Aluat dulce

Cornuri pufoase cu magiun si nuca

Cornuri cu gem si nuca

Gata, au trecut si sarbatorile, a trecut si vacanta! Si o data cu inceperea scolii incepe si dilema pachetelului de la scoala. Pentru zilele astea am ales sa le fac copiilor niste cornuri pufoase cu magiun si nuca, una la mana… mai facem pauza la ciocolata ­čśÇ si daca e sa ma iau dupa eticheta de pe borcanul de magiun unde la ingrediente scrie doar „prune bine coapte” reducem considerabil si zaharul ­čśë

Cornuri cu gem si nuca

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • ~550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 75 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • coaja de portocale Finesse
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • ~400 g magiun
  • nuca macinata, atat cat considerati necesar
  • Sirop pentru uns:
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura zahar
  • cateva linguri apa
loading...

Mod de preparare Cornuri pufoase cu magiun si nuca:

Aluat:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de portocale, omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul si ouale. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos

Magiunul il amestecam cu nuca macinata.

Aluatul se intinde sub forma de foaie rotunda, groasa de cca 0,5 cm. Cu un cutit bine ascutit sau cu o rola zimtata pentru portionat, taiem cercul sub forma de raze. Vom obtine 16 triunghiuri. Punem cate o lingura de umplutura pe baza triunghiului, apoi rulam strans.

Punem cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc caldut, sa creasca. Punem tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana cornuletele se rumenesc.

Intre timp preparam un sirop din miere, zahar si putina apa. Incalzim pana siropul ajunge la punctul de fierbere si mierea si zaharul se topesc.

Cu acest sirop ungem bine cornurile calde.

Pofta buna! ­čśë

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! ­čÖé Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]