Retete de prajituri / Torturi

Tort cu nuca si ciocolata

Tort cu nuca si ciocolata

Tortul ce vi-l dedic astazi s-a vrut initial a fi „Tort Amandina”, dar pana la urma (asa cum stiti deja ca mi-e stilul :)) ) m-am razgandit si modificat pe parcurs.

Tort cu nuca si ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 100 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 400 g unt
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 4 linguri cacao
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • esenta de rom
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 linguri coniac
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare Tort cu nuca si ciocolata:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata. Se omogenizeaza amestecand usor.

Compozitia se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu in jur de 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar, se lasa la racit apoi se taie in 4.

Crema:

Untul se topeste partial, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza apoi pana se raceste si se leaga din nou, obtinand o crema fina si pufoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste.

Ciocolata o topim la microunde cu 2 linguri de lapte. Omogenizam, lasam sa se racoreasca, apoi putin cate putin incorporam in crema de unt. Adaugam cacaoa, nuca macinata si esenta de rom.

Sirop:

Apa se fierbe cateva minute cu zaharul. Se lasa la racit, dupa care se adauga si coniacul.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati se topeste impreuna cu untul si frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Din toata cantitatea de crema se pun deoparte cateva linguri ce le vom folosi la decor. Restul se imparte in 3 parti si se repartizeaza intre blaturile bine insiropate. Se da la frigider minim jumatate de ora, apoi se acopera cu glazura de ciocolata si se orneaza cu moate de crema si carlionti de ciocolata.

Sectiune tort cu nuca si ciocolata

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

38 Comentarii

  1. felicitari miha!!!!!

  2. Felicitari pentru premiu !!!

  3. felicitari si frumos tort!
    altceva ce mai vrei?:)))
    poop=)))

  4. Iti doresc si eu o primavara cu mult soare, cu sanatate si bucurii!!!
    tortul arata de nota11!

  5. Miha,felicitari!Sa-l folosesti cu spor!
    Am servit o feliuta de tort!te pup!

  6. cristina says:

    felicitari pentru premiu

  7. felicitari!!!!

  8. Eres la reina de las tartas, que pasada de tarta, se ve realmente magnifica.

    Saludos

  9. Miha, felicitari, sa il folosesti cu placere! Iar in torturi, ce sa zic, esti specialista! 🙂

  10. Bravo, Miha. Dragut concursul, nu? 🙂 Te pup.

  11. Felicitări Miha! Iată că Primăvara ţi-a adus un mărţişor de mare ajutor. Să-l foloseşti cu spor!

  12. superb tortul si felicitari pt premiu

  13. Antonina says:

    Felicitari Miha!!!!
    La cat mai multe concursuri castigate.

  14. Felicitari, sa-l folosesti cu spor!!!
    Tortul super, super! Pupici

  15. Felicitarile mele.Tortul e superb arata trasnet.Felicitari inca o data spor la bucatarit in continuare

  16. super tortul!felicitari pentru premiu,al meriti din plin!pupici!

  17. Felicitari atat pentru premiu cat si pentru tort care este foarte elegant,iar pentru premiu ti l-ai meritat pe deplin !

  18. Anonymous says:

    bravo

  19. vaiiii ce superrrrrrrr !!! pupici din bv !

  20. Aurora says:

    Imi plac retetele tale,si ma inspira.In privinta premiului,ma bucur pentru tine desi sincer meritai un loc mai bun.

  21. Anonymous says:

    Felicitari pt premiu
    Suntem pe faza si te votam si pe mai departe la alte concursuri

  22. Felicitari Miha……!

  23. FELICITARI , Miha ! Si totusi mi se pare cam putin ,,ONORANTUL” , ptr tot ce faci tu …
    Prezenta postare este BES-TI-A-LAAAAAAAAA !!!

  24. superb – isssimo! ca de obicei

  25. Anonymous says:

    felicitari,miha! ( cred ca meritai mai mult dar gusturile nu se discuta) am o intrebare intrebatoare ca de obicei: cum e tortul de ciocolata( acela patrat care l-ai facut pt aniversarea sotului tau mai exact cu crema de ciocolata si mascarpone)e bun tare? cu drag, mihaela!

  26. Multumesc tare mult tuturor pentru urari si aprecieri. :* :*

  27. Mihaela, tortul acela e foarte bun. Si ciocolatos. :)))
    Pentru tortul de 8 martie voi folosi crema de la tortul acela. E buna, de-ti vine sa o papi cu lingura din cratita. :)))

  28. Vai ce bine arata tortul acesta ! si combinatia de nuca cu ciocolata e un succes garantat ..cel putin pt gustul meu 🙂 Ai niste torturi superbe. Felicitari!

  29. Multumesc Timea! Pupici!

  30. Anonymous says:

    bun,si nu prea,1,-daca pui zahar in crema risti sa mixezi o ora si sa nu se topeasca,trebuie sa fie zahar praf,2,-daca il lasi in frigider crema devine dura,(unt si ciocolata),totusi,poza ti-a reusit

  31. 1) Untul fiind partial topit (deci lichid) va ajuta zaharul sa se topeasca si nu vor ramane cristale de zahar in crema

    2) Daca il pui la frigider e normal sa se intareasca crema. Si cea fara unt se intareste. Dar daca inainte de servire il lasi 20 de minute la temperatura camerei crema va deveni moale si numai buna de mancat.

    Multumesc! 🙂

  32. Felicitari Miha !
    Tortul asta arata exceptional ,imi inchipui cat trebuie sa fie de bun.

  33. Andreea says:

    Multumesc pentru reteta. Imi poti spune te rog, cam cate portii (nu musai generoase 🙂 as putea face din acest tort?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni pe care v-o aduc astazi este una dintre cele mai simple si aromate prajituri de casa facuta in ultima vreme. O prajitura cu fructe absolut delicioasa, la care putem folosi orice fructe de sezon. Mod de preparare Prajitura cu panna cotta de capsuni: Blat: […]

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt este prajitura de casa pe care v-o propun pentru atunci cand vreti o prajitura lejera si racoroasa. Se prepara destul de repede si este ideala pentru copii. Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si iaurt: Blat: Albusurile se bat spuma tare […]

Prajitura rasturnata cu cirese

Prajitura rasturnata cu cirese

Ne plac mult ciresele, dar cum de-acum au cam multi „vizitatori” 🙂 si trebuie sa le desfacem cu mana, una cate una, m-am gandit ca tare buna ar fi o prajitura rasturnata cu cirese, facuta dupa reteta de la prajitura rasturnata cu visine. De aceasta data nu i-am mai facut […]

Prajitura turnata cu capsuni

Prajitura turnata cu capsuni

Am facut prajitura turnata cu branza, am facut si prajitura turnata cu mere, ba chiar si cu visine. Atunci de ce n-as face si o prajitura turnata cu capsuni? Mi-am zis ca rau n-are ce sa fie. Si chiar n-a fost! 😉 Mod de preparare Prajitura turnata cu capsuni: Umplutura […]