Fursecuri / Retete de prajituri

Turta dulce cu cacao

loading...
Turta dulce cu cacao

* 100 g unt
* 100 g zahar
* 1 ou
* 1 lingura cacao
* 175 g faina
* 1/2 lingurita ghimbir
* 1/2 lingurita scortisoara
* 1/2 lingurita cuisoare macinate
* 1 praf de copt

Se cerne faina impreuna cu condimentele, cacao si praful de copt.

Se adauga untul taiat bucatele mici si se freaca pana se obtine o compozitie granuloasa, ca niste firimituri.

Se adauga oul si zaharul si se framanta rapid aluatul.

Se da la rece pentru 2 ore.

Se intinde pe masa infainata si se taie cu formele. Se coc cam 15 minute la foc mediu (180 C).

Dupa ce s-au racit, se orneaza dupa preferinta.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. ti-au iesit frumoase

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]