Dulciuri

Trufe din lapte condensat

Reteta de trufe din lapte condensat este o reteta simpla, din ingredinte ce le numeri pe degete, perfecta pentru atunci cand ai chef de ceva dulce si bun sau se anunta musafiri in urmatoarea jumatate de ora 🙂 Si daca nu reusiti sa le dati gata, desi n-as baga mana-n foc pentru asta :)) le poti pastra la frigider intr-o cutie cu capac si le folosesti la decorarea unui tort cu ciocolata 😉

Reteta in sine este una foarte simpla si te poti juca dupa cum ai chef si iti place. Nu trebuie sa-ti lipseasca laptele condensat cu cacao, pe care il poti comanda AICI, dar poti adauga dupa gustul tau aromele care-ti plac, nuca macinata ori nuca de cocos, nici niste coaja de portocale confiata n-ar fi rau… 😉

Trufe cu cacao

Ingrediente

loading...

Mod de preparare Trufe din lapte condensat:

Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. Compozitia se da la rece pana se raceste foarte bine si se intareste. Daca e graba mare poti pune la congelator 😉

Cu mainile unse cu ulei se rup bucati mici din compozitie, se modeleaza sub forma de bilute, care se tavalesc apoi prin cacao. Se aseaza pe un platou si se dau la rece pana in momentul servirii.

Trufe din dulce de leche cu cacao

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. da, destul de bun!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]