Aperitive / Mancaruri cu cartofi / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Cartofi Byron

Cartofi Byron

Dragii mei, astazi va aduc o reteta simpla cu cartofi, o reteta cu care eu am stiut ca nu voi da gres in fata piticilor, ei fiind, ca marea majoritate a copiilor, iubitori de cartofi. ­čśë Rezultatul final este si unul foarte bun, c-am mai facut eu diverse mancaruri cu cartofi la care au strambat din nas :))

Cartofii Byron ii puteti consuma ca atare, alaturi de o salata sau ca garnitura la un preparat cu carne, alegerea este a voastra.

Cartofi Byron

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • sare grunjoasa
  • 1 lingura unt
  • 2-3 linguri smantana
  • 2-3 linguri parmezan
  • 1 lingura cascaval ras
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • putin busuioc uscat
loading...

Mod de preparare Cartofi Byron:

Cartofii in coaja se spala foarte bine, apoi se pun intr-o tava in care am pus un strat generos de sare. Se da tava la cuptor pentru aproximativ 1 ora, pana cartofii sunt copti. Ii incercati cu o furculita.

Cartofi Byron

Cartofii copti se taie in doua, apoi se scobeste miezul cu o lingura sau lingurita ­čśÇ avand grija sa nu rupem coaja. Miezul de la cartofi il punem intr-un castron apoi il amestecam bine cu untul si 1-2 linguri smantana. Potrivim gustul cu sare si piper, condimentam dupa gust cu fulgi de ardei iute si busuioc. Cu acest amestec umplem cojile de cartofi, dupa care cu o lingurita facem cate o adancitura in compozitie.

  • Condimentele sunt optionale, condimentati dupa gust cu ce va place

Separat amestecam parmezanul, cascavalul si 1 lingura smantana. Punem acest amestec in adanciturile facute in cartofi.

Punem cartofii umpluti intr-o tava

Cartofi Byron

si dam din nou la cuptor pentru cca 20 de minute, pana cartofii se gratineaza si se rumenesc.

Se servesc calzi. Pofta buna! ­čśë

Sursa de inspiratie

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Diana says:

    Asa cartooofi , mai da … nici n-as mai avea nevoie de altceva alaturi .

  2. Mmm, chiar ca sunt buni!

  3. O delicatesa ce se prepara foarte rapid !

  4. Marcu Florentina says:

    Buna.Am si eu o intrebare de incepator.De ce se coc cartofii pe pat de sare?Astept raspuns.Mersi

    • N-as putea sa-ti dau o explicatie…stiintifica la ceea ce se intampla acolo in cuptor, dar copti astfel sunt mai gustosi. Si in plus in timpul coacerii „isi trag” exact atata sare cat este nevoie ­čśë

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]