Retete de prajituri / Torturi

Tort Kodrit Kadir

Acest tort Kodrit Kadir este insiropat si cu un gust delicios de caramel! Merita sa-l incercati 😉

Tort cu crema de zahar ars

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g faina
  • 4 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru caramel avem nevoie de:
  • 5 linguri de zahar
loading...

Mod de preparare Tort Kodrit Kadir:

Blat:

Oul il mixam bine cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand, cate putin, celelalte ingrediente si omogenizam.

Crema:

Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.

Caramel:

Caramelizam zaharul si-l lasam la racit.

Peste caramelul racit adaugam compozitia de oua si imediat in mijlocul tavii compozitia pentru blat. Compozitia se va imprastia in tava, dar in timpul coptului se va compacta si se va ridica la suprafata 🙂

Cum se face tortul kodrit kadir

Dam la cuptorul incins la 180 de grade, timp de 40 de minute. Pentru siguranta, se va face testul scobitorii. Timpul de coacere depinde de cuptor.

Dupa ce s-a copt, lasam tortul sa se raceasca, apoi punem platoul pe care va trona 🙂 tortul peste tava si cu o miscare ferma il rasturnam.

Eu am mai lasat tava in capul tortului :)) si am dat la frigider pana s-a racit foarte foarte bine, apoi l-am portionat.

Tort cu crema de zahar ars si blat de cacao

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

21 Comentarii

  1. Miha draga tu nu faci altceva decat sa cocalesti ? 😀 Foarte bine arata prajiturica ta sau tortul ce e. Da tare mi-ai facut pofta.

  2. ah,miha ce-mi faci tu de dimineata…e frumoasa feliuta ta de tort ca o statuie…felicitari!

  3. wow, Miha! Chiar ai facut prajitura asta …vreau sa o fac din nou, dar sa pun si mere. Pupici!

  4. O feliuta de prajiturica/tort vreau si eu, ca arata prea bine. Felicitationessss !!!

  5. Of,Doamne…ce faci tu aici e mai rau ca Inchizitia…Deci balesc pe tastatura….minunat!

  6. La multi ani fericiti si sanatosi alaturi de cei dragi!

  7. Multumesc mult Ania!

  8. cred ca este nemaipomenit, am o intrebare: in ce vas caramelizezi zaharul?? presupun din poze ca e tava in care coci tortul, daca da, ce fel de tava folosesti eu am forme de tort, dar sunt teflonate,nu se pot pune pe foc, nu??? !! te rog mult explica-mi mai detailat, ptr ca doresc fff mult sa-l fac ,mai ales ca se apropie si un eveniment in familie!!! trebuie sa fie super la gust, ai niste minunatii pe blog de-ti lasa gura apa :)) astept sa-mi explici cu multe multumiri!!

  9. Geta,eu am facut tortul intr-o cratita de inox.Vasul trebuie sa fie ceva mai inalt,ca iese destul de multa compozitie.

    Daca vrei neaparat sa faci intr-o tava de tort,ma gandesc ca poti carameliza zaharul separat apoi sa-l transferi in tava,cat inca mai este caldut si curgator.

    ma bucur ca iti place ce-ai gasit la mine pe blog si daca pot te (mai) ajut cu mare drag o voi face.

  10. Multumesc mult!!!!! acum am inteles!! Voi reveni cu impresii dupa ce-l fac (sa-mi tii pumnii), :))), si ai mei se topesc dupa dulciuri, ma bucur cand pot sa fac ceva nou si gustos!! pa pa

  11. Geta,gandurile mele se vor indrepta catre tine! 😉 Tin pumnii! Pup si numai bine!

  12. Vin cu vesti!!- dar din pacate nu sunt bune, nu mi-a iesit tortul((((: Nu pot sa-mi dau seama unde am gresit sau ce… sambata dimineata am inceput pregatirile pt tort, sa aiba timp sa stea la frigider. Am respectat intocmai cantitatile, ordinea: inainte zaharul caramelizat, apoi crema, la urma blatul- rezultatul… nu s-a ales nimic, nici urma de crema, sau glazura, blatul a fost insiropat, dar nu s-a intins pe toata suprafata. Am folosit o cratita emailata, inalta sa aiba unde sa creasca compozitia, cuptorul coace bine… nu stiu ce sa zic, unde am gresit???? bine asa cum a iesit de nu stiai ce este, gustul a fost extraordinar…mi-a parut rau sa-l arunc, dar nu l-am putut servi musafirilor(((:

  13. Frumoasa si „dulce” doamna,

    ma bucur ca am descoperit blogul dumneavoastra prin recomandarea inei prietene care va facut o vizita si s-a gandit la mine ca sunt o mare amtoare de dulciuri facute in bucataria propie. Am facut tortul
    Kodrit Kadir si mi-a fost foarte laudat iar eu vam laudat pe dumneavoastra ca ne impartasiti ni noua aceste bunatati. Mi-am propus ca in fiecare sfarsit de saptamana cand timpul imi permite sa fac cate o reteta din cele prezentate pe blog. Multumesc mult si va urmaresc indeaproape. :))

  14. Geta,imi pare rau ca abia acum ajung aici.N-am stiut ca mi-ai last un comentariu. 🙁
    Si mai rau decat atat imi pare ca nu ti-a iesit tortul. Nu pot sa-mi dau seama la ce anume ai gresit.In principiu se face f usor,intocmai ca si o crema de zahar ars de-a nostra. 🙂
    Daca spui ca nu s-a ales crema,ma gandesc ca poate nu l-ai lasat suficient la cuptor,incat sa aiba timp sa se lege.
    Sper ca aceasta nereusita sa nu te dezamageasca intr-atat incat sa nu-l mai incerci vreodata,atunci cand vei avea pofta de o crema de zahar ars mai altfel. 🙂
    Pupici si imbratisari cu drag!

  15. Ady,iti multumesc din suflet pentru laude si aprecieri.Si ma bucur nespus ca ti-a iesit tortul si mai ales ca ai putut sa-ti impresionezi musafirii.
    Te mai astept pe la mine,cu drag!

  16. Am facut si eu reteta ta de Tort Kodrit Kadir. Aici http://andreeapopa.blogspot.com/2011/01/tort-kodrit-kadir.html am postat imagin cu tortu meu.
    Oricum ii delicios; multumesc, Miha, pentru reteta asta extraordinara :):*

  17. Foarte frumos ti-a iesit Andreea!

  18. Foarte bun;l-am facut si eu :0

  19. Cat de ingenios!

  20. otilia says:

    Am si eu aceasta reteta, dar se numeste PRAJITURA INTELIGENTA.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]