Aperitive / Retete culinare

Vinete gratinate

loading...

O reteta simpla, simpla de tot… Fara carne, gustoasa si aromata si daca ma gandesc bine, parca are asa… si un usor iz de vacanta. :))))


1 vanata
~200 g mozzarella proaspata
1 ou mare
2 catei usturoi
2 frunze de busuioc
sare si piper
fulgi de ardei iute

1 lingura pesmet pentru tapetat forma

Vanata o curatam de coaja si o taiem felii. Presaram cu putina sare si lasam deoparte pana pregatim mozzarella.

Dam mozzarella prin razatoare. Cam dificil de dat mozzarella proaspata prin razatoare, dar incet-incet se rezolva. :))

Adaugam oul, sare si piper dupa gust, usturoiul pisat si busuiocul tocat. Omogenizam.

Intr-un vas termorezistent uns bine cu ulei si tapetat cu pesmet asezam feliile de vinete. Condimentam dupa gust. Punem deasupra amestecul cu mozzarella

si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 30 de minute, pana stratul de mozzarella se topeste si se rumeneste.

Se serveste ca atare sau cu rosii si mujdei de usturoi.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Ce rumena si frumusica e 😡

  2. Rumena ca tine , fata :d

  3. Nu ma dau in vant dupa vinete (imi plac doar sub forma de salata!) insa, de la tine, zau ca as incerca! Arata apetisant!!!
    De fapt, daca ma gandesc bine, tu ai avea mari sanse sa ma faci sa mananc orice (si asta spune o mofturoasa!)!:))

  4. Gabi, auzi ce zice Diana? Ca seamana cu mine. :)))))

  5. Vai Felicia… dac-ai sti cat is de bune…mmm… Fa doar o portie mica mica si-ai sa vezi. :*

  6. O frumusete delicioasa si sanatoasa! 🙂

  7. Mmm, ador vinetele!Cred ca sunt grozave gratinate!Pupici!

  8. Ce bunatate ai gatit acolo!!!

  9. Simplu si extrem de bun!!!!

  10. Arata minunat!

  11. Bine, voi face, m-ai convins, stii ca te ascult!:)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]