Dulciuri

Cosulete de bezea cu crema de vanilie

O vreme aproape ca uitasem de pozele de la reteta asta. Cand le-am gasit, capsunile au cam disparut din piata si le-am tot plimbat de ici colo, dintr-un folder in altul. Pana la urma m-am decis sa scriu totusi si reteta asta, ca pana la urma sosul de capsuni se poate inlocui cu un sos facut din orice alt fruct sau cu ciocolata…sau cu caramel… :))

Fetita mea iubeste fructele, dar sa le manance in stare cruda nu in dulceata sau in vreo prajitura cu fructe. Dar uneori se mai intampla sa si ramana si sa-si piarda din savoare. Asa s-a intamplat si cu niste capsuni si cum nu erau totusi de aruncat le-am transformat intr-un sos delicios pe care oricat m-am gandit nu l-am putut asocia decat cu aceste cosulete de bezea ­čśë

Cosulete de bezea cu crema de vanilie si sos de capsuni

Ingrediente

  • Pentru cosulete:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 lingurite zeama de lamaie (sau otet)
  • 2 lingurite amidon
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 250 ml lapte
  • ~50 g unt
  • esenta de vanilie
  • Pentru sosul de capsuni:
  • ~250 g capsuni
  • zahar dupa gust
loading...

Mod de preparare Cosulete de bezea cu crema de vanilie:

Sosul de capsuni:

Punem capsunile intr-o craticioara si le presaram cu zahar, apoi le mixam cu blenderul vertical, pana obtinem o pasta. Punem la fiert la foc mic, pana ajunge la consistenta dorita. Se lasa la racit.

Cosulete de bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. La sfarsit adaugam zeama de lamaie, esenta de vanilie si amidonul. Omogenizam amestecand usor cu o spatula.

Punem bezeaua intr-un posh si spritam cercuri de bezea intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Cosulete de bezea

Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa, pentru cca 50 de minute.

Crema de vanilie:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si adauga untul. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita, apoi aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Cosuletele de bezea se umplu cu crema de vanilie si se stropesc cu sos de capsuni. Se servesc imediat.

Pofta buna! ­čśë

Bezea cu crema de vanilie

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Ce bunatate!! Am salvat reteta si voi incerca preparatul! ­čśë

  2. miha roman says:

    Ce bine arata.spune-mi te rog pe cate grade sa punem cuptorul la preincalzit?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]