Retete culinare / Salate

Tzatziki – Salata de castraveti

O salata de castraveti cremoasa si savuroasa, numai buna pentru zilele de vara…

salata de castraveti cu iaurt

 

Ingrediente

  • 2 catraveti medii
  • ~200 g iaurt de capra
  • 2 catei usturoi
  • 2 fire de marar
  • 2 frunze de menta proaspata
  • sare
  • 1 lingurita ulei de masline
loading...

Mod de preparare Tzatziki – Salata de castraveti:

Castravetii se curata de coaja si se taie felii subtiri.

Usturoiul se piseaza cu putina sare, apoi se toarna uleiul si se omogenizeaza.

Iaurtul il punem intr-un castron si punem deasupra castravetii si sosul de usturoi. Omogenizam si mai adaugam sare daca este necesar.

Mararul si menta se taie foarte fin si se adauga salatei. Se omogenizeaza si se da la rece pentru cateva ore, sa se intrepatrunda aromele.

Tzatziki

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Poze minunate

  2. sa inteleg ca un vas e pt mine?O saptamana lipsita de griji Miha

  3. Salata asta e mai buna cu catsravetii dati prin razatoarea cu ochiuri mari. Pofta mare si yumm, yumm!

  4. racoroasa..f fresh..bv

  5. Anonymous says:

    Jaurtul äla de Caprä este super tare inäuntru.. Foart frumos

  6. Pingback: Rulouri de porc umplute

  7. Pingback: Sufleu de dovlecei

  8. Pingback: Chiftelute de dovlecei

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]