Za’atar-ul se foloseste ca atare (presarat peste hummus) sau sub forma de pasta (la marinarea carnii de pui, preparata apoi la cuptor sau pe gratar)
Ingrediente
- * 2 lingurite oregano uscat
- * 2 lingurite maghiran uscat
- * 2 lingurite cimbru uscat
- * 1/2 lingurita sare
- * 2 lingurite boia dulce
- * coaja rasa de la 1 lamaie
- * 40 g susan
Mod de preparare Za’atar:
Susanul il prajim intr-o tigaie fara ulei, pana se aureste putin.
Restul ingredientelor le punem in rasnita de cafea si rasnim pana obtinem o pudra fina.
Rasnim si susanul, dar scurt, cat sa se sparga semintele.
Intr-un bol amestecam bine pudra de condimente cu susanul.
Se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic.
RETETA IN IMAGINI
Invalid Displayed Gallery
3 comentarii
bun sfat 🙂 mersi
Da…Frumos si cred ca si gustos. O sa incerc.
Minunat amestec!!! Multumim pentru reteta;;)! Pupicei!