Dulciuri

Trufe cremoase si ciocolatoase

Cremoase si ciocolatoase, visul oricarui ciocoholic :)) Si Adi Hadean e unul dintre ei…:)))

Trufe de ciocolata

Ingrediente

  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 250 g mascarpone
  • * 2 galbenusuri
  • * 2 linguri lichior de migdale
loading...

Mod de preparare Trufe cremoase si ciocolatoase:

Se pune ciocolata la topit pe baie de aburi.

Dupa ce s-a topit se adauga cele 2 galbenusuri si se omogenizeaza. Amestecand continuu se adauga mascarpone, iar la sfarsit lichiorul de migdale.

Se pune la rece pana incepe sa se ingroase. Punem compozitia pe o bucata de hartie de copt si rulam, strangand bine la capete.

Preparare trufe de ciocolata

Se da din nou la rece pana la intarirea completa.

Trufe

Se portioneaza si se serveste ca atare sau cu cate un mot de frisca.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Ah, m-ai omorit! Cum se vede si textura, si urma de la taietura, cine a lins cutitul? spune drept!! :))

  2. natalia…cine-mparte parte-si face! :))))

  3. off, cat as vrea sa nu fie si visul meu… arata ametitor 😀 . Ma duc repede sa beau ceai 😀

  4. Ce imi place cum arata!… sunt sigura ca e delicios.

  5. E tare rau Hädean, dar tu erai tare inaintea lui in privinta la ciocolata!!! reteta era gata, n-ai vazut??? E divina prajitura, tre sa faci proba.O seara placuta! Cami

  6. Lilia, si ziceai ca nu prea te mai atrage ciocolata in ultima vreme, ca ai dat-o pe vanilie. 😀 Uite ca iubirea primordiala nu se uita! :))))

  7. loredana says:

    Buna ziua,
    va rog ,daca se poate ,sa spuneti ce fel de ciocolata folositi-marca si magazinul.
    Multumesc frumos!

    • Nu mai stiu la aceasta reteta ce fel de ciocolata anume am folosit, cred ca Primola daca nu ma insel. Ideea e sa folosesti o ciocolata de calitate. In prezent, folosesc ciocolata de la Lidl si sunt foarte multumita 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]