Lemon Curd Cheesecake

de Miha
3480 vizualizări
Lemon Curd Cheesecake

Reteta Lemon Curd Cheesecake

Reteta Lemon Curd Cheesecake

Lemon Curd Cheesecake

Lemon Curd Cheesecake

Reteta Lemon Curd Cheesecake Mod de preparare Lemon Curd Cheesecake: Blat: Biscuitii ii maruntim la robot, apoi adaugam untul moale si mixam… Tarte si cheesecake-uri lemon curd cheesecake European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • * Pentru blat:
  • * 200 g biscuiti cu ciocolata
  • * 100 g unt
  • * Pentru umplutura:
  • * 500 g branza de vaci
  • * 4 oua
  • * 100 g smantana
  • * 150 g zahar
  • * esenta de vanilie
  • * Lemon curd:
  • * 150 g zahar
  • * 100 g unt
  • * zeama de la 2 lamai
  • * 2 oua

Mod de preparare Lemon Curd Cheesecake:

Blat:

Biscuitii ii maruntim la robot, apoi adaugam untul moale si mixam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Punem totul intr-o tava (26 cm diametru) cu inel detasabil si tasam bine cu o lingura sau cu fundul unui pahar 🙂

Umplutura Lemon Curd Cheesecake:

Branza de vaci se mixeaza (am folosit mixerul vertical) cu zahar si esenta de vanilie. Se adauga smantana si ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Vom obtine o crema fina de branza, pe care o turnam in tava peste blatul de biscuit. Nivelam si dam la cuptor la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca deasupra si compozitia sa fie ferma. Dupa ce stingem focul, deschidem usa cuptorului si lasam prajitura sa se raceasca lent.

Lemon Curd:

Se aduce la fierbere sucul de lamaie amestecat cu zahar.

Ouale se bat usor, apoi se toarna incet peste ele sucul fierbinte, amestecand. Se pune pe foc mic si se amesteca usor pana la fierbere.

Se fierbe 5 minute (amestecand mereu), pana se ingroasa, se da vasul deoparte, se adauga untul si se omogenizeaza. Se muta intr-un vas curat, se acopera cu o folie si se lasa pana la racirea completa.

Dupa ce prajitura s-a racit se acopera cu lemon curd-ul si se da la rece pentru cateva ore.

Prajitura cu branza si lamaie

O alta prajitura delicioasa cu lemon curd gasiti AICI

Ma gasiti si pe Faceook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

18 comentarii

epurasha 20 iunie 2010 - 14:30

miha arata bestial si cand ma gandesc ce gust incredibil trebuie sa aiba combinatia asta minunta de culori salivez la maxim.Super!

Răspuns
Bianka 20 iunie 2010 - 15:11

Arata foarte bine, as minca din el

Răspuns
alison 20 iunie 2010 - 16:36

oooo,cu lemon curd,un deliciu ,desigur!

Răspuns
jose manuel 20 iunie 2010 - 18:58

Esto se ve delicioso y muy original. Un saludo

Răspuns
Irina 20 iunie 2010 - 20:00

Cred ca are un gust excelent. Felicitari!

Răspuns
felis 20 iunie 2010 - 20:17

Super arata Miha…

Răspuns
C T 21 iunie 2010 - 12:54

delicioasa prajitura , mi-ai facut pofta .

Răspuns
www.bucataria-sylviei.ro 21 iunie 2010 - 12:58

Excelent arata ! Inca un motiv pentru care te-as lua la mine 🙂

Răspuns
miha.ela 7 septembrie 2010 - 11:40

salutari tizule,

am facut si eu prajiturica asta, la lemon curd am folosit limetta in loc de lamaia normala, sotului nu i-a placut gustul dulce acrisor, oare aici sa fi gresit ?
Mie mi-a placut, a fost ceva nou pt mine, eu sunt mai mult adepta tortului ciocolatos, dar am zis sa fac ceva si pe gustul lui, dar nu am nimerit-o..
A dat toata bunatatea la o parte si a mancat doar crema de branza cu blat.

Răspuns
Miha 7 septembrie 2010 - 12:09

Buna tizule! 🙂

Nu stiu ce sa-ti spun despre limette, n-am luat niciodata, nu le stiu gustul.
Per ansamblu, gustul acestei prajituri este dulce-acrisor, nu cred sa fi gresit cu ceva. Cred ca e doar chestie de gust.
Data viitoare intreaba-l ce-ar vrea sa manance, sa nu mai arunci bunatate de crema. :))
O zi buna iti doresc si te mai aspetpt pe la mine.

Răspuns
Geta 21 octombrie 2010 - 5:37

Pur si simplu fiul meu si noi am fost fermecati de asa bunatate de arome, gusturi si toate la un loc, minunata. Am nevoie de un sfat! Cred ca tava mea detasabila are o defectiune, mi-a picurat in cuptor, am rabdat pana s-a copt (ce sa fac cu asa bunatate),pot sa tapetez cu hartie de copt tava detasabila, sa nu mai patesc asa ceva(((:, pana voi cumpara o noua tava, cred. Multumesc inca odata! Toate cele bune!

Răspuns
Miha 21 octombrie 2010 - 6:38

Draga Geta, ma bucur tare mult ca prajitura a fost pe gustul vostru. Intr-adevar e o nebunie de arome.
Referitor la tava, sigur ca o poti tapeta, chestia asta nu dauneaza prajiturii.
Mie, daca se intampla sa-mi picure din tava, pun dedesupt o alta tava cu apa. Asa nu se murdareste cuptorul sa am ce spala dupa :)) si rezolv si problema fumului datorat picaturilor arse. 😉
O zi buna iti doresc si te mai astept.

Răspuns
Geta 22 octombrie 2010 - 6:28

Multumesc fff mult pentru rapiditatea raspunsului!! Asa este ai dreptate. Fiul vine acasa din nou in week-end, cred ca stii deja cu ce-l voi astepta!! Ai niste retete grozave, nu stiu cand ai timp pentru toate… Numai bine iti doresc, pa pa.

Răspuns
Miha 22 octombrie 2010 - 6:36

Geta, deja il invidiez pe fiul tau pentru bunatatea pe care o va papa. :))
Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si te mai astept. 😉
O zi buna!

Răspuns
Fabiola 26 februarie 2013 - 18:37

Salut,dureaza destul de mult pana se intareste compozitia la cuptor…e normal?sau am facut.o eu prea subtire?

Răspuns
Miha 26 februarie 2013 - 19:43

Depinde de cat ai facut compozitia de subtire… depinde de cuptor… Oricum, prajitura se mai intareste si dupa ce se raceste. 🙂

Răspuns
Ioana 13 noiembrie 2013 - 10:35

Cat timp trebuie sa stea prajitura la cuptor?

Răspuns
Miha 13 noiembrie 2013 - 10:40

In reteta am scris „pana incepe sa se rumeneasca deasupra si compozitia sa fie ferma” Te orientezi in functie de cum stii ca iti coace cuptorul. Timpul de coacere poate varia de la un cuptor la altul. 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns