Retete de prajituri / Torturi

Tort cu ciocolata si nuca

Un tort de ciocolata ce cred ca va multumi orice ciocoholic :))

Tort cu ciocolata si nuca

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 8 albusuri
  • * 300 g zahar
  • * 250 g nuca macinata
  • * 4 linguri faina
  • * 3 linguri cacao
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * Pentru crema:
  • * 8 galbenusuri
  • * 3 linguri cacao
  • * 250 g zahar
  • * 2 linguri lapte
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 250 g margarina Rama Maestro
  • * Pentru glazura:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 50 ml frisca lichida
  • * 50 g margarina Rama Maestro
loading...

Mod de preparare Tort cu ciocolata si nuca:

Blat:

Albusurile se mixeaza spuma tare cu cele 300 g de zahar, ca pentru bezea. Peste spuma obtinuta adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata.

cum se face blatul de tort cu cacao

Impartim compozitia in 3 parti egale. Se coc 3 foi intr-o tava ( 24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la 180 de grade pentru cca 15 minute fiecare.

foi pentru blat de tort cu nuca

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Adaugam cacaoa si laptele rece. Punem vasul la baine-marine si cand incepe sa se ingroase adaugam si ciocolata rupta bucatele si margarina.

Crema de ciocolata

Amestecam pana se topesc si compozitia se omogenizeaza. Lasam la racit.

Crema de ciocolata pentru tort

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca si untul. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Crema se repartizeaza intre foi. Peste ultimul blat turnam glazura de ciocolata si dam la rece pana se intareste, apoi se orneaza dupa preferinta.

Un tort cu adevarat magic, ce il veti gasi si in colectia zanelor de Retete Alese de pe prajituria.ro

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. An nou fericit alaturi de cei dragi tie!!! La multi ani

  2. Arata minunat. Sarbatori fericite!

  3. Arata minunat. Sarbatori fericite!

  4. Deasupra este cumva caramel? Ca ma si vad rontaind la el :-))
    O sa ai cu siguranta succes pe Prajituria, esti o adevarat zana buna pentru bucataria mea :-p

  5. Miha draga, arata superb tortuletul! Nu vreau sa-ti umbresc zilele acestea, dar poate nu e prea tarziu sa poti face ceva. Ma refer la furtul de poze si retete, de la tine. Retete nu-mi dau seama daca ti-au luat, dar pozele sigur, caci am recunoscut pozele tale intr-o secunda! Uite despre ce vorbeam
    http://www.retete-prajituri.eu/prajituri_tosca_630.html. Sunt extrem de multe poze acolo, nu mai stiu care ale cui sunt, Laura Laurentiu e tare suparata pe ei, mesaj poti sa le lasi pe facebook. Imi pare rau daca te-am intristat 🙁 Iarta-ma!

  6. Ce zana,u r the ONE!! Doamne,ce minunatii mai faci,ca imi vine sa plang cand stiu ca trebuie sa ma apuc de dieta. :)Iti urez un an nou plin de sanatate,impliniri si intelegere! Pupici!

  7. Sărbători fericite şi un An Nou în care dorinţele să vi se împlinească!
    La mulţi ani!
    PS . Cu voia ta mi-am notat şi eu reţeta.

  8. Un an nou mai bun cu cat mai multe realizari .Sa fii fericita alaturi de cei dragi !

  9. Minunat arata !!!!Un An Nou fericit cu toti cei dragi alaturi , multi pupici din Franta .

  10. Arata exceptional.
    La multi ani si tot ce-ti doresti sa-ti aduca 2011.

  11. Ce tort delicios ai preparat!!!
    Iti doresc toate cele bune, un an nou felicit si o petrecere pe masura.
    La multi ani!!!

  12. Arata minunat

  13. Anonymous says:

    ma inspir din blogul tau….din tot ce am rasfoit pe netul asta mare….al tau mi se pare …cel mai aproape de …stilul nostru de a manca…
    LA MULTI ANI…si ..tine-o tot asa….

  14. La multi ani! cu sanatate si bucurii si multe retete minunate in 2011!

  15. Simplu si din suflet:LA MULTI ANI si AN NOU FERICIT!

  16. Anul Nou sa va daruiasca sanatate, pace in suflet si prosperitate pentru tine si familia ta! LA MULTI ANI !

  17. La Multi Ani !!!

    Interesata de un schimb de banner/link?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]