Briose si checuri / Retete de prajituri

Briose bicolore

Briose bicolore

Ingrediente

  • 5 oua medii
  • 250 g zahar (pudra)
  • 1 cana ulei
  • 1 cana iaurt
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura cacao

Se va folosi o cana standard de 240 ml

loading...

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa ­čÖé Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana.

Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca le primesc la pachet, si o postez azi pe blog pentru „a fi acolo” pentru cand vor avea prietenele mele nevoie de reteta. Evident, e postata cu tot dragul si pentru voi, cititorii mei

Mod de preparare Briose bicolore:

Ouale si un praf de sare se bat intr-un castron incapator. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si aromele si se mixeaza pana se albesc si devin ca o crema. Turnam apoi pe rand uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Mixam bine doar pana ingredientele se omogenizeaza, nu trebuie insistat prea mult.

Dam deoparte aproximativ o treime din compozitie in care vom pune cacaoa.

In formele de briose punem cate 2 linguri de compozitie alba si cate 1 lingura de compozitie cu cacao. Formele nu se umplu, punem compozitie cat sa fie pe 3/4 pline. Optional, presaram deasupra miez de nuca rupt bucati cu mana, bucatele de ciocolata, bombonele colorate… orice credeti voi ca ar placea copiilor vostri sau voua ­čśë

Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minte, pana briosele se rumenesc. Faceti proba cu scobitoarea.

Nu-i asa, ca e simpla reteta de Briose bicolore? Eu astept sa o incercati si sa-mi spuneti daca v-a placut.

Aceasta reteta se poate face si intr-o singura culoare, numai cu vanilie sau numai cu cacao. De asemenea, puteti adauga in compozitie bucatele de ciocolata, miez de nuca sau fulgi de nuca de cocos. Reteta este foarte versatila si va puteti „juca” dupa cum va place.

Briose bicolore

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si Briose cu fulgi de ciocolata (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Este excelenta, mi-a iesit perfect

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie.┬áAmesteca pana se incorporeaza toata faina. […]