Condimente

Za’atar

Za’atar-ul se foloseste ca atare (presarat peste hummus) sau sub forma de pasta (la marinarea carnii de pui, preparata apoi la cuptor sau pe gratar)

zaatar

Ingrediente

  • * 2 lingurite oregano uscat
  • * 2 lingurite maghiran uscat
  • * 2 lingurite cimbru uscat
  • * 1/2 lingurita sare
  • * 2 lingurite boia dulce
  • * coaja rasa de la 1 lamaie
  • * 40 g susan

Condimente pentru za'atar

loading...

Mod de preparare Za’atar:

Susanul il prajim intr-o tigaie fara ulei, pana se aureste putin.

Restul ingredientelor le punem in rasnita de cafea si rasnim pana obtinem o pudra fina.

Rasnim si susanul, dar scurt, cat sa se sparga semintele.

Intr-un bol amestecam bine pudra de condimente cu susanul.

Se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic.

Sursa

RETETA IN IMAGINI

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Da…Frumos si cred ca si gustos. O sa incerc.

  2. Minunat amestec!!! Multumim pentru reteta;;)! Pupicei!

  3. Pingback: Cartofi rantaliti si pulpe de pui cu za’atar

  4. Pingback: Paine arabeasca

  5. Pingback: Piept de pui marinat

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Mod de preparare Dulceata de ardei iute: Ardeii se taie pe lungime si se curata de nervuri si seminte. Pentru aceasta operatiune folositi manusi chirurgicale, altfel s-ar putea sa va cam usture mainile Se pun apoi in vasul robotului de bucatarie si se toaca marunt. Zaharul si otetul se pun […]

Snitele crocante la cuptor

Snitele crocante la cuptor

Mancarurile cu carne sunt preferatele copiilor. Mare tragedie daca avem vreo zi fara carne. :)) Asa se face ca permanent trebuie sa variez retetele pentru a veni cu ceva nou, nu neaparat pentru ca ei o cer, ci pentru ca asa ma simt eu bine. :)) De aceasta data, pentru […]

Pudra de portocale

Pudra de portocale

Mod de preparare Pudra de portocale: Portocalele se spala foarte bine cu apa calda, apoi se curata de coaja cu ajutorul curatitorului de legume. Vom curata coaja foarte fin, fara partea alba. Intindem cojile intr-o tava, pe o bucata de hartie si se lasa la uscat pentru cateva zile. Cand […]

Sunca de curcan

Sunca de curcan

Mod de preparare Sunca de curcan: Prepararea presupune doua etape consecutive: fierbere si coacere. Mai intai am legat bucata de carne cu ata alimentara dandu-i forma de sul. Se pune intr-un vas termorezistent, se adauga apa (sau supa), 2 linguri de ulei, foile de dafin, crengutele de rozmarin si cateii […]