Inghetata

Tort tricolor de inghetata

loading...

* 5 galbenusuri
* 100+100 g zahar
* 600 ml lapte
* 400+100 ml frisca lichida
* 50 g cacao neagra
* 50 g unt
* 50 ml linguri sirop de menta
* frisca pentru decor


Pentru caramel, se topesc 100 g zahar. Cand a devenit auriu se adauga untul si 100 ml frisca lichida. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.

Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Se desface crema cu laptele fierbinte. Se pune vasul din nou pe foc si amestecand intruna se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la racit.

Cand s-a racit se incorporeaza frisca batuta. Compozitia astfel obtinuta se imparte in 3 parti.In una din parti vom pune caramelul racit, in una cacaoa si in ultima siropul de menta. Vasele se dau la congelator pentru 1 ora.

Se scot vasele, se mixeaza fiecare compozitie in parte pentru a sparge acele de gheata.

O tava de chec o tapetam cu folie alimentara.

Punem toate cele 3 compozitii, una peste alta, in ordinea care va place. Se acopera din nou cu folie si se da la congelator pana la congelarea completa.

Se rastoarna inghetata pe un platou cu o miscare ferma, se indeparteaza folia

si se orneaza cu frisca si cacao.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Haces unas tortas fantasticas, esto se ve maravilloso. Saludos

  2. summer is almost over, but im one of those who eat ice cream all year lol.
    I loved the way you decorated the cake!

  3. Arata superb! Imi plac la nebunie torturile de inghetata!
    Nu conteaza ca afara e un frig de ingheata apele! Azi sunt singura acasa (singura e un fel de-a spune, pentru ca am doi motani cu mine) si am de gand sa stau la televizor cu sub o patura si lingurind la inghetata…

  4. Ce gâteau glacée est magnifique.
    J’aime beaucoup.
    A bientôt.

  5. Het is een zeer mooie ijstaart en smakelijk. Gefeliciteerd! Een mooie dag!

  6. Iau serios in calcul sa-l prepar la aniversarea sotului meu! El e mare iubitor de inghetata! Miha, voi citi cu atentie si, pentru siguranta reusitei, iti voi adresa intrebari daca am ceva nelamuriri!
    Pupicei!:)

  7. Ilda, sa nu eziti sa ma intrebi, in cazul in care ai ceva nelamuriri! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Mod de preparare Inghetata de ciocolata alba cu lamaie: Ciocolata rupta bucatele, peste care am turnat jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca, se pune la foc mic sau la baine-marie si se topeste, fara a da in clocot. Turnam restul de smantana pentru frisca, omogenizam si dam la rece. […]