Mancaruri cu pui / Retete culinare

Valdostana cu piept de pui

loading...

* 1 piept de pui
* 4 felii de sunca
* 4 felii cascaval
* 300 g ciuperci
* 1 ceapa
* 2 catei usturoi
* 2 cani suc de rosii
* faina pentru prajit pieptul de pui
* sare si piper
* cimbru
* rozmarin
* oregano


Pieptul de pui se taie in 2 pe lungime. Fiecare bucata se bate putin cu ciocanul de snitele intre 2 folii alimentare. Cateva linguri de faina se amesteca cu putina sare, piper si rozmarin. Se tavaleste din abundenta fiecare bucata de piept, apoi se prajeste in ulei de masline bine incins. Se scot pe un prosop absorbant, sa absoarba surplusul de ulei si se pastreaza la cald.

In alta tigaie se calesc usor ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand ceapa a devenit transparenta se adauga ciupercile tocate marunt (sau taiate felii, dupa preferinta) si o cana de suc de rosii. Se potriveste gustul de sare si piper si se fierbe inabusit pana scade toata zeama.

Sucul de rosii ramas il amestecam cu piper, cimbru si oregano.

Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei se pun bucatile de pui prajite, se acopera cu cate o felie de sunca

un strat din compozitia de ciuperci

si o felie de mozzarella, apoi se toarna sucul de rosii cu condimente.

Dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute, pana scade sosul si se topeste cascavalul.

Se serveste cald.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Preferata mea,i-mi place foarte mult la valdostana!Arata super bine si tare pofticioasa!pupici!

  2. Nu stiam de reteta asta…..arata tare bine!!!!

  3. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

  4. Imi place foarte mult si eu fac destul de des aceasta reteta(si cu cotlet de porc),ti-a iesit forte aspectuoasa.Zilnic vin pe la tine ,am facut multe din retetele tale cu o adevarata reusita de fiecare data.Multumesc din suflet pentru tot ceea ce daruiesti pe acest blog.Trimit o imbratisare din Mangalia.

  5. Draga Miha! Am facut reteta si,ca de obicei a fost un succes!Iti multumesc pt idee!

  6. Gabriela, pupici! Multumesc tare mult de aprecieri!

  7. Judy, multumesc! Pupici!
    Sa incerci reteta macar o data. E foarte buna!

  8. Fuat Gencal…asa o fi! :)))

  9. Multumesc Bianka. Esti o draguta, ca de obicei! 🙂

  10. Fely draga mea, iti multumesc mult pentru aprecieri si pentru vizite. Ma bucura cu atat mai mult cu cat sunt soldate cu reusite. :))
    Imbratisari si de la noi, tocmai de la Iasi!

  11. Larisa, ma bucur mult ca ti-a placut! Te pup si te mai astept!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]