Inghetata / Retete de prajituri / Torturi

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Vara, cand e foarte cald afara, ce poate fi mai bun decat o portie de inghetata de casa?

Dar cei ce-si aniverseaza ziua in lunile de vara n-ar fi oare incantati de-un tort de inghetata? Ce ziceti? ­čśë

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti Petit Beurre
  • 75 g unt
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • Pentru inghetata de caramel:
  • 450 g dulce de leche (lapte condensat caramelizat)
  • 600 ml smantana pentru frisca
  • Pentru inghetata de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte
  • semintele de la o pastaie de vanilie, zahar vanilat sau esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie:

Blat de biscuiti:

Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri.

Rasturnam intr-o tava (23 cm diametru) cu inel detasabil si tasam foarte bine pana obtinem un strat compact de biscuiti. Fundul unui pahar este perfect pentru aceasta operatiune.

Inghetata de caramel:

Amestecati intr-un castron dulce de leche cu smantana pentru frisca. Turnati compozitia in vasul masinii de inghetata care in prealabil a fost tinut la congelator timp de minimum 12 ore. Se proceseaza pana compozitia capata consistenta.

In cazul in care nu aveti masina de inghetata, mixati smantana pentru frisca pana devine pufoasa. Se pune apoi treptat peste dulce de leche, amestecand usor. Se pune intr-o caserola si se da la congelator pana se intareste.

  • Pentru un plus de savoare adaugati in inghetata o piscatura de sare de mare. Deliciu! ­čśë

Punem inghetata in tava, peste blatul de biscuiti si dam la congelator.

Inghetata de vanilie:

Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Compozitia va ramane ca o pelicula pe lingura. Se da deoparte si se lasa la racit.

Crema racita foarte bine se toarna in vasul masinii de inghetata care in prealabil a fost tinut la congelator timp de minimum 12 ore. Se proceseaza pana compozitia capata consistenta.

Inghetata de vanilie se toarna in tava peste inghetata de caramel si se da la congelator pentru cateva ore, pana tortul de inghetata este gata.

Tortul se poate orna cu ciocolata, cu frisca sau cu fructe, in functie de preferinta, chef sau eveniment ­čÖé

Pofta buna! ­čśë

Inghetata de casa cu caramel

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Mod de preparare Inghetata de ciocolata alba cu lamaie: Ciocolata rupta bucatele, peste care am turnat jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca, se pune la foc mic sau la baine-marie si se topeste, fara a da in clocot. Turnam restul de smantana pentru frisca, omogenizam si dam la rece. […]

Inghetata de portocale

Inghetata de portocale

Mod de preparare Inghetata de portocale: Peste galbenusurile frecate bine cu zahar se toarna laptele si se amesteca bine. Punem vasul la baine-marie sau pe foc mic si fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca putin, apoi amestecand continuu turnam smantana pentru frisca, apoi […]