Retete de prajituri / Torturi

Tort Trufa de ciocolata

Tort cu ciocolata

Tort Trufa de ciocolata a fost unul dintre torturile cu care am incheiat seria aniversarilor in familie, aniversari incepute in noiembrie 😉 Si cum puteam sa incheiem altfel acest maraton decat cu multa, multa ciocolata? :)))

Tortul nu este deloc sofisticat, se face extrem de simplu si usor, dar cei ce iubesc ciocolata il vor aprecia pana la ultima bucatica. Blat simplu de tort cu cacao si o crema de ciocolata cu mascarpone… ce poate fi mai usor si mai bun de-atat?

Tort cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 200 ml lapte condensat (neindulcit)
  • 500 g mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie dupa gust
  • Pentru insiropat:
  • 1 cana lapte rece
  • 3 linguri cacao Nesquik
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml lapte condensat (neindulcit)
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingura lichior de ciocolata
  • Pentru decoratiunile de ciocolata:
  • ~100 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata alba
loading...

Mod de preparare Tort Trufa de ciocolata:

Blat de tort cu cacao:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (23 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit, dupa care se taie in 3 felii.

Crema de ciocolata:

Se toarna laptele condensat peste ciocolata rupta bucatele si se pun pe baie de abur pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca bine cu mixerul. Mixand continuu se adauga mascarpone, iar la sfarsit vanilie dupa gust. Se pune la rece pana incepe sa se ingroase.

Crema trufe de ciocolata

Crema de ciocolata pentru ornat se prepara exact la fel, doar ca omitem galbenusurile.

Asamblam tortul pe un platou.

Tort cu ciocolata

Repartizam crema intre blaturile insiropate, pastrand cateva linguri din crema pentru finizat marginea tortului. Dam la rece pana pregatim crema pentru ornat si decoratiunile de ciocolata.

tort cu multa ciocolata

Pentru ornat topim ciocolata pe baie de abur. Punem apoi intr-o punga mai groasa si taiem foarte putin unul dintre colturi. „Desenam” diverse forme pe o bucata de hartie de copt. Punem hartie pe o tava si punem la congelator cateva minute, pana se intareste ciocolata. Ciocolata ramasa se intinde pe o alta bucata de hartie de copt si se intinde in strat uniform. Dam la rece pana se intareste, apoi cu lama incalzita a unui cutit bine ascutit taiem triunghiuri mici ce le vom pune pe marginea tortului.

Ornati dupa preferinta cu crema de ciocolata si decoratiunile de ciocolata.

Pofta buna! 😉

Tort cu crema trufe de ciocolata

 

 

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Flori Ecaterina Chelaru says:

    Unde este multă ciocolată, hop și eu! Dar cred că am ajuns prea târziu… ? Felicitări pentru minunăție, Miha! ❤

  2. Felicitari! Arata foarte bine!

  3. Ce de cociolata buna pe aici! Si ma gandesc ce maraton dulce ati avut :))))))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers am mai facut candva, dar intr-o alta varianta, cu multa ciocolata, asa cum imi place mie 😀 Combinatia din prajitura Snickers de azi o aveam in plan de multa vreme, ciocolata alba-ciocolata neagra-caramel-nuca, dar nu-mi gaseam inca un motiv sa ma apuc de ea. Si cum la noi […]

Tort cu nuca si crema de vanilie

Tort cu nuca si crema de vanilie

Oricine ma cunoaste stie ca-mi place ciocolata 😀 dar cand vine vorba de nuca si crema de vanilie pot sa spun ca mai am o slabiciune :)) Asa se face ca dupa ce am facut prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao, galbenusurile ramase si-au gasit locul intr-o minunata […]

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao este o prajitura destul de simpla. Blaturi de pandispan cu vanilie si inca o foaie de bezea cu cacao, umplute cu crema de ciocolata alba. Va asigur ca va avea succes! 😉 Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu […]