Aluat dulce / Prajituri de post / Retete de prajituri

Trandafiri cu mere

 

trandafiri-cu-mere

Ingrediente

  • * 400 g aluat de foietaj
  • * 3 mere
  • * 6 linguri zahar
  • * 2 linguri scortisoara
  • * zeama de la 1/2 de lamaie
loading...

Mod de preparare Trandafiri cu mere:

Merele se taie in sferturi, se scot coatoarele, apoi se taie felii subtiri.

Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa. Adaugam 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba se mai dau 2 clocote si se da deoparte.

Se scot feliile de mar pe un prosop absorbant si se lasa la racit.

Intindem foaia de aluat de foietaj, presaram zaharul ramas ( cantitatea de zahar se poate mari sau micsora, dupa preferinta) si scortisoara.

Aluatul de foietaj sa nu fie dezghetat complet, se lucreaza mai usor. Apoi taiem fasii de aluat de 1.5 cm Pe fiecare fasie se pun felii de mar, usor suprapuse.

Apoi se ruleaza cat mai strans posibil. Dupa ce presarati zaharul pe foaia de aluat, treceti de 2 ori cu sucitorul peste foaie. Zaharul se va lipi mai bine si nu se va imprastia la rulat.

Fiecare rulou se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc.

  • Sub tava in care se coc trandafirii puteti pune un vas/tava cu apa, pentru a evita sa se arda la „talpa”, asta in care aveti aceasta problema cu cuptorul

Se pudreaza cu zahar dupa ce s-au racit.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

60 Comentarii

  1. Super Miha, SUPER!!!

  2. Miha, am revenit dupa ce am vizitat si „trandafirii” Lenei! Ai tai sint de nota 1o cu felicitari!!! Bravo! 🙂

  3. Multumesc tare mult Nina!

  4. Iti dai seama ca trebuie sa ii fac si eu, mai ales caaub scortisoara si sotul meu o sa ii adore ! Merci !

  5. Ce frumosi sunt !! Cu ce ai taiat sa iasa putin ondulata marginea ? Mi-am batut capul degeaba si nu am gasit prin casa ceva potrivit.

  6. cit de frumosi sunt!felicitari!

  7. Ce frumosi si delicati ti-au iesit trandafirasii! Arata extraordinar!

  8. Felicitari, Miha, ti-au iesit foarte frumosi trandafirii, ca de altfel toate retetele tale.
    Si eu am vazut trandafiri pe alte bloguri, dar ai tai sunt intr-adevar cei mai frumosi si pe deasupra foarte bine explicata reteta!
    P.S. Mi-e dor de Iasul studentiei mele…

  9. Doamne ce frumusete ! Da tu mai dormi? Toata ziua le bucataresti! O zi minunata! Cami

  10. Se vede ca sint „trandafiri de la Moldova”, sint superbi. Arunca si la mine unul, ca ies in balcon…

  11. Intr-adevar superbi, de cate ori am vazut pozele trandafirilor la diferite gospodine nu a fost niciuna la fel.

  12. sunt formidabili! imi place la nebunie blogul tau..buna treaba 😉

  13. Miha, sant socata :))))

  14. eu te astept cu premii!

  15. Arata superb!
    Tot timpul apare ceva bun si frumos aici la tine!Felicitari!
    Te pup!

  16. Extraordinar de bine arata! am sa fac si eu intr-o zi, mersi de truc.

  17. hi mih a!! 🙂 ce frumosi ti-au iesit 🙂 ff buni trebuie sa fie
    eu nu prea am timp de prajituri dar m astraduiesc 🙂 te pup pa

  18. Cat, ma bucur ca ti-au placut! Sper din inima sa-i placa si sotului tau! 🙂

  19. Alina, aluatul l-am taiat cu o rola zimtata, de-aia gen taietor de pizza. 🙂

  20. Alison si Elena…Va multumesc! Imbratisari cu drag!

  21. Geta, daca vreodata vei ajunge in Iasul studentiei tale sa-mi dai un semn. 😉

  22. Cami, am si zile cu pauza! :))

  23. Cuscra, mai esti in balcon? :))

  24. Anne…Butuc…va multumesc! O zi buna!

  25. Anastasia…de ceeee? :)))))

  26. Carmen…Ducesa…Anca…multumesc!

  27. EXCELENT…NU DOAR RETETA ACESTA..CI TOT CE AM GASIT LA TINE PE BLOG! E F NOROCOASA FAMILIA TA…..!PUPICI!

  28. Wow, arata excelent, ii voi incerca si eu.

  29. Ce bine arata trandafirasii tai Miha. Super idee. Un sfarsit de saptamana placut!

  30. Uite inca un dulce bun si rapid cu mere facut de mine ieri. o sa-ti placa. cccris.blogspot.com

  31. Draga Miha, te invit la mine sa-ti ridici premiul pentru „Cel mai aspectuos aperitiv” dulce octombrie !
    te pup si te astept cu drag aici !!!
    http://anastassiacafe.blogspot.com/2009/10/castigatorii-cel-mai-aspectuos-aperitiv.html

  32. Just me…multumesc!

    Ma bucur tare mult ca ti-a placut la mine! Te mai astept cu drag! 🙂

  33. Mihaela, dupa ce ii incerci te astept cu impresii, despre cum ti-ai uimit familia. :))

    Pup!

  34. Nana, multumesc! Esti o draguta!

  35. Cris…daaaa, am vazut dulcele tau cu mere. Super!

  36. Anastasia, multumesc de premiu. Poate o fi „aperitivul” meu aspectuoas, dar premiul tau e haios cu siguranta. :))

  37. Felicitari, Miha, Intr-adevar sunt minunati trandafirii tai. I-am incercat si eu dar…dezastru, am impresia ca nu e aluatul potrivit. Eu am folosit foietaj, cred ca Morarita, dar al tau nu pare foietaj (foietajul se vede clar la Strudelul tau cu mere, de exemplu). Spune-mi si mie, te rog, de care aluat ai folosit?

  38. Simplesmente maravilhosas.

  39. Miha, arata grozav! Ce fel de aluat ai folosit?
    O zi frumoasa!
    Flori

  40. Flori, multumesc1
    Am folosit aluat de foietaj congelat. De la Linco.

  41. Anonymous says:

    super

  42. Multumesc!

  43. Ce bine arata trandafirii tai! Sunt urmatorii pe lista, mai ales ca sunt de post!

  44. Intr-adevar Diana, sunt de mare efect! 🙂

  45. andrada says:

    buna, in primul rand felicitari pentru blog. se stie ca moldovencele sunt cele mai bune bucatarese. am probat si eu reteta ta, acum jumatate e ora, dar ca orice prima reteta probata nu a iesit ca la poza, cred ca am pus prea multe mere, ca trandafiri mei arata mai mult”ofiliti”, s-au lasat un pic. dar data viitoare sper sa am mai mult noroc:). sarbatori fericite………si o mica intrebare folosesti pasta de zahar la torturi????te pwp. andrada

  46. Andrada, sper ca data viitoare sa fie mai bine decat acum.
    Multumesc pentru felicitari si iti doresc si tie un Paste fericit!
    Nu folosesc pasta de zahar la torturi. Mi se pare mult prea greu si nu am rabdarea necesara. 🙂

  47. Una maravilla de tartita!!!. besos

  48. Besos Anna! :* :*

  49. Preciosas y riquíiiisimas.
    Besitos

  50. Anonymous says:

    aluatul nu-i cel indicat, foetajul se desface in foite care se ard cu voiosie !!!!!!!!!!!!
    deci care e?

  51. Se foloseste aluat de foietaj sau aluat frantuzesc.

    Nu se desface in foite si nu se arde mai mult decat ai face un strudel, de exemplu. Timpul de coacere difera de la un cuptor la altul, de aceea am spus ca se coc pana se rumenesc. Cand incep sa se rumeneasca le scoti, nu vad de ce ar trebui lasat pana se arde.

  52. Arata innebunitor! Ii incerc fara doar si poate. Pupici! <3

  53. Pupici Ana Maria. Ma bucur ca-ti plac! :*

  54. Cat de bine arata.. 🙂 Delicios si..foarte frumos. Chiar un desert ca asta poate impresiona chiar si cel mai exigent oaspete..

    Felicitari!

  55. Multumesc Liana! :*

  56. Doamne Mihaa! Esti incredibila! Inspiratie pura!!! O nebunie!!!! Nici nu am cuvinte cata frumusete!

  57. Multumesc Ruxy! xoxo

    Intr-adevar, sunt de mare efect. 😉

  58. Pingback: Retete de post

  59. Pingback: Trandafiri cu mere « floridemandarin

  60. Pingback: Trandafiri cu mere | Reteta culinara sup | Natura Sanatate Blog

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu […]