Retete de prajituri / Torturi

Tort Trenulet

loading...

Si cu asta am incheiat seria „aniversare 5 ani”…:))

Avem nevoie de:

* Blat:

* 8 oua
* 250 g zahar
* 4 linguri ulei
* 2 linguri amidon
* 8 linguri faina
* 2 linguri cacao
* 1 praf de copt
* vanilie si rom

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Se imparte compozitia in 2. In prima parte punem vanilia, in cealalta esenta de rom si cacaoa. Se coc 2 blaturi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 minute.

* Crema:

* 200 g ciocolata lapte
* 350 ml frisca lichida

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 200 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca adaugam restul de frisca batuta si mixam pana obtinem o crema pufoasa.

* Sirop:

* 100 ml apa
* 100 g zahar

* Glazura:

* 200 g ciocolata amaruie
* 350 ml frisca lichida

Procedam intocmai ca si la crema de ciocolata de lapte.

* Pentru trenulet:

* 200 g faina
* 250 g zahar
* 70 g cacao
* 450 ml lapte
* 35 ml ulei
* 1 plic praf de copt

* Pentru decor:

* frisca
* nuca de cocos colorata
* bomboane M&M
* sticksuri de ciocolata

Blatul pentru trenulet e cel de la patratelele cu ciocolata, foarte usor de facut. L-am taiat fasii si le-am „croit” la masurile potrivite. Le-am lipit intre ele cu frisca batuta.

O ultima bucatica salvata pentru poza…:))

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Felicitari!!!!
    Cata rabdare, cata imaginatie, cata maiestrie!!!
    FELICITARI!
    Sa-ti traiasca flacaul. Sa va bucurati de el si sa va aduca multe multe bucurii.

  2. super dragut si asta!da’ai tortarit nu gluma…

  3. Miha,pai cu ocazia celor 5 anisori te-ai bucatarit precum Tanti Florica de la trei :))!
    Fain si tortuletul asta…balesc uitandu-ma la poza!
    Sa va fie de bine!:)

  4. Miha,felicitari pentru torturile de aniversare!La multi ani puiului,sa creasca mare si sanatos!PUPICI!

  5. Asa… si ati mincat toate tortuletele ?! Imi imaginez cum o sa fie cind il insori, uauuu, sa nu-mi pui fata la ingrasat ca altfel „te fugaresc”… hi, hi… Vreau si eu o feliuta, desi… kg… isi cam bat joc de cintarul meu… offf…

  6. Fataa ptr tine trebuie sa se deschida o expozitie, Miha miunatii ies din mainile tale, precis s-au bucurat piticotii, love u moldoveanco!

  7. Foarte frumos tortul tau!Sa-ti traiasca puiul si sa fie sanatos!La multi ani!

  8. Superb! Am ramas fara cuvinte, e atat de frumos tortuletul!! Felicitari!

  9. He he ce frumusel e trenuletul…am facut si eu unul pentru ziua prietenului meu, de fapt doar locomotiva ;))

    Aici e post-ul de pe blog in legatura cu locomotiva:

    http://springflower24.wordpress.com/2009/11/16/trenulet-aburoasa-pentru-ziua-prietenului-meu/

  10. la multi ani puisorilor tai….pentru o super mamica trebuie si un premiu macar virtual…la mine pe blog ai un premiu

  11. Foarte dragut trenuletul! La multi ani baietelului!

  12. ahaaa…deci trenuletul era nr 3 🙂 superb, felicitari!

  13. super !!!!!sper sa reusesc sa-l fac si eu.
    felicitari!

  14. Foarte bine arata. Am facut si eu un trenulet acum citeva zile pentru cel mic, iar acum cind aude de tort intreaba daca e trenulet. L-am imbract in pasta de lapte praf si fondant…am muncit o groaza. cccris.blogspot.com ce zici de el?
    O sa incerc si eu o reteta de mousse ca tare ara delicios.

  15. Foarte frumos ti-a iesit draga Cris. Daca ar fi fost putin mai colorat ar fi fost „beton” :)) La multi ani sarbatoritului.

    Eu n-am rabdarea si priceperea necesara sa lucrez cu pasta de zahar! 🙁

  16. mada says:

    buna
    toooate torturile tale arata absolut demential
    pt ziua baietelului meu de 4 ani(pe 4feb) vreau sa ii fac acest tort sau sa cumpar unul(sa fac comanda)
    vreau sa te intreb cum a iesit frisca de pe trenulet portocalie ? se coloreaza adaugand nuca de cocos colorata sau colorant alimentar? si inca o intrebare: cam cate kg are tortul,excluzand trenuletul? ajunge oare pt 20 persoane(8 copii plus mamicile si ma rog, inca vreo cateva pers.)? a,si din ce sunt facute rotile trenului? frisca decorativa trebuie sa aiba intaritor? multumesc in avans

    • Buna Mada! In primul rand multumesc, apoi…

      1. frisca este colorata cu colorant alimentar. Cred ca merge si cu nuca de cocos colorata, n-am incercat, dar cred ca nuanta va fi mai diminuata.

      2. Nu mai stiu exact cat a avut tortul, 2-3 kg… Dar cred ca se pot face 20 de portii, avand in vedere ca este destul de consistent. Ca sa fii sigura poti face inca o jumatate de portie in plus 😉

      3. rotile trenului le-am facut din ciocolata topita. Am desenat cercuri pe o hartie de copt, apoi le-am „umplut” cu ciocolata. Am dat la rece pana s-a intarit bine, apoi le-am atasat la trenulet. Daca vrei sa mai usurezi din munca, poti folosi si biscuiti rotunzi, gen Oreo.

      4. Pentru decor as recomanda sa folosesti frisca vegetala, cea naturala e cam pretentioasa cand e vorba de colorant 🙂 Daca e vegetala nu mai ai nevoie de intaritor.

      Cu drag… daca mai ai intrebari, aici sunt! 🙂

  17. mada says:

    multumesc pt raspunsuri. m-ai luminat
    ideea cu biscuitii oreo este geniala.
    ma voi incumeta sa il fac
    a,vroiam sa stiu daca as putea sa pun pe tort o foaie din aceea d napolitana cu chipul copilului si mai stiu ce ce spiderman? am gasit pe cineva in Cta care le face. oare pot atasa si trenuletul peste? adica se lipeste? multumesc pt tot
    a, si daca il fac , voi face si poze

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]