Retete de prajituri / Torturi

Tort Intercontinental

tort intercontinental

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri de faina
  • 14 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 50 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g nuca de cocos
loading...

Mod de preparare Tort Intercontinentat:

Blat:

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zahar adaugat treptat,pana incepe sa faca turturi.Incet se adauga si faina amestecata cu praf de copt,apoi nuca si se omogenizeaza.

Preparare blat cu nuca

Se imparte aluatul in 3 si se coace fiecare strat intr-o tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt.
Se lasa la racit.

Blaturi cu nuca pentru tort

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zahar şi vanilie, pana se omogezizeaza si se topeste zaharul. Se adauga 1 cana de lapte (din cei 500 ml), faina si amidonul. Se pune restul de lapte sa fiarba. Atunci cand e aproape de fierbere, se adauga amestecul de galbenus, treptat, amestecand cat se poate de bine, sa nu faca cocoloase. Se reduce focul si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa.

Crema fiarta pentru tort

Crema se transfera într-un castron si se lasă sa se racească un pic inainte de a pune in frigider sa se racească complet. Dupa care se amesteca in untul, pe care l-am mixat cu zahar pudra.

Preparare crema de unt pentru tort

Impartim crema obtinuta in trei.In 2 treimi se adauga ciocolata topita (sau ciocolata si nuca),

Ciocolata topita

iar in cealalta nuca de cocos,macinata fin.

Blaturile racite se insiropeaza cu 1/4 pahar de lapte cald,

Blat de tort cu nuca

apoi se umplu cu crema.

tort-intercontinental-8

Se orneaza cu frisca,dupa preferinta.

Tort Intercontinental

tort intercontinental

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. oooo,ce frumos si gustul…nu vreau sa-mi imaginez…medena are niste retete super,iar miha ,ce sa zic ,parca-i sora cu ea!:))

  2. Multumesc Alison!

    Eheheee…pana am sa ajung eu sa fac ceea ce face Medena e cale lunga…:)

  3. Oau ce combinatii interesante. Pana acum n-am mancat nuca si cocos in acelasi tort, dar trebuie sa fie foarte bun. Felicitari pt tort, iar reteta se „fura” si se pune deoparte 😉 Multumesc!

  4. arata minunat Mihaelo!
    esti grozava!
    spor si w/e frumos!

  5. Livia,este intr-adevar o combinatie reusita.
    Noua ne-a placut tare mult.Si nu numai noua,chiar si sarbatoritei,cumnata mea si matusa copiilor mei. :))

  6. Multumesc tare mult Gabi draga.Week-end minunat si voua. Pup!

  7. Arata bestial…si cred ca e delicios. Imi ploua in gura….

  8. Multumesc tare mult April!

  9. arata foarte bine si sunt sigura ca este gustos. cred ca o sa fac si eu acest tort. o intrebare am cat timp lasi blatul la copt? la cate grade?. Multumesc!

  10. Estera says:

    Acum doua zile l-am facut de ziua sotului. Soacra fiind diabetica, am inlocuit zaharul cu zahar de diabetici(nu zaharina) si-a iesit extraordinar de bun. Si in loc de nuca de cocos am pus nuca macinata.
    Foarte buna si usoara reteta. Multumesc! 🙂

  11. doina says:

    arata bine rau am sa-l ìncerc de ziua fiului meu multumesc pt.reteta

  12. iulia says:

    Buna am o intrebare cata ciocolata, nuca si nuca de cocos se pune in crema .Si nuca de cocos nu terbuie pusa la foc de odata cu crema ca sa se umfle?

    Multumesc

    • 200 g ciocolata
      100 g nuca de cocos
      Daca nuca de cocos este macina fin nu este necesar sa o pui „la umflat”. Daca o sa consideri ca este necesar o poti pune, nu e nimic gresit 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]