Mancaruri cu legume / Mancaruri de post / Retete culinare

Zacusca de vinete

loading...

Cea mai buna zacusca pe care am putut sa o fac vreodata… :)))

Zacusca de vinete cu ardei

* 5 gogosari
* 2 ardei capia
* 3 vinete
* 3 rosii
* 2 cepe


Vazand atatea fete harnicute, cu fel si fel de retete de zacusca mi s-a facut pofta. De-o portie de zacusca, nu de munca si de adunat in camara. :))

Ardeii, gogosarii, vinetele si rosiile se coc, apoi se curata de coaja si de seminte. Ardeii si gogosarii se taie cubulete mici, vinetele se toaca, iar rosiile se paseaza.

Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se pune intr-o cratita cu putin ulei, la inabusit. Dupa ce s-a inmuiat se amesteca cu celelalte ingrediente si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce scade toata zeama, iar compozitia se ingroasa, moment in care potrivim si gustul de sare.

Pentru conservare, se pune zacusca fierbinte in borcane incalzite in cuptor, se capseaza si se sterilizeaza cca 30 de minute in baie de apa. Se lasa borcanele in vasul cu apa pana se racesc.

Zacuscase pastreaza la rece.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Pingback: Vinete marinate

  2. Pingback: Zacusca cu ciuperci

  3. Crina says:

    Ce frumoasă e zacusca ta… Acum două zile am făcut şi eu zacuscă de vinete, bineînţeles o cantitate mai mare, am pus-o în borcane, aseară le-am şi sterilizat, iar de dimineaţă am zis să încep un borcan să gust şi surpriză: am constatat că e foarte sărată. E adevărat că am pus şi sare şi am folosit şi bulion care a fost destul de sărat. Mi-au ieşit aproximativ 24 de borcane şi mi-ar părea rău să nu o consumăm din acest motiv, pentru că noi nu suntem obişnuiţi să mâncăm foarte sărat. Voiam să te întreb, Miha, dacă ai idee cumva, dacă aş putea să o mai dreg cumva acum, eventual să o scot din borcane în seara asta şi să o mai amestec cu nişte ardei,să se mai înmulţească, apoi să o torn din nou în borcane, să o sterilizez. Ai mai auzit de aşa ceva până acum? 🙂 Eu sinceră să fiu, nu! 🙂 Dar, mă gândeam că poate există un remediu, ceva ce aş putea să fac. Oricum ,am reţinut ideea pe viitor: mai uşor cu sarea, mai bine mai puţină decât prea multă. Lipsa de experienţă în bucătărie şi-a spus cuvântul în cazul meu. Mulţumesc, Miha!

    • Cel mai la indemana ar fi sa mai faci o cantitate mai mica si sa le amesteci. Nu stiu insa daca e ok sa o mai fierbi o data, desi am auzit de cazuri in care s-a mai fiert o data pentru ca incepuse sa prinda mucegai. Imi pare rau ca nu stiu sa te ajut cu un sfat la sigur

  4. Crina says:

    Multumesc, Miha, pentru amabilitate şi promptitudine.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]