Tort cu mere si crema de zahar ars

A fost prima pentru data cand am facut reteta de tort cu mere. A fost delicios si racoritor.

Tort cu mere si crema de zahar ars onat cu frisca

Felie tort cu crema de zahar ars

Ingrediente

  • 3 mere
  • 8 oua
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 14 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • frisca pentru decor
loading...

Mod de preparare Tort cu mere si crema de zahar ars:

4 linguri de zahar (se poate pune si mai mult ca sa iasa crema cu sirop mai mult, astfel si blatul este mai insiropat) se caramelizeaza in vasul in care vom face tortul, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece pana trosneste.

Merele curatate si taiate in jumatate se aseaza in vas cu scobitura in sus, iar in fiecare scobitura punem cate o bucatica de unt. Pudram cu scortisoara si 2 linguri de zahar, apoi dam la cuptor pentru 20 de minute.

In tot acest timp mixam 5 oua foarte bine, apoi amestecam cu laptele, 5 linguri de zahar si vanilia.

Turnam totul peste mere si dam din nou la cuptor pentru 30 de minute, la foc mediu.

Cand mai avem aproximativ 10 minute pana e gata crema de zahar ars, facem un aluat de pandispan din 3 oua, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina, pe care-l turnam peste crema bine inchegata.

Dupa ce s-a copt blatul, lasam un pic sa se racoreasca, apoi rasturnam tortul pe un platou, dar nu ridicam vasul in care l-am copt.

Lasam vasul in capul tortului šŸ™‚ si dam la frigider cateva ore bune.

Dupa ce s-a racit foarte bine ridicam vasul cu grija si ornam cu frisca, dupa preferinta si imaginatie. šŸ™‚

Foarte bun, racoritor si insiropat! šŸ™‚

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Alison,ma bucur ca-ti place si ca ti-am starnit interesul! šŸ˜‰ Te astept cu impresii! šŸ˜‰

    Premiul ti l-ai luat? šŸ™‚

  2. Paradis,multumesc!
    La ce torturi frumoase si delicioase faci tu…mi-e frica sa ma duc sa ma uit! :))) Dar o voi face! Te pup!

  3. deci m-am gandit la tortul asta pentru rev… mi se pare foarte bun si usor, dupa atata grasime;
    am o intrebare: cantitatile sunt pentru o forma obisnuita de tort?

  4. Iolanda, eu am facut intr-o cratita de inox de marime medie, de aproximativ 20 cm diametru.
    De preferat e sa faci tortul intr-o cratita sau o tava nedetasabila. Compozitia este lichida.

  5. pai da, asa ma gandeam si eu, sa nu curga…. multumesc pentru raspuns, o sa-ti dau de stire cum a iesit! poop

  6. Buna seara, am reusit si eu aseara sa fac acest tort, a iesit superb chiar daca l`am pus pe tata sa rastoarne tortul si a ridicat vazul…. Multumesc pentru reteta.Si voiam sa va intreb daca aveti vreo reteta pentru pricomigdale.

  7. Tocmai ce am facut tortul tau care imi facea cu ochiul de ceva timp..a iesit absolut delicios si nu ma mai satur..sper sa ma opresc la timp:) Multumim

  8. Buna.acum l am pus la facut.multumesc pt.retete.am incercat si alte retete si au iesit super m am mirat si eu ca am nimerit.intru de multicel si citesc dar nu am scris .o zi faina si spor in ceea ce faceti.

  9. Buna,arata superb tortul,chiar cautam o reteta mai deosebita cu mere si eram sigura ca gasesc aici.Ai niste retete deosebite pe blogul tau gasesc mereu idei cand vreau si am timp de gatit ceva mai special.FELICITARI PENTRU CEEA CE GATESTI SI PENTRU BLOG!

  10. Sonia, multumesc mult de aprecieri. Ma bucur tare mult ca-ti place aici la mine, te astept oricand cu drag! :*

  11. sotia mea i-l face cu gutui si pere ,inainte de a le pune in tort le coace pe jumatate in cuptor .este un deliciu scortisoara de pe fructe cu aroma de zahar ars.

  12. Buna.Am facut si eu tortul tau si a iesit absolut delicios,de fapt sotul meu nu se mai oprea din mincat.Multumesc mult pentru reteta,intr-adevar foarte bun!

  13. Am facut si eu tortul respectiv dar nu sunt foarte multumita,pt ca nu stiu la ce temperatura sa-l pun cuptorul electric.Poti sa specifici te rog temp la care il faci?!

  14. In general, toate prajiturile (daca nu sunt alte specificatii) se coc la foc mediu. Asta inseamna 180-190 grade Celsius.

    Voi specifica asta si in reteta, sa nu mai existe probleme. Multumesc! šŸ™‚

  15. Multumesc pentru reteta. L-am facut azi si a iesit foarte, foarte bun si aspectuos.Merita incercat.

    1. Nu-i asa bun ca nu ti-a iesit sau nu e asa bun ca nu-ti plac tie merele? šŸ˜€ Ne trebuie argumente ca sa te credem! :)))

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *