Mancaruri cu pui / Retete culinare

Varza umpluta

loading...

Sau…”sarmaua uriasa”…:)))

Avem nevoie de:

1 varza de cca 1 kg
1 piept de pui
1/2 cana orez
1 ceapa mare
1 ou
3 linguri ulei
2 cani suc de rosii
verdeata
cimbru si busuioc
sare si piper

Varza curatata si spalata o scobim, pana raman doar cateva straturi de frunze.

Pieptul de pui il tocam impreuna cu ou, verdeata, sare,piper si busuioc.

Ceapa o calim in ulei,adaugam sucul de rosii si orezul spalat. Lasam la fiert pana scade sucul de rosii.

Lasam la racit,dupa care amestecam cu carnea tocata.

Cu acest amestec umplem varza.

Spatiul ramas il umplem cu varza marunt tocata.

Se aseaza intr-o cratita. Adaugam restul de suc de rosii,presaram cu cimbru si completam cu apa pana la 3/4 din inaltimea verzei.

Acoperim cu un capac si dam la cuptor pana este fiarta varza, in jur de-o ora.

Se serveste cu mamaliguta si smantana.

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. super tare sarmaua ta…
    te asteapta un premiu la mine!

  2. aha,deci te tii de sarmale…ce idee buna,eu nu ma omor dupa invirtitul sarmalelor,dar sa scobesc varza,mai-mai m-as incumeta!felicitari,arata minunat!

  3. :))))
    ce super!
    sarmaua uriasa:)))
    cred ca-i bunuta si nici nu mai piezi vremea cu invelitul
    offf..unde-i mama mea?
    ,ca asta era sarcina ei ,mereu:))))

  4. Foarte, foarte tare, n-am vazut in viata mea sarma mai faina ca asta 🙂 Nu mai ai din intamplare o portie si pentru mine?…Hai ca stau aproape – sunt si eu din Iasi 😛
    Miha, am adaugat blogul in lista mea de favorite, sper ca nu te superi…
    Seara frumoasa iti doresc!

  5. Multumesc tare mult Michelle! Si de premiu si de aprecieri! 🙂

    O seara buna!

  6. Multumesc Alison!
    Nici mie nu-mi place sa invart la sarmale. Si chiar daca m-am chinuit putin la scos cotorul verzei tot n-a egalat munca care e la facut sarmale. 🙂

    Pup!

  7. Gabi,si eu ce mai mananc sarmale pe la mama, pe la soacra…:)))

  8. Multumesc Raluca!

    Lasa-mi adresa si te invit data viitoare, ca acum nu mai este. :)))

  9. super tare sarmaua,sau varza? excelenta reteta, dar iara puiiiiiiiiii Mihaaaaaaaaaa :)))))))) pup u

  10. Iara pui Banatanco! :)))

  11. HI Miha,

    foarte originell si foarte gustoasä Creatuinea Ta. Compliment mare.
    Am notat-o si pe asta. Multumesc.

    Salutäri Jacob

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]