Retete de prajituri / Torturi

Tort cu nuca si ciocolata

Tortul ce vi-l dedic astazi s-a vrut initial a fi „Tort Amandina”, dar pana la urma (asa cum stiti deja ca mi-e stilul :)) ) m-am razgandit si modificat pe parcurs.

Tort cu nuca si ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 100 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 400 g unt
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 4 linguri cacao
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • esenta de rom
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 linguri coniac
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Tort cu nuca si ciocolata:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata. Se omogenizeaza amestecand usor.

Compozitia se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu in jur de 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar, se lasa la racit apoi se taie in 4.

Crema:

Untul se topeste partial, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza apoi pana se raceste si se leaga din nou, obtinand o crema fina si pufoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste.

Ciocolata o topim la microunde cu 2 linguri de lapte. Omogenizam, lasam sa se racoreasca, apoi putin cate putin incorporam in crema de unt. Adaugam cacaoa, nuca macinata si esenta de rom.

Sirop:

Apa se fierbe cateva minute cu zaharul. Se lasa la racit, dupa care se adauga si coniacul.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati se topeste impreuna cu untul si frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Din toata cantitatea de crema se pun deoparte cateva linguri ce le vom folosi la decor. Restul se imparte in 3 parti si se repartizeaza intre blaturile bine insiropate. Se da la frigider minim jumatate de ora, apoi se acopera cu glazura de ciocolata si se orneaza cu moate de crema si carlionti de ciocolata.

Sectiune tort cu nuca si ciocolata

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

38 Comentarii

  1. felicitari miha!!!!!

  2. Felicitari pentru premiu !!!

  3. felicitari si frumos tort!
    altceva ce mai vrei?:)))
    poop=)))

  4. Iti doresc si eu o primavara cu mult soare, cu sanatate si bucurii!!!
    tortul arata de nota11!

  5. Miha,felicitari!Sa-l folosesti cu spor!
    Am servit o feliuta de tort!te pup!

  6. cristina says:

    felicitari pentru premiu

  7. felicitari!!!!

  8. Eres la reina de las tartas, que pasada de tarta, se ve realmente magnifica.

    Saludos

  9. Miha, felicitari, sa il folosesti cu placere! Iar in torturi, ce sa zic, esti specialista! 🙂

  10. Bravo, Miha. Dragut concursul, nu? 🙂 Te pup.

  11. Felicitări Miha! Iată că Primăvara ţi-a adus un mărţişor de mare ajutor. Să-l foloseşti cu spor!

  12. superb tortul si felicitari pt premiu

  13. Antonina says:

    Felicitari Miha!!!!
    La cat mai multe concursuri castigate.

  14. Felicitari, sa-l folosesti cu spor!!!
    Tortul super, super! Pupici

  15. Felicitarile mele.Tortul e superb arata trasnet.Felicitari inca o data spor la bucatarit in continuare

  16. super tortul!felicitari pentru premiu,al meriti din plin!pupici!

  17. Felicitari atat pentru premiu cat si pentru tort care este foarte elegant,iar pentru premiu ti l-ai meritat pe deplin !

  18. Anonymous says:

    bravo

  19. vaiiii ce superrrrrrrr !!! pupici din bv !

  20. Aurora says:

    Imi plac retetele tale,si ma inspira.In privinta premiului,ma bucur pentru tine desi sincer meritai un loc mai bun.

  21. Anonymous says:

    Felicitari pt premiu
    Suntem pe faza si te votam si pe mai departe la alte concursuri

  22. Felicitari Miha……!

  23. FELICITARI , Miha ! Si totusi mi se pare cam putin ,,ONORANTUL” , ptr tot ce faci tu …
    Prezenta postare este BES-TI-A-LAAAAAAAAA !!!

  24. superb – isssimo! ca de obicei

  25. Anonymous says:

    felicitari,miha! ( cred ca meritai mai mult dar gusturile nu se discuta) am o intrebare intrebatoare ca de obicei: cum e tortul de ciocolata( acela patrat care l-ai facut pt aniversarea sotului tau mai exact cu crema de ciocolata si mascarpone)e bun tare? cu drag, mihaela!

  26. Multumesc tare mult tuturor pentru urari si aprecieri. :* :*

  27. Mihaela, tortul acela e foarte bun. Si ciocolatos. :)))
    Pentru tortul de 8 martie voi folosi crema de la tortul acela. E buna, de-ti vine sa o papi cu lingura din cratita. :)))

  28. Vai ce bine arata tortul acesta ! si combinatia de nuca cu ciocolata e un succes garantat ..cel putin pt gustul meu 🙂 Ai niste torturi superbe. Felicitari!

  29. Multumesc Timea! Pupici!

  30. Anonymous says:

    bun,si nu prea,1,-daca pui zahar in crema risti sa mixezi o ora si sa nu se topeasca,trebuie sa fie zahar praf,2,-daca il lasi in frigider crema devine dura,(unt si ciocolata),totusi,poza ti-a reusit

  31. 1) Untul fiind partial topit (deci lichid) va ajuta zaharul sa se topeasca si nu vor ramane cristale de zahar in crema

    2) Daca il pui la frigider e normal sa se intareasca crema. Si cea fara unt se intareste. Dar daca inainte de servire il lasi 20 de minute la temperatura camerei crema va deveni moale si numai buna de mancat.

    Multumesc! 🙂

  32. Felicitari Miha !
    Tortul asta arata exceptional ,imi inchipui cat trebuie sa fie de bun.

  33. Andreea says:

    Multumesc pentru reteta. Imi poti spune te rog, cam cate portii (nu musai generoase 🙂 as putea face din acest tort?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]