Cheesecake Raffaello

de Miha
13812 vizualizări
Prajitura cu branza si Raffaello

Desi Robert adora placinta cu branza de vaci de data asta a fost de acord sa fac prajitura cu branza, un cheesecake Raffaello. Nici n-ar fi avut cum sa nu fie de acord, fie vorba intre noi, :))) pentru ca era destul de tarziu cand am hotarat sa fac prajitura si timp pentru framantat aluat nu as fi avut. Noroc si ferice de mine ca am un copil bun si intelegator! 😉 :)))

Prajitura cu branza si Raffaello

Cheesecake Raffaello

Desi Robert adora placinta cu branza de vaci de data asta a fost de acord sa fac prajitura cu branza, un cheesecake… Retete de prajituri cheesecake raffaello, prajitura raffaello European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • * Pentru blat:
  • * 300 g biscuiti
  • * 100 g unt topit
  • * Pentru umplutura:
  • * 750 g branza de vaci
  • * 4 oua
  • * 150 ml frisca lichida
  • * 200 g zahar
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru glazura:
  • * 100 g ciocolata alba
  • * 100 ml frisca lichida
  • * ~50 g nuca de cocos
  • * 2-3 linguri pline lapte praf

Mod de preparare Cheesecake Raffaello:

Blat:

Biscuitii se macina la robot. Se adauga untul topit si se mixeaza pana compozitia devine ca niste firimituri. Se rastoarna intr-o tava cu margine detasabila si se preseaza foarte bine stratul de biscuiti cu lingura sau cu fundul unui pahar. Se da tava la rece pana este gata umplutura.

Umplutura:

Branza de vaci se mixeaza cu zaharul, esenta de vanilie si frisca lichida pana devine ca o crema. Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Crema obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti si se da tava la cuptor la foc mediu, pana prajitura se rumeneste deasupra, prinde o crusta aurie. Se inchide focul, se deschide usa cuptorului si se lasa tava in cuptor pana la racirea completa.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se pune vasul la frigider pentru minim 1 ora, dupa care se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa. Adaugam nuca de cocos si laptele praf si amestecam usor.

Turnam glazura deasupra prajiturii si dam din nou la rece pana se intareste glazura. Se orneaza cu frisca si se portioneaza dupa preferinta.

cheesecake-raffaello-3

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

6 comentarii

Mihai-Felis 8 ianuarie 2011 - 22:30

Superb tortuletul…

Răspuns
jose manuel 8 ianuarie 2011 - 22:42

Oh, madre mía, que pasada.

Saludos

Răspuns
Stefania 8 ianuarie 2011 - 22:44

E’ stupenda questa tua torta, bravissima ciao

Răspuns
Bianka 9 ianuarie 2011 - 9:10

Nu gasesc cuvinte, ce minunat

Răspuns
kouky 9 ianuarie 2011 - 13:08

j’ai découvert avec beaucoup de plaisir ton joli blog! J’adore ce gâteau!!il doit étre délicieux!!

Răspuns
Alexandrina 9 ianuarie 2011 - 18:46

Superb! Ma tenteaza.

Răspuns

Lasă un răspuns