Retete de prajituri / Torturi

Tort cu mere si crema de zahar ars

A fost prima pentru data cand am facut reteta de tort cu mere. A fost delicios si racoritor.

Tort cu mere si crema de zahar ars onat cu frisca

Felie tort cu crema de zahar ars

Ingrediente

  • 3 mere
  • 8 oua
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 14 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • frisca pentru decor

Mod de preparare Tort cu mere si crema de zahar ars:

4 linguri de zahar (se poate pune si mai mult ca sa iasa crema cu sirop mai mult, astfel si blatul este mai insiropat) se caramelizeaza in vasul in care vom face tortul, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece pana trosneste.

Merele curatate si taiate in jumatate se aseaza in vas cu scobitura in sus, iar in fiecare scobitura punem cate o bucatica de unt. Pudram cu scortisoara si 2 linguri de zahar, apoi dam la cuptor pentru 20 de minute.

Mere pentru tort

In tot acest timp mixam 5 oua foarte bine, apoi amestecam cu laptele, 5 linguri de zahar si vanilia.

Compozitie crema de zahar ars

Turnam totul peste mere si dam din nou la cuptor pentru 30 de minute, la foc mediu.

Cum pregatim tortul cu mere si crema de zahar ars

Cand mai avem aproximativ 10 minute pana e gata crema de zahar ars, facem un aluat de pandispan din 3 oua, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina, pe care-l turnam peste crema bine inchegata.

Dupa ce s-a copt blatul, lasam un pic sa se racoreasca, apoi rasturnam tortul pe un platou, dar nu ridicam vasul in care l-am copt.

Tort cu mere si crema de zahar ars la final

Lasam vasul in capul tortului :) si dam la frigider cateva ore bune.

Dupa ce s-a racit foarte bine ridicam vasul cu grija si ornam cu frisca, dupa preferinta si imaginatie. :)

Foarte bun, racoritor si insiropat! :)

Felie de tort cu mere si crema de zahar ars

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

42 Comentarii

  1. Sa inteleg ca, feliuta asta e pentru mine ?! Multumesc, delicioasa si gustoasa… Pupici !

  2. Miha, arata foarte bine tortul tau!
    Il trec pe lista!

  3. Cuscra,serveste cat vrei! :)) Pup!

  4. Sabina,multumesc!
    E o bunatate de tort,daca iti place crema de zahar ars!
    Te pup!

  5. Miha, multumesc mult pt. premiu!
    …. cat despre tortuletz… arata super delicios :)
    Te pup!

  6. Multumesc Violette!

  7. miha,foarte ingenios ornat,imi place!cred ca-l voi comite si eu!

  8. Wow ce bine arata al tau cu mere…gind la gind…azi am prestat si eu un tortulet rapid de zahar ars pentru cumnata-mea.Mersi pentru premi.te pup

  9. Maniacule,bine ne-am gasit! :))) Te mai astept pe la mine!

  10. Alison,ma bucur ca-ti place si ca ti-am starnit interesul! ;) Te astept cu impresii! ;)

    Premiul ti l-ai luat? :)

  11. Paradis,multumesc!
    La ce torturi frumoase si delicioase faci tu…mi-e frica sa ma duc sa ma uit! :))) Dar o voi face! Te pup!

  12. iolanda says:

    deci m-am gandit la tortul asta pentru rev… mi se pare foarte bun si usor, dupa atata grasime;
    am o intrebare: cantitatile sunt pentru o forma obisnuita de tort?

  13. Iolanda, eu am facut intr-o cratita de inox de marime medie, de aproximativ 20 cm diametru.
    De preferat e sa faci tortul intr-o cratita sau o tava nedetasabila. Compozitia este lichida.

  14. iolanda says:

    pai da, asa ma gandeam si eu, sa nu curga…. multumesc pentru raspuns, o sa-ti dau de stire cum a iesit! poop

  15. Anonymous says:

    La multi ani!
    am facut acest tort pentru masa de Rev, a fost un deliciu.

  16. Ma bucur mult ca v-a placut!
    La multi ani si un An Nou fericit!

  17. Stefana says:

    Buna seara, am reusit si eu aseara sa fac acest tort, a iesit superb chiar daca l`am pus pe tata sa rastoarne tortul si a ridicat vazul…. Multumesc pentru reteta.Si voiam sa va intreb daca aveti vreo reteta pentru pricomigdale.

  18. Stefana, cu placere si drag oricand. Ma bucur si felicitari pentru reusita.
    De pricomigdale nu am reteta, dar poti incerca reteta de “alcazare” http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/01/alcazare.html Se aseamana foarte mult si sunt foarte bune.

  19. Stefana says:

    Le`am vazut acum cateva zile si chiar ma gandeam sa le fac.Multumesc mult!

  20. Stefana, cu mare placere. :)
    Te astept sa-mi spui cum ti-a iesit.

  21. Elena says:

    Tocmai ce am facut tortul tau care imi facea cu ochiul de ceva timp..a iesit absolut delicios si nu ma mai satur..sper sa ma opresc la timp:) Multumim

  22. Elena, sa papati sanatosi! Ma bucur ca v-a placut. ;)

  23. Anonymous says:

    fff bun tortul:|:))

  24. Multumesc! :)

  25. Anonymous says:

    arata super tortul si este delicios

  26. Multumesc. Ma bucur ca-ti place. :)

  27. Anonymous says:

    Buna.acum l am pus la facut.multumesc pt.retete.am incercat si alte retete si au iesit super m am mirat si eu ca am nimerit.intru de multicel si citesc dar nu am scris .o zi faina si spor in ceea ce faceti.

  28. sonia says:

    Buna,arata superb tortul,chiar cautam o reteta mai deosebita cu mere si eram sigura ca gasesc aici.Ai niste retete deosebite pe blogul tau gasesc mereu idei cand vreau si am timp de gatit ceva mai special.FELICITARI PENTRU CEEA CE GATESTI SI PENTRU BLOG!

  29. Sonia, multumesc mult de aprecieri. Ma bucur tare mult ca-ti place aici la mine, te astept oricand cu drag! :*

  30. Anonim, si eu multumesc de aprecieri. :*

  31. Anonymous says:

    sotia mea i-l face cu gutui si pere ,inainte de a le pune in tort le coace pe jumatate in cuptor .este un deliciu scortisoara de pe fructe cu aroma de zahar ars.

  32. Foarte buna ideea cu gutui si pere, cred ca tortul are o savoare deosebita. ;)

  33. Buna.Am facut si eu tortul tau si a iesit absolut delicios,de fapt sotul meu nu se mai oprea din mincat.Multumesc mult pentru reteta,intr-adevar foarte bun!

  34. Ma bucur tare mult ca v-a placut! E un tort intr-adevar foarte bun. ;)

    Te imbratisez si te mai astept!

  35. Anonymous says:

    Am facut si eu tortul respectiv dar nu sunt foarte multumita,pt ca nu stiu la ce temperatura sa-l pun cuptorul electric.Poti sa specifici te rog temp la care il faci?!

  36. In general, toate prajiturile (daca nu sunt alte specificatii) se coc la foc mediu. Asta inseamna 180-190 grade Celsius.

    Voi specifica asta si in reteta, sa nu mai existe probleme. Multumesc! :)

  37. malina says:

    Multumesc pentru reteta. L-am facut azi si a iesit foarte, foarte bun si aspectuos.Merita incercat.

  38. Frumos si gustos! Eu am facut cu merele intregi: http://preparatedevis.blogspot.com/2013/02/tort-de-mere-cu-crema-de-zahar-ars.html Data viitoare o sa incerc si cu niste mere mai acrisoare!

  39. nui asa bun Luca

    • Nu-i asa bun ca nu ti-a iesit sau nu e asa bun ca nu-ti plac tie merele? :D Ne trebuie argumente ca sa te credem! :)))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu mere caramelizate

Prajitura turnata cu mere caramelizate

Mod de preparare Prajitura turnata cu mere caramelizate: Mere caramelizate: Merele se spala si se taie in sferturi. Se scot cotoarele. Curatati-le de coaja daca o sa considerati ca este necesar. Se monteaza accesoriul de taiere cubulete pe Salad Chef Smart si cu o miscare ferma se apasa dispozitivul. Intr-un […]

Prajitura cu nuca si frisca

Prajitura cu nuca si frisca

Mod de preparare Prajitura cu nuca si frisca: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana spume devine densa si lucioasa. Aceasta trebuie sa faca “turturi” in momentul in care scoatem palete mixerului din castron. Adaugam esenta de […]

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie si ananas: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza […]

Madlene

Madlene

Mod de preparare Madlene: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam laptele, untul topit si racit, coaja de lamaie confiata, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Dam vasul la frigider pentru 15-20 de minute. Puneti compozitia […]