestle pentru prajituri

loading...

O prietena imi spunea candva… „blogul tau miroase-a ciocolata” DA! Imi place ciocolata! Imi plac prajiturile cu ciocolata, la fel de mult ca si torturile cu ciocolata 🙂 Nu conteaza ca e neagra, alba sau cu lapte, ciocolata sa fie! Si pentru ca am testat ciocolata Nestle, si pentru ca mi-a placut, am raspuns provocarii si iata-ma in fata voastra si cea a juratilor cu un delicios tort cu ciocolata Nestle, savurat pana la ultima firimitura.

Mod de preparare Tort cu ciocolata Nestle:

Blat pentru tort cu ciocolata Nestle:

Untul topit partial se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana devine cremos. Se adauga apoi ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, laptele, esenta de vanilie si iaurtul. La final cernem in castron faina, cacaoa si praful de copt. Mixam bine, pana compozitia devine omogena. Aceasta va avea consistenta unei smantani mai groase.

Compozitia pentru blat o impartim in 3 parti si vom coace 3 blaturi separate, intr-o tava de 18 cm diametru, tapetata cu hartie de copt. Blaturile coapte se scot pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema pentru tort de ciocolata Nestle:

Ciocolata tocata, amestecata cu smantana pentru frisca, se topeste intr-un vas, la foc mic. Se amesteca incontinuu, pana ciocolata este topita, fara a da in clocot. Vasul se da la rece pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

  • gustati, si daca o sa considerati necesar adaugati si zahar in crema. Eu zic ca nu trebuie! 🙂

Crema racita se mixeaza putin, pentru omogenizare, apoi se adauga mascarponele si esenta de vanilie. Se mixeaza bine. Punem crema intr-un posh la care am atasat un dui cu varf rotund.

Asamblam tortul astfel: jumatate din crema o spritam pe unul din blaturi, acoperim cu cel de-al doilea blat, restul de crema si ultimul blat.

  • blaturile sunt moi si au o consistenta usor umeda si din punctul meu de vedere nu necesita insiropare. Dar daca voua va plac blaturile foarte insiropate le puteti insiropa

Dam tortul la rece, pana pregatim glazura de ciocolata: ciocolata rupta bucatele se topeste pe baie de aburi sau la microunde. Se adauga apoi smantana pentru frisca, putin cate putin, pana ciocolata ajunge la consistenta dorita. Turnam glazura peste tort, lasand sa curga putin si peste margini.

Crema de ciocolata pentru ornat:

Ciocolata tocata, amestecata cu smantana pentru frisca, se topeste intr-un vas, la foc mic. Se amesteca incontinuu, pana ciocolata este topita, fara a da in clocot. Vasul se da la rece pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca. Crema racita se mixeaza pana devine pufoasa.

Crema se pune intr-un posh si se spriteaza pe tort. Peste fiecare mot de crema asezam cate-o bomboana de ciocolata.

Dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

tort cu ciocolata nestle

RETETA IN IMAGINI

Va invit sa vedeti AICI toata colectia de torturi cu ciocolata.

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. L-am facut de 4 ori intr-o saptamana si tot nu ma satur de el:))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao este o prajitura destul de simpla. Blaturi de pandispan cu vanilie si inca o foaie de bezea cu cacao, umplute cu crema de ciocolata alba. Va asigur ca va avea succes! 😉 Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu […]

Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane

Poate parea complicat sa faci un tort cu rulada si banane, dar va asigur ca nu este, absolut deloc. Daca vrei ca totul sa fie si mai rapid decat este deja poti folosi o rulada din comert, cu orice umplutura vrei si iti place. Abia la degustare mi-am dat seama […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]